GHID DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN VREME DE CORONAVIRUS (07)

Sfatul nr. 7 – Nu exagerați cu purtatul măștii de protecție

Masca de protecție este utilă mai ales atunci când ești tu răcit și vrei să-i protejezi pe cei din jur de pericolul de a fi infectați de tine prin strănut sau tușit. Mai este utilă și în spații publice. Însă nu uitați că nici o mască de protecție nu protejează 100% de viruși. De asemenea, eficiența măștii de protecție durează cam o oră, după care trebuie schimbată cu alta nouă. Mai jos aveți o schemă care detaliază eficiența măștilor de protecție în funcție de patru parametrii:

  • protecția contra virusurilor,
  • protecția contra bacteriilor,
  • protecția contra prafului și
  • protecția contra polenului.

Nu trebuie să exagerăm, însă, cu purtarea măștii de protecție. Nu o vom purta dacă suntem singuri în mașină, dacă suntem acasă sau dacă mergem în aer liber. Dar dacă mergem într-un loc aglomerat sau ne întâlnim cu o altă persoană, e importantă distanțarea și purtarea măștii.

De asemenea, și mănușile de protecție sunt utile pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfășurat o activitate cu riscul de contaminare, în cazul în care nu ne putem spăla imediat pe mâini. După ce am terminat activitatea, aruncăm mănușile și ne spălăm imediat pe mâini. În caz contrar, mănușa fiind contaminată e ca o mână contaminată. Mai mult, ai tendința să crezi că ești protejat de mănușă, duci mâna la gură, la nas și te contaminezi. Trebuie să te dezobișnuiești să duci mâna spre față, indiferent dacă ai mănușă sau fără. Purtăm mănuși doar atunci când desfășurăm o activitate cu risc de contaminare.

Mai multe informații găsesești în secvenșa video de mai jos:

Nu uitați să dați un like dacă v-a plăcut. Puteți să propuneți și alte subiecte și teme pe care să le abordez sau să-mi puneți întrebări. Promit să vă răspund cât mai curând posibil.

Și abonați-vă la acest canal pentru mai multe sfaturi practice în afaceri, relații și carieră.

Vă aștept și pe:
https://www.facebook.com/AfaceriRelat…
https://www.instagram.com/renaldo.nita/
https://www.renaldonita.ro/

Toate cele bune,
Renaldo 🙂

Lasati un comentariu