Este cel la care lucrezi de ceva timp, mai mult sau mai puțin, dar este cel care îți ocupă tot timpul. Câteodată ești mai priceput, alteori te miri de cât de puțin te pricepi la el. Însă, de fiecare dată găsești resurse și energie pentru ca să-l duci mai departe. Este umitor cum se derulează, mai ales atunci când te uiți retrospectiv. De cele mai multe ori nici nu-ți vine a crede pe unde ai fost. E fascinant pentru că se derulează indiferent dacă ți-l planifici sau nu. E fascinant pentru că nu știi ce te așteaptă și la ce să te aștepți. E fascinant pentru că e al tău.  Se numește … VIAȚĂ. Mai jos ai 10 reguli ale acestui proiect. S-ar putea să fie mai multe. Dacă ai și altele, spune-mi-le și mie (pentru ca să completez setul de proceduri la proiectul meu) 🙂

1.O să primești un corp.

S-ar putea să-ți placă sau nu, dar va trebui să ai grijă de el pe toată perioada proiectului.

2. Vei  învăța multe lecții.

Te vei înscrie la o școală atipică, informală, cu program non-stop numită VIAȚĂ. La școala asta vei avea ocazia de a învăța, în fiecare zi, lecții noi. Unele s-ar putea să-ți placă, pe alte le vei găsi plictisitoare sau chiar le vei urî.

3. Nu există greșeli, ci numai lecții de învățat.

Dezvoltarea ta personală este un proces care se face prin încercări, experimentări și testări. Experimentele „eșuate” sunt parte integrantă din acest proces tot atât de mult precum sunt și experimentele reușite.

4. O lecție se repetă până este învățată.

O lecție îți va fi prezentată sub diverse forme și modalități până o vei învăța. Multe alte lecții se pot derula în același timp. Pe oricare dintre ele nu le vei putea finaliza până nu le vei fi învățat pe deplin.

5. Învățarea lecțiilor nu se termină niciodată.

La această școală nu există disciplină care să se finalizeze vreodată. Dacă ești viu, există întotdeauna ceva de învățat.

6. În acest proiect nu există un capăt de drum.

Odată ajuns la capătul unui drum, alte drumuri ți se deschid în față spre a fi explorate. Tu decizi pe care dintre ele vrei să pornești mai departe.

7. Persoanele cu care te vei întâlni nu sunt decât reflecții ale tale.

În acest proiect nu faci decât să te oglindești în ceilalți. Ceea ce iubești sau urăști la o altă persoană reflectă ceea ce iubești sau urăști la tine.

8. Ceea ce vrei să faci cu acest proiect este numai decizia ta.

Ai tot ceea ce-ți trebuie. Ai toate resursele, instrumentele și sculele de care ai nevoie. Ce faci cu ele depinde de tine. E alegerea ta.

9. Întotdeauna răspunsul e la tine.

Răspunsurile la întrebările pe care le vei primi în acest proiect sunt toate la tine. Tot ceea ce trebuie să faci este să cauți, să asculți și să ai încredere.

10. Indiferent ce crezi, că poți sau că nu poți, în ambele cazuri ai dreptate.

Categories: Coaching

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *