Modul în care îți cheltui resursele pe care le numim “bani” depinde de ceea ce prețuiești, de valorile pe care le ai. Și eu aș putea pune aceeași întrebare despre motivul pentru care cineva ar cheltui bani pentru servicii de televiziune prin cablu, deoarece nu văd valoarea în a avea așa ceva și trăiesc de aproape un deceniu fără astfel de servicii.
- Dacă pentru tine contează să explorezi propria viață și propria minte …
- Dacă pentru tine este important să înțelegi cum lucrezi, cum acționezi și unde te blochezi …
- Dacă dorești să clarifici ceea ce este important pentru tine în viață …
- Dacă vrei să descoperi perspective noi …
- Dacă vrei să vezi de ce ești capabil(ă) să faci (și încă nu știi) …
- Dacă vrei să fii un învingător/o învingătoare și nu un învins/o învinsă …
… atunci cu siguranță că ai plăti pentru un coach/antrenor care să te ajute să decoperi toate acestea.
Să presupunem că vrei să slăbești.
Atunci când vrei să mai dai jos câteva kilograme, plătești un antrenor personal care să-ți recomande ce să mănânci, ce exerciții să faci, cum să le faci și care să te supravegheze atunci când le faci pentru a se asigura că le faci corect și pentru a-ți da feedback.
Evident că nu te aștepți ca să ajungi la greutatea ideală după prima serie de exerciții, dupa prima săptămână și nici chiar după prima lună.
Nimeni nu a devenit campion mondial într-o singură zi, săptămână sau lună.
Ai nevoie de voință, de antrenamente intense și de multă muncă. Și mai ai nevoie de un coach/antrenor bun dacă vrei să-ți atingi obiectivul propus. Evident că serviciile oferite de un coach/antrenor bun trebuie plătite.
Ai să spui că poți să ajungi la greutatea optimă și fără antrenor, că poți să iei o carte cu exerciții fizice sau să cauți cursuri video de slăbit pe internet. Dacă ar fi așa, nu am mai vedea persoane supraponderale. Nu spun că unele persoane nu pot să facă acest lucru și singure, dar cele mai multe eșuează dacă nu au lângă ele un coach/antrenor.
De aceea toți marii sportivi au lângă ei un un coach/antrenor.
La fel se pune problema în orice domeniu în care vrei să faci performanță, fie că vorbim de sport, afaceri, conducerea echipei sau găsirea și atingerea sesnului propriei vieți.
Pentru mine, coaching-ul nu înseamnă doar stabilire de obiective sau rezolvarea unor probleme, ci este un concept, un stil de viață “viu”, responsabil, asumat, un mod de conversație pe care o poți purta cu sine și cu lumea, iar coach-ul/antrenorul tău facilitează această conversație. Relația de coaching poate dura până realizezi ceea ce îți propui sau poate dura o viață. Această relație devine mai profundă, mai plină de sensuri și mai utilă pe măsură ce înaintează în timp.
Faptul că am un coach/antrenor nu înseamnă că am o personalitate slabă sau frivolă.
Din contra, cei mai buni performeri au întotdeauna în spatele lor un coach/antrenor foarte bun. Poate că nu știți cum se cheamă antrenorul lui Novak Djokovic , dar fără Marián Vajda el nu ar fi câștigat 77 de titluri în competițiile sportive. Vajda este cel mai de succes antrenor din istoria tenisului în ceea ce privește numărul de titluri de Grand Slam, câștigând 17 astfel de trofee cu Novak Djokovic.
Steve Jobs a avut mulți ani de zile un coach/antrenor lângă el. Eric Schmidt, președintele executiv al Google, a avut și el un coach/antrenor lângă el mai bine de 10 ani. Bill Campbell este cel care i-a antrenat pe amândoi.
Nu sunt dependent de coach-ul/antrenorul meu, dar mă bucur de acea relație unică pe care o am cu el și care îmi face viața mult mai bogată, mai profundă și plină de satisfacții pe atât de multe niveluri.
Unii dau foarte mulți bani pe pasiunile lor fie că acestea se cheamă automobile, pescuit, schi sau artă. Și atunci de ce să mă mir atunci când alții plătesc pentru pasiunea lor de a deveni mai buni, de a deveni cea mai bună versiune a lor?
De ce nu ai vrea să fii tu însuți/însăți cea mai bună versiune a ta!
DE CE NU TU?
Lucrul cel mai fain despre coaching este că îl poți încerca gratuit. Aproape că nu există coach care să nu oferă sesiuni de probă gratuite.
Te aștept!
0 Comments