Îl suspectai de ceva timp că trimite mesaje fostei, dar niciodată nu l-ai prins în flagrant. Îl vedeai doar că scria mesaje pe telefon și cum veneai în preajma lui înceta sau închidea rapid aplicația. El evita să lase telefonul în preajma ta atunci când era ocupat cu altceva. Îl vedeai că își lua cu el telefonul oriunde se ducea (chiar și la toaletă). Era clar că ceva nu e în regulă și-l vedeai că se ascunde de tine mai mult sau mai puțin evident. Acum însă ai dovada clară. Ai dovada clară pentru că ai trecut prin spatele lui, el fiind prea ocupat să răspundă la mesaje, și ai văzut că schimbă mesaje cu fosta. Nu e senzația cea mai plăcută. Însă, pe de o parte, ești ușurată pentru că vezi că nu ești nebună și că nu era doar o obsesie în mintea ta, dar – pe de altă parte – ești furioasă și nesigură pentru că el se ascunde de tine și încă mai schimbă mesaje cu fosta deși îți spune că fosta este un nimeni pentru el (oare cum o fi să schimbi mesaje cu nimeni?!)

Ce ai de făcut?

1.Spune-i că te deranjează

Începe o discuție calmă cu el. Spune-i că te doare pentru că se ascunde de tine și pentru că mai discută cu fosta, deși susține că nu mai este nimic între ei. Este important să-i spui asta pentru că, de multe ori, bărbații nu consideră că este o problemă dacă schimbă mesaje cu fosta.

Mulți nu realizează că asta ar putea să rănească sentimentele persoanei cu care sunt acum în relație. Așa că dacă îi spui că te deranjează faptul că încă mai schimbă mesaje cu fosta, amintește-i și faptul că este cu tine acum și că orice mesaj schimbat cu fosta pare a arăta că relația anterioară nu s-a îmcheiat sau că el își lasă o portiță de scăpare spre ea în cazul în care lucrurile nu merg bine între voi. 

Așa cum cordonul ombilical trebuie tăiat pentru a te despărți cu totul de pântecele mamei, tot așa și relația cu fosta trebuie să înceteze sub orice formă s-ar manifesta aceasta.

Evident că trebuie văzut despre ce anume schimbă mesaje. Dacă e vorba de luat niște lucruri rămase la fosta, atunci nu ar trebui să te îngrijorezi prea mult. Însă dacă vezi că schimbul acesta de mesaje continuă de ceva timp (chiar și după ce și-a luat lucrurile de la fosta), poate că ar trebui să aveți o discuție de lămurire.

2. Întreabă-l ce se întâmplă. Întreabă-l ce înseamnă fosta pentru el.

Spune-i că ai nevoie de ajutorul lui pentru a te simți confortabilă în relația cu el și a fi fericiți împreună (dacă ești sigură că asta vrei). Roagă-l să explice situația și roagă-l să definească ceea ce simte pentru tine și ceea ce simte pentru fosta. Cum vede el rezolvarea acestui triunghi care ar trebui să fie doar un cuplu?

3. Ascultă-l și analizează ceea ce îți spune.

Dacă recunoaște că încă mai are sentimente pentru fosta, atunci trebuie să decizi dacă mai vrei să fii în relație cu un astfel de bărbat care nu știe ce vrea și nu este în stare să ia o decizie. Ești sigură că vrei un astfel de bărbat lângă tine? E ca și cum ai ține o bombă cu ceas lângă tine, care nu știi câmd anume o să explodeze. Vrei să trăiești o astfel de relație nesigură?

4. Ia o decizie referitoare la relația dintre voi

Nu este nevoie ca să iei o decizie imediat. Poți să meditezi la ceea ce ți-a spus timp de vreo câteva zile, însă nu lăsa să treacă mai mult de 2-3 zile pentru a lua o decizie. Gândește-te dacă vrei să continui să fii într-o astfel de relație sau nu. Nu te gândi că rămâi singură, ci gândește cât de tare o să te doară mai târziu, atunci când el îți va spune că relația nu merge și/sau că el se întoarce la ea. Este mai bine să tai acum coada pisicii decât să tot amâni o situație care simți încotro se duce. Mergi pe instinct: de cele mai multe ori instinctul nu te înșeală.

5. Nu încerca să impui

Crezi că îl poți face pe prietenul tău să nu mai vorbească cu fosta? Știi foarte bine că nu poți impune nimănui să facă ceva, la fel cum nu poți interzice nimănui să facă ceva. Oricum ar fi, el este cel care, în cele din urmă, are controlul asupra acestui lucru. Singurul lucru pe care îl poți controla tu este dacă tolerezi acest comportament sau nu. Dacă încerci să-i interzici să vorbească cu fosta, indiferent dacă ai un motiv justificat sau – pur și simplu – acționezi din nesiguranță, lupți într-o bătălie deja pierdută. Ce rost are o relație dacă nu poți avea încredere în partenerul tău că va lua singur decizia corectă?

Motive pentru care iubitul tău ar putea fi în legătură cu fosta

Bine înțeles că pot fi și situații obiective, rezonabile pentru care iubitul tău are nevoie să discute cu fosta. Astfel de situații nu trebuie să te îngrijoreze prea tare, dar este important să le conștientizezi și observi modul în care se raportează el la situația concretă. În orice caz, ar fi bine ca el să nu se ascundă de tine. Și ar mai fi bine ca să discutați despre situația respectivă, oricare ar fi acea situație. Deci să vedem câteva din motivele pentru care el s-ar putea afla în legătura cu fosta:

  1. Au copii împreună și trebuie să vorbească des despre probleme de custodie.
  2. Sunt în discuții de divorț (și/sau de partaj) care încă nu a fost finalizat sau s-au despărțit recent și încă mai au lucruri de împărțit.
  3. Fosta este grav bolnavă, este internată în spital, are o boală în stadiu terminal etc. și el încearcă s-o ajute.

În general, în aceste trei situații de mai sus nu ar trebui să fii îngrijorată, mai ales dacă ți le spune și se consultă cu tine asupra modului în care să acționeze pentru a le rezolva mai repede.

S-ar putea ca el să-ți spună că ei au rămas doar prieteni și că nu mai este nimic între ei. Sau s-ar putea să afirme că ei doi au fost prieteni de mult timp, ca nu mai există nimic între ei, dar că au destul de mulți prieteni în comun și multe memorii în comun, și că este greu să evite o întâlnire cu ea din această cauză.

În aceste cazuri este bine să fii vigilentă pentru că s-ar putea ca el să încerce să se întoarcă înapoi la fosta. Există șanse destul de mari ca el să mai ținiă la ea, mai ales dacă ea a fost cea care a rupt relația. Atunci când un el termină o relația nu ar mai trebui să aibă nici o conexiune cu fosta pentru că tot ceea ce-și dorește ar trebui să fii … TU. De ce să mai vorbească cu fosta dacă iubirea lui ești tu? Așa că ai mare grijă la astfel de declarații și la astfel de motive.

Și în acest caz ar trebui să ai o discuție cu el pe această temă pentru a clarifica ce înseamnă fosta pentru el și ce însemni tu pentru el. Cum crede el că poate gestiona acest triunghi fără a te răni sau a te disprețui? De prisos să spun că nu ar trebui să fie un triunghi, ci doar un cuplu.

Ce strategie ar trebui să adopți dacă prietenul tău vorbește cu fosta?

Dacă iubitul tău te minte spunând că nu a luat legătura cu fosta (dar tu știi că a făcut-o), atunci probabil că intenționează să te înșele (dacă nu cumva te înșală deja).

Iubitul tău trece sub tăcere faptul că încă mai vorbește (sau chiar încă se mai întâlnește) cu fosta? A mințit atunci când l-ai întrebat despre asta, dar ai aflat ulterior că încă vorbesc?

Nici nu mai sta pe gânduri: părăsește-l. Vrea să te înșele (dacă nu cumva te înșală). Nu există nici un motiv pentru care cineva să țină secret astfel de lucruri, cu excepția cazului în care intenționează să facă ceva ce nu ar trebui să facă.

O să spui că el ținea secret faptul că încă mai vorbește cu fosta pentru că se temea că te vei supăra pe el dacă afli. Însă ar trebui să te întrebi de ce ar prefera el să te “menajeze” în loc să fie sincer cu tine. A cam încurcat prioritățile …

Încrederea este un aspect fundamental al oricărei relații de succes și, dacă nu poți avea încredere în iubitul tău, poate că ar fi mai bine să-l trimiți înapoi la fosta. Poate că ea are mai multă încredere în el (mai ales după ce a lăsat-o baltă pentru a intra în relație cu tine).

De ce fosta continuă să-i mai trimită mesaje?

Dacă iubitul tău continuă să primească mesaje de la fosta, fii atentă la reacția lui. Se enervează sau pare încântat? Se plânge că fosta încearcă să rămână în legătură cu el sau se scuză și se duce în altă cameră pentru a-i răspunde? Singura modalitate de a ști dacă comunicarea dintre iubitul tău și fosta său este începutul refacerii relației lor este să privești și să asculți. Întreabă-l de ce fosta ia legătura cu el. De ce îi tot scrie/sună? Vezi ce-ți răspunde.

În orice caz, ar trebui ca el să nu încurajeze aceste mesaje (sau aceste telefoane).

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *