Eşti pregătit(ă) pentru atacurile orchestrate de bunele maniere, morala inevitabilă sau de declinul în pasiune? Unii îndrăgostiţi aruncă prosopul atunci când încep să compare beneficiile pe care le aveau înainte cu cele pe care le au astăzi. Dacă îți trece prin cap să te muți cu amantul/amanta, ar fi bine să iei în considerare cele 6 LUCRURI LA CARE SĂ REFLECTEZI ÎNAINTE DE A TE MUTA CU AMANTUL/AMANTA de care am discutat anterior. De asemenea, răspunsurile la cele 6 întrebări de mai jos s-ar putea să-ți dea o nouă perspectivă asupra acestei intenții.
1.Cu sau fără amant(ă)?
Întreabă-te de ce ai nevoie de un amant/o amantă. Experienţa arată că, dacă nu rezolvi în primul rând problemele cu partenerul tău, ajungând la o concluzie bună sau rea, niciodată nu vei avea claritate emoţională nici cu amantul/amanta, nici cu partenerul tău de cuplu. Infidelitatea este un paliativ, o soluţie temporară, dar nu duce la nimic bun şi nici nu rezolvă problemele fundamentale.
2. Există riscul să rămâi şi fără amant şi fără partener(ă)?
Desigur că există. Riscul la care te supui dacă te vei muta cu prietenul sau prietena ta prea repede este că nu vei putea administra nici coabitarea, nici despărţirea. A rămâne singur sau singură poate fi o opţiune bună, dar trebuie să fie rezultatul unei decizii calculate şi dorite, şi nu urmarea acţiunilor impulsive. Dacă vei gândi la rece, şi inima se va încălzi.
3. Îl cunoşti pe amantul tău/amanta ta suficient de bine încât să-ţi dai seama dacă sunteţi compatibili sau nu pentru viaţa de cuplu?
Calculează orele pe care le-ai petrecut alături de el sau ea. Gândeşte-te în ce situaţii aţi fost puşi împreună şi dacă acestea te conving. Întreabă-te dacă ai nevoie de mai mult timp. Dacă nu ai decât poveşti frumoase la un hotel, nu ai nimic.
4. Este dragoste ceea ce simţi sau ai fost victima unui uragan de gradul zece care te duce şi te târăşte ca pe o păpuşă?
Înainte de a adăuga sare în desert, înainte de a cădea din cer şi de a aduce pasiunile în plan terestru, examinează motivele care te ţin lângă el sau ea. Meditează asupra acestora cu seriozitate, examinează punctele de atracţie, sentimentele, dorinţele, iar apoi răceşte puţin impulsul de moment şi relaţia, și încearcă să înţelegi ce anume te-a condus la ea şi ce te ţine acolo. Încearcă să fii realist.
5. Se poate construi ceva pozitiv acolo unde s-a provocat atâta durere celorlalţi?
Unii spun că nu, că nimic bun nu poate ieşi atunci când îi răneşti pe alţii, chiar dacă a fost în numele iubirii. Dragostea nu justifică totul. Potrivit celor care susţin acest punct de vedere, nu se vorbi de dragoste dacă este nevoie de înşelăciune şi minciuni. Îţi spun astea doar pentru ca să te gândeşti; nu ştiu dacă au dreptate, dar merită analizat.
6. Te poţi baza pe loialitatea celui care ţi-a fost amant/celei care ți-a fost amantă, iar acum face parte din viaţa ta?
Faci parte dintre cei care cred că, dacă a făcut-o dată, deşi a fost cu tine, ar putea să o facă din nou? Ai fi gelos/geloasă dacă amantul sau amanta ar avea un alt amant? Dar dacă fostul amant (acum partener) ar repeta dragostea interzisă cu altcineva? Într-adevăr, trecerea de la complice la victimă este un paradox care îi copleşeşte pe mulţi şi le spulberă visul.
0 Comments