Sfatul nr. 5: Faceți mișcare
Dacă sunteți în auto-izolare sau dacă lucrați de acasă este foarte important pentru sănătatea dvs. sa faceți mișcare. Acum aveți ceva mai mult timp liber la îndemână și ar fi bine să începeți programul acela de Pilates, cardio sau de aerobic la care râvneați de mai mult timp. Dacă stați mult timp în fața calculatorului puteți chiar face exerciții simple (unele dintre ele sunt descrise în finalul acestui articol).
Nu începeți cu exerciții complicate, ci porniți cu exerciții simple. Important este să proiectați un program de exerciții fizice pe care să le faceți în mod constant, în fiecare zi, măcar jumătate de oră. Acum găsiți pe Youtube tot felul de flimulețe care vă arată cum să faceți corect diverse tipuri de exerciții fizice.
De asemenea, faceți exerciții fizice și în afara casei, în gărdină sau în jurul blocului. Chiar dacă doar mergeți în jurul blocului sau alergați pe străduțele adiacente, important este să dați prilejul luminii solare să vină peste voi. Virusurilor nu le plac ultravioletele, iar lumina solară produce vitamina D în organism. Oricum, dacă părăsiți domiciliul, nu uitați să aveți la voi declarația pe proprie răspundere și un act de identitate.
Exercițiul 1: Un corp mai flexibil.
Să lucrați la calculator, să cărați un pachet sau să mutați din loc mobila, să așteptați în picioare pe un peron … Articulațiile dumneavoastră sunt puse la grea încercare de fiecare dată! Pentru a evita tendinitele încheieturii mâinilor sau pentru a nu simți dureri ascuțite în genunchi, iată câteva exerciții indispensabile de întretinere pe care să le repetați zilnic.
În pozitia așezat, cu spatele drept, efectuați ușor aceste mișcări, pentru o mai flexibil și mai agil. Acordați câte un minut fiecărui exercițiu.
1.Țineti cotul drept în palma mâinii stângă și rotiți antebrațul în cerc într-un sens, apoi în celălalt sens. Repetați exercițiul și cu celălalt braț.
2. Sustineți încheietura mâinii drepte cu mâna stângă. Cu mâna dreaptă, desenați foarte ușor, în aer, semnul infinitului (un opt culcat). Efectuați mișcarea într-un sens, apoi în celălalt. Repetați exercițiul folosind antebrațul stâng.
3. Acum puneți-vă mâinile pe coapse și ridicați un picior. Rotiți glezna într-un sens, apoi în celălalt sens.
4. Așezați-vă pe marginea unui scaun. Țineți cu ambele mâini piciorul drept la nivelul genunchiului. Rotiți partea de jos a piciorului, efectuând cercuri într-un sens, apoi în celălalt. Repetați aceste două exerciții cu celălalt picior.
Exercițiul nr. 2: Relaxați–vă ochii
Foarte util pentru cei care stați mult în fața calculatorului … Simțiți că ochii vă înțeapă și lăcrimează? Ochelarii pare să câtîrească o tonă? … Oboseala oculară este primul semn al oboselii generale ce se instalează în corpul dvs. Iată un exercițiu care vă va ajuta să vă odihniți vederea și să vă calmați eventualele dureri de cap.
1.Luați o foaie de hârtie albă și un creion. Desenați MARE pe foaie semnul infinitului (un 8 culcat) și puneți coala în fața dvs.
2. Fixați cu privirea centrul opt-ului culcat, acolo unde se întâlnesc cele două bucle. Urmăriți încet linia care urcă spre dreapta și parcurgeți încet buclă. Veși trece din nou, bine înțeles, prin centrul opt-ului culcat, apoi continuați să urmăriți linia care urcă spre stânga.
3. Parcurgeți acest opt de cel puțin trei ori într-un sens și apoi de trei ori în celălalt sens. Faceți acest exercițiu respirând normal și fără efort. Cooncentrași-vă asupra fluidității mițcărilor.
Acest exercițiu permite flexibilizarea nervului optic. Creierul își deturnează atenția de la sistemul vizual, fiind astfel solicitat în altă direcție. Tensiunile din restul corpului se atenuează, iar vederea se îmbunătățește.
Practicați zilnic acest exercițiu!
Dacă aveți întrebări legate de această temă sau dacă doriți să abordez anumite subiecte, nu ezitați să îmi scrieți în rubrica de comentariil de pe acest site la de pe canalul meu de Youtube.
Spuneți-mi dacă v-au fost de folos aceste sfaturi – la rubrica de comentarii de pe acest site sau de pe canalul meu de Youtube.
Nu uitați să dați și un like dacă v-au plăcut.
Și abonați-vă la canalul meu de Youtube pentru mai multe sfaturi practice în afaceri, relații și carieră.
M-ați ajuta foarte mult să dezvolt canalul dacă vă abonați și dați “like” la secven’ele video de acolo.
Sper să vă placă.
0 Comments