Sfatul nr. 4: Cultivați-vă o pasiune.

Pentru cei care stați izolați la domiciliu, dar și pentru cei care lucrați de acasă, este foarte important ca să vă găsiți o pasiune care să vă umple timpul liber pe care îl aveți la dispoziție. Fie că citiți, fie că vă ocupați de creșterea florilor, fie realizați diverse produse de mână, fie studiați și vă documentați pentru a scrie o carte, exemplele de ce puteți face cu acest timp liber sunt nenumărate.

Pentru o bună sănătate mintală este important să vă mențineți creierul în priză prin activități creative sau de informare/documentare. Studiile arată că persoanele care își cultivă pasiunile sunt mult mai puțin stresate și au un tonus mintal și fizic mult mai bun decât cele care nu fac acest lucru. Pe de altă parte, cultivarea unei pasiuni vă ține departe de panica și isteria create de mass media.

Ținerea unui jurnal poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății din această perioadă, mai ales dacă vă concentrați asupra lucrurilor pozitive (de exemplu: faptul că sunteți blocați în casă puteți să-l vedeți prin prisma că aveți mai mult timp liber la dispoziție pentru lucrurile pe care nu apucați să le faceți datorită deplăsărilor la serviciu; sau aveți ocazia să petreceți mai mult timp cu partenerul sau cu copiii).

O modalitate de a gestiona stresul este de a scrie despre lucrurile care ți se întâmplă pe parcursul zilei, despre gțndurile și stările emoțional pe care le experimentezi, despre descoperirile pe care le faci despre tine și ceilalți într-o astfel de situație.

Puteți nota ce anume vă stresează sau vă creează stări de anxietate – pentru a putea căuta remedii și a îndepărta acești factori sau atenua efectul lor. O abordare mai bună ar fi să notați lucrurile/persoanele pentru care sunteți recunoscător/recunoscătoare și de ce. Recunoștința poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății prin focalizarea gândurilor asupra a ceea ce este pozitiv în viața dvs.

Mai multe idei găsiți și în secvența video de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=zQ30veXulaA

Dacă aveți întrebări legate de această temă sau dacă doriți să abordez anumite subiecte, nu ezitați să îmi scrieți în rubrica de comentariil de pe acest site la de pe canalul meu de Youtube.

Spuneți-mi dacă v-au fost de folos aceste sfaturi – la rubrica de comentarii de pe acest site la de pe canalul meu de Youtube..

Nu uitați să dați și un like dacă v-au plăcut.

Și abonați-vă la canalul meu de Youtube pentru mai multe sfaturi practice în afaceri, relații și carieră.

M-ați ajuta foarte mult să dezvolt canalul dacă vă abonați și dați “like” la secven’ele video de acolo.

Sper să vă placă.

Categories: Coronavirus

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *