Speri ca fată/femeia de care îți place să te placă, dar nu-ți dai seama dacă este într-adevăr interesată de tine? Cauți indicii și semne care să-ți spună dacă ea, la rândul ei, este interesată de tine? Vrei să descoperi indicii care să-ți arate dacă merită să mergi mai departe cu cucerirea ei sau nu? Ai mai jos 26 de semne și indicii la care să fii atent pentru a identifica dacă ea te place sau nu.

1. Îi place să vorbească cu tine

Începe o conversație cu ea. Dacă este bucuroasă și încântată să discute cu tine, acesta este un semn bun. Unele persoane reușesc să realizeze o conexiune chiar din momentul în care încep să-și vorbească și pot vorbi ore în șir.

Dacă este agitată, poate că este timidă și îi vine mai greu să se exprime. Lasă-i timp să se obișnuiască cu tine. Oferă-i șansa de a deveni confortabilă cu tine. Pune-i întrebări și așteaptă să-ți răspundă. Ai răbdare să răspundă pentru că ar putea avea nevoie de ceva timp pentru a-și limpezi gândurile.

Dacă pare plictisită, indiferentă, nerăbdătoare să finalizeze conversația și oferă răspunsuri scurte, s-ar putea să nu fie interesată de tine. Sau, și mai rău, dacă interpelează o prietenă care este în trecere pentru a încheia conversația cu tine, atunci iar avem niște semnale de respingere.

2. Râde la ceea ce spui

Dacă o fată/femeie te place, va râde la toate glumele tale (uneori chiar și la cele mai puțin reușite). Ar fi bine dacă fata chiar crede că ești amuzant și nu râde doar în încercarea de a te încuraja să vorbești cu ea. Vestea bună este că, chiar dacă se forțează să râdă la poantele tale răsuflate, asta e un semn bun. Evident, o face pentru că ea crede că meriți efortul.

Unele fete/femei se hlizesc atunci când sunt emoționate, neliniștite, în încercarea de a-și înfrânge timiditatea. Însă genul de râs pe care ți l-ai dori de la o fată/femeie este, cu siguranță, râsul sănătos, din plin, cel care vă scutură tot trupul și vă face pe amândoi să vă țineți cu mâna de burtă. Știi despre ce vorbesc. Este râsul acela în care amândoi râdeți atât de tare încât aproape că vă dau lacrimile. Te simți ca și cum mai ai puțin și te rupi în două sau că nu mai poți să respiri. Voi doi împărtășiți momente care sunt pur și simplu teribil de amuzante. Cei din jurul vostru ar putea crede că sunteți amândoi nebuni, dar hohotele acelea sănătoase, din toată inima, au un sens perfect pentru voi doi.

3. Menține ceva mai mult timp contactul vizual

În general, o fată/femeie care te place poate că se sfiește să se uite direct la tine. Dacă privirea ta se întâlnește cu a ei, ea va clipi și își va muta privirea într-o parte (dar va păstra un unghi vizual suficient de confortabil pentru a te urmări cu vederea periferică spre a-ți analiza reacțiile). Nu uitați că, în general, unghiul vizual al femeilor este mult mai mare decât cel al bărbaților, iar vederea periferică a femeilor este mult mai bună și mai cuprinzătoare decât cea a bărbaților. Chiar dacă ea pare că se uită într-o direcție la 90 de grade față de tine, să știi că ea poate vedea foarte bine ceea ce faci. De obicei, o astfel de fata/femeie își va muta privirea într-o parte atunci când este privită pentru că nu se simte confortabil să fie prinsă uitându-se la tine. Nu vrea să pară că este disperată sau că te urmărește dinadins. Așteaptă ca tu să faci prima mișcare și s-o abordezi pentru că ori nu știe sigur dacă ești interesat de ea, ori vrea să vadă că depui ceva efort pentru a iniția o discuție și a o cuceri. Ori amândouă.

La alte fete/femei, privirea spune multe atunci când se uită la tine. Unele fete/femei parcă îți vorbesc din priviri. Ești un norocos dacă privirea ta se conectează cu cea a unei femei ai cărei ochi sclipesc și parcă te invită să o saluți. O fată/femeie încrezătoare va menține contactul vizual cu tine mai mult decât te-ai aștepta înainte de a-și întoarce privirea în altă parte.

Dacă ai un contact vizual prelungit cu o fată/femeie, acesta este cu siguranță un semnal pozitiv. Evident, trebuie să corelezi această observație și cu mimica sa. Dacă mimica feței sale arată a dezgust, atunci nu e un semnal pozitiv, ci doar o deranjează ceva la tine, la modul în care te comporți, la modul în care reacționezi, la modul în care ești îmbrăcat etc.

4. Îți transmite semnale că te-a observat

Dacă ea te place cu adevărat va încerca cel puțin să îți transmită că a observat că ești acolo. Chiar dacă este extrem de timidă, va găsi o modalitate de a te anunța că știe că ești acolo.

Dacă o fată te ignoră complet, asta înseamnă că nu este deloc interesată de tine. Dar chiar te ignoră sau îți trimite un mesaj ascuns că te-a observat, dar nu știe cum să reacționeze?

Iată câteva exemple despre modul în care o fată timidă care te place s-ar putea comporta în astfel de situații:

  • Este și rămâne în grupul care te implică în conversație, dar rămâne tăcută. Însă nu părăsește grupul. Ba chiar aruncă priviri rapide spre tine și, dacă se spun lucruri amuzante, râde privind spre tine.
  • Dă din cap în direcția ta și/sau zâmbește. Chiar dacă o face foarte repede, o aprobare din cap spre tine sau un zâmbet în direcția ta sunt semne că este interesată de tine.
  • Întrerupe brusc orice activitate a ei imediat ce te vede. Poate că încetează să cânte, să studieze, să picteze, să danseze sau să vorbească și aruncă priviri spre tine.

Astfel de semnale arată că te-a observat. Cu siguranță nu te ignoră pentru că altfel și-ar vedea pur și simplu de treabă fără să clipească.

5. Își umezește buzele

Sunt sigur că ți-ar plăcea să crezi că dacă ea își plimbă limba pe desupra buzelor asta însemna că i-ar plăcea să te sărute. Și da, s-ar putea să viseze ca tu o săruți. Dar nu te excita prea tare încă. A-și umezi buzele ar putea fi pur și simplu un semn al unei guri uscate. Însă ai putea să te întrebi de ce are gura uscată? Dacă nu este o zi caniculară sau dacă nu abia a terminat de alergat un maraton, s-ar putea să fie emoționată pentru că te vede și îi place de tine. Deci, există o șansă bună ca ea să te placă.

6. Îți zâmbește

Dacă ea îți zâmbește, atunci te place. Există excepții ocazionale de la această regulă, cum ar fi fata care speră să câștige un fel de concurs de popularitate și zâmbește tuturor. Dar cele mai multe dintre fete/femei nu se deranjează să zâmbească unei persoane de sex opus dacă nu sunt interesate de acea persoană.

O fată timidă s-ar putea să nu zâmbească prea mult. Zâmbetele ei pot fi de scurtă durată, dar cu siguranță va arăta încântată să te vadă. Însă trebuie să fii foarte atent pentru că, uneori, zâmbetul ei este mai mult în privire, decât pe față.

7. Nu-i place să te vadă că flirtezi cu alte fete/femei

Dacă ea te place se va simți inconfortabil dacă flirtezi cu alte fete. Nimănui nu-i place concurența. S-ar putea să reacționeze deschis sau s-ar putea să plece discret de acolo, numai ca să nu te vadă că acorzi atenție altei fete/femei.

Dacă ai de gând să flirtezi cu alte fete/femei, atunci s-ar putea ca un astfel de comportament să se întoarcă împotriva ta. Dacă îți place să te afișezi cu mai multe fete/femei, dacă îți place să “jonglezi” cu mai multe fete/femei, s-ar putea ca ea să-și piardă interesul pentru tine. Cum ar putea avea încredere într-un băiat/bărbat care mereu flirtează cu alte fete/femei?

8. Te îmbrățișează

Te îmbrățișează de fiecare dată când te vede?  Îmbrățișăm doar oameni care ne plac. Îmbrățișarea ai putea fi o scuză pentru a te apropia de tine și a experimenta senzația atingerii corpului tău.

Poate că te place, dar nu poate/vrea s-o spună deschis. Așteaptă ca tu sa faci primul pas. Dar până atunci ea va folosi alte strategii pentru a-ți semnala că e interesată de tine. De exemplu, caută să te îmbrățișeze și să stea/fie cât mai aproape de tine.

Îmbrățișările vin sub diferite forme. Unele fete/femei strâng în brațe persoanele de sex opus de care sunt interesate. O astfel de îmbrățișare poate părea un simplu salut ca atunci când te întâlnești cu un prieten pe stradă sau la mall. Alte fete/femei vin lângă tine și își înfășoară un brațul în jurul umărerilor tăi în încercarea de a te liniști sau susține într-o anumită problemă. De exemplu, dacă ești așezat în fața calculatorului și te confrunți cu o problemă, ea vine la tine, îți cuprinde umerii cu brațul ei, asigurându-te că poți rezolva problema.

9. Găsește modalități sau scuze pentru a te atinge

Ea va găsi întotdeauna diverse scuze/tertipuri pentru a te atinge și/sau a-ți simți corpul. Te atinge când stă lângă tine? Este un indiciu clar că este atrasă de tine. Ea vrea să se apropie de tine și nu există o modalitate sau o metodă mai bună decât să te atingă pe brațe atunci când purtați o conversație sau să te mângâie pe cap atunci când te confrunți cu o problemă.

Poate pretinde că îndepărtează un lucru imaginar de pe brațul tău sau din părul tău. Poate că îți șterge firimiturile rămase în colțul gurii după ce ai mușcat din ștrudel sau urmele de frișcă de la prăjitura pe care ai mâncat-o.

Unele fete/femei s-ar putea ca să te plesnească ușor pe spate, pe umăr sau pe braț în semn de salut. Altele te prind de braț cu ambele mâini cu nedisimulată emoție și/sau bucurie. În orice caz, dacă te atinge, atunci te place.

10. Prietenele ei îți dau indicii că ea te place

Cele mai bune prietene ale ei vor ști cu siguranță dacă te place sau nu. Așa că urmărește-le comportamentul pentru a observa astfel de indicii. De exemplu, ce fac prietenele ei atunci când ești în preajmă? Cum reacționează/se comportă ea cu prietenele ei atunci când tu ești în preajmă? Prietenele ei îți aruncă priviri în timp ce te apropii de grupul în care se află și ea? Zâmbesc și se hlizesc atunci când te apropii de ele? Prietenele ei par să o tachineze? Ea pare supărată pe prietenele ei (sau pe vreuna dintre ele) de parcă i-ar fi teamă că ar veni la tine să-ți spună că te place? Te-a întrebat vreuna dintre prietenele ei dacă o placi pe ea?

Cele mai bune prietene ale ei pot oferi multe indicii subtile din care să realizezi dacă ea te place sau nu.

11. Îți oglindește gesturile

Așa cum spuneam, ar trebui să observi limbajul ei non-verbal pentru a afla dacă te place sau nu. Dacă ea oglindește mișcările tale atunci când stați împreună la o cafea, atunci probabil că te place. De obicei, atunci când comunică, persoanele care se plac “imită” (conștient sau nu) postura și gesturile celeilalte persoane. La ce se referă această oglindire/imitare? Dacă, de exemplu, stând la un pahar de vorbă, corpul tău este înclinat spre ea, și ea va avea tendința ca să adopte o postură oarecum similară. Dacă tu o atingi pe brațe în timp ce conversezi cu ea și ea ar putea face același lucru. Dacă ea oglindește gesturile și postura ta, atunci e un semn bun. Dacă nu, s-ar putea să nu fie interesată de tine, ci doar politicoasă (sau te vede doar ca un coleg sau un prieten, însă nu ca un iubit).

12. Se interesează de lucrurile pe care le faci sau care îți plac.

De exemplu, dacă ești fan al echipei Real Madrid, va dezvolta și ea un interes pentru acea echipă.

13. Roșește în prezența ta

Dacă obrajii i se îmbujorează atunci când te vede (mai ales dacă acest lucru nu se întâmplă doar o dată, ci de multe ori), atunci s-ar putea ca să îi placă de tine.

14. Se joacă cu părul atunci când ești în preajma ei

Acesta este un semn inconștient care arată că este interesată de tine. Poate că își imaginează că o mângâi sau că te joci cu părul ei.

15. Vrea să-ți capteze atenția

Atunci când stai sau te odihnești undeva (pe o bancă – de exemplu) vei descoperi că va trece pe lângă tine de câteva ori. Poate că încearcă să îți atragă atenția. Vrea să fii interesată de ea și probabil așteaptă să faci primul pas și să începi o discuție cu ea.

16. Scoate în evidență pieptul sau picioarele

Poate că discută cu tine și stă tolănită pe un scaun sau o canapea pentru a-și afișa zona pieptului. Îți arăta ce ai putea câștiga dacă ai intra într-o relație cu ea. Sau se apleacă în față pentru a-ți oferi (inconștientă sau nu) o vedere mai bună asupra bustului ei generos.  Sau stă picior peste picior într-o poziție care îți oferă o priveliște mai bună asupra picioarelor ei bine tonifiate și lucrate la sală. Sau se apleacă să-ți ofere o carte scoțând în evidență posteriorul ei. Fiecare femeie știe care sunt armele sale de atracție fizică și va folosi această “artilerie grea” dacă este cazul. În orice caz, apariția “artileriei grele” este un semn sigur că ea te place și că vrea să te îndrăgostești de ea. Abia așteaptă să o abordezi.

17. Adoptă poziții deschise

Brațele ei sunt larg deschise atunci când vorbește cu tine și asta ar putea fi interpretată ca însemnând: „Sunt deschisă; sunt abordabilă”. Cu alte cuvinte, este un modalitate inconștientă de a te încuraja să te apropii de ea.

18. Se rupe de grupul de prietene și vine spre zona ta

Ea se desparte de prietenele ei și se îndreaptă spre locul în care te afli. Asta nu înseamnă că ea vine ață la tine. Nici o femeie nu face asta, decât dacă e vreo provocare la mijloc. Ea va inventa un pretext pentru a se despărți temporar de grupul de prietene și a veni spre zona în care te afli. Asta arată că vrea să fie mai aproape de tine, vrea să o abordezi, iar un astfel de semn arată că este impresionată de tine.

19. Îți face complimente

Ori de câte ori ești îmbrăcat frumos sau dacă te-ai tuns sau dacă ai ceva nou, ea îți va face complimente și te va lăuda pentru alegerea făcută. Îi place întotdeauna să te vadă că arați bine.

20. Îți transmite că este liberă și fără obligații

Vorbește despre o relație pe care a avut-o în trecut, precizând că aceasta s-a sfârșit și se simte singură acum? Dacă da, probabil că este atrasă de tine. Nu presupune că ea mai este încă obsedată de fostul ei iubit, ci ia-o ca pe o invitație de a-i lua locul.

21. Sugerează să petreceți timp împreună

Ea sugerează să petreceți timp împreună, să ieșiți undeva, să mergeți la un film etc. Sau, atunci când îi propui așa ceva, ea nu ezită să spună da. Dacă nu refuză sugestiile tale de a petrece timpul împreună sau dacă nu-ți spune că trebuie să verifice agenda pentru ca să vadă dacă nu este ocupată atunci, atunci cu singuranță este interesată de tine.

22. E deschisă cu tine

Își deschide sufletul atunci când vorbește cu tine, poate îți spune ceva extrem de personal din viața ei sau despre o problemă cu care se confruntă. A fi vulnerabil creează adesea un sentiment de intimitate, însă fetele/femeile nu o vor face cu cineva în care nu au încredere.

23. Face planuri pentru amândoi

Îți spune despre un anumit eveniment din viitor la care ar vrea să mergeți împreună (o petrecere, o onomastică, un concert, o nuntă, un botez etc.) și face planuri în acest sens. Acesta este un semn foarte bun!

24. Îți apreciază activitatea de pe rețelele sociale

Te-a urmărit pe Facebook, Instagram și Snapchat și îi plac în mod frecvent postările tale. Sau ea postează lucruri care îi amintesc de tine și de clipele petrecute împreună. Dacă vă trimiteți reciproc Snapchat-uri frecvent sau vă conversați frecvent pe Whatsapp, cu siguranță este interesată să aibă o relație cu tine.

25. Lasă telefonul deoparte atunci când este cu tine.

Atunci când o fată îți oferă atenția deplină și se concentrează numai pe tine, acesta este un semnal bun că este într-adevăr interesată să-ți facă o impresie bună.

26. Se conversează cu tine în mod frecvent

Primești rapid răspuns la mesajele pe care i le dai. Vă conversați cu orele pe Messenger sau pe Whatsapp fără ca să se plictisească. Nu inițiezi numai tu aceste conversații, ci și are și ea astfel de inițiative. Mesajele regulate sunt un semn de prietenie și de interes. Acest lucru este valabil mai ales dacă îți dă un mesaj din senin doar pentru a afla ce mai faci.


2 Comments

cristian ghorzone · June 23, 2021 at 16:41

daca astea sunt motivele pentru care ma place o fata sau de ce ma place o fata, inseamna ca profesoarele si mamele prieteniilor mei le plac de mn..

    Renaldo Nita · July 27, 2021 at 13:39

    Norocosule!!! 🙂 … desi nu cred ca persoanele pe care le mentionezi isi umezesc buzele atunci cand te vad, cauta scuze pentru a atinge sau rosesc in prezenta ta. Dar daca tu spui ca este asa, eu te cred … 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *