10 TRĂSĂTURI CARE FAC CA O FEMEIE SĂ FIE CONSIDERATĂ O AMENINȚARE PENTRU ALTE FEMEI

Oamenii pot să nu te agreeze din diverse motive bune și rele. Pot fi chiar răutăcioși cu tine dacă invidiază ceea ce ești, ceea ce faci sau ceea ce ai. Ești mereu ținta ironiilor celorlalți? Afli ultima ceea ce se întâmplă? Ești lăsată mereu pe dinafară de către cei din jur? Puținele colege care mai vorbeau cu tine au devenit brusc ostile sau pasiv-agresive? Nu reușești să intri în grațiile celor din jur indiferent cât de mult te chinui? Acest articol îți arată motivele pentru care amicele sau colegele tale pot fi invidioase pe tine.

Când ghearele ies din pernițe

Cu ceva timp în urmă, eram la o petrecere de nuntă și ieșisem pe terasă să mă răcoresc. Era una din nunțile acelea cu ștaif în care poți să te pierzi cu lejeritate printre sutele de invitați. Locația era un palat (sau un conac mai mare?) foarte frumos și, cum respiram cu nesaț aerul pădurii din apropiere, am observat un grup de femei ieșite și ele să se răcorească pe terasă după ritmul intens al dansurilor de până atunci.

Era un grup oarecum compact de vreo 9-10 doamne, cam între 35 și 42 de ani (am apreciat eu, dar nu vă bazați pe asta!), unele șezând pe fotoliile confortabile din jurul unei mese, altele stând în picioare (în jurul aceleiași mese), și care, în mod evident, nu se cunoșteau toate între ele.

Ceea ce mi-a atras atenția la acel grup a fost o tânără subțirică de vreo 26-28 de ani, extrem de frumoasă, cu un păr lung, blond, cu o superbă rochie albastră care-i punea în evidență nu numai talia de viespe, dar și ochii de aceeași culoare cu rochia. Am apreciat la ea nu numai finețea trăsăturilor, cât mai ales faptul că, fiind cea mai tânără de acolo, stătea oarecum retrasă, urmărind conversația care se desfășura în acel grup eterogen, însă fără a participa la ea.

La un moment dat discuțiile au atins și subiectul siluetei. Bănuiesc că știți cam cum se întâmplă în astfel de ocazii – începe să spună o doamnă ceva de genul: „Vai de mine, ce mult am mâncat!” și conversația explodează pe această temă.

Da, aveți dreptate! Nici eu nu ar fi trebuit să mănânc atât, dar nu m-am putut abține să nu iau măcar câte o bucățică din fiecare prăjitură de la bar. Iar o să mă certe instructorul și iar o să leșin la sală de câte exerciții o să mă pună să fac.”

O altă doamnă ținu să menționeze și ea că are probleme cu controlul greutății, în timp ce o mamă a doi copii se confesă că:

Pur și simplu am pus x (aici vă las pe voi să completați cu cifra pe care vi-o imaginați sau care ați auzit-o mai des) kg. după ultimul copil și nu pot să le mai dau jos. Cred că mi-am dat metabolismul peste cap cu nopțile astea nedormite și cu mâncatul pe fugă.”

Nu am putut să nu remarc faptul că replicile doamnelor erau însoție de ocheade aruncate pe furiș (sau doar mi se părea mie?!) către minunea blondă care urmărea conversația dintr-un colț al mesei.

Profitând de subiect, o doamnă cu forme ceva mai rotunde le povesti celorlalte despre noua carte pe care i-o recomandase nutriționistul pe tema asta și care sugera că soluția era să schimbe modul la care gândesc despre mâncare. Deodată toate celelalte deveniră și mai interesate de subiect și așteptau cu nerăbdare să afle secretul pierderii în greutate.

În liniștea serii tulburată doar de sunetele firave ale greierilor de pe pajiște se auzi vocea suavă, cristalină și inocentă a blondei:

Și cum ar trebui să ne gândim la mâncare?”

Și-atunci se dezlănțui infernul! Doamna cu forme rotunde o țintui cu privirea timp de câteva secunde, după care spuse tare, pe un ton răutăcios, dar îmbrăcat sub forma unei glumă pașnice:

Nu știu. De ce nu ne spui tu?! ”

După care doamna cu forme rotunde schiță un zâmbet răutăcios către blondă, se întoarse și dispăru în sala de bal. Grupul se sparse, iar blonda rămase cu ochii în lacrimi, stupefiată de ceea ce se întâmplase. Nu-i venea să creadă. Încercă să se ridice în picioare, dar tremura atât de tare încât nu reuși și se prăbuși în fotoliu, neînțelegând ce a făcut de a meritat un astfel de tratament de la o persoană pe care nici măcar n-o cunoștea. Norocul ei fu că partenerul ei, fără să știe de cele întâmplate, apăru acolo și o invită la o plimbare pe pajiștea care se întindea dincolo de terasă.

Pentru minunea blondă și pentru toate femeile care s-au găsit în situația penibilă de a se întreba ce anume au făcut pentru ca să merite ca persoanele de sex feminin din jurul lor “să-și scoată ghearele” la ele, m-am gândit să fac o listă cu 10 trăsături care fac ca o femeie să fie considerată o amenințare pentru alte femei.

Sper ca după citirea acestui articol să acorzi o atenție mai mare interacțiunilor tale cu alte femei. Nu uita că oricare dintre cele zece lucruri de mai jos te poate pune în situația neplăcută de a fi marginalizată în anumite cercuri feminine. De asemenea, trebuie să știi că orice combinație a acestor calități poate reprezenta o dublă sau chiar triplă amenințare pentru o altă persoană de sex feminin. Dacă ai toate cele zece calități, sper că ești deja măritată cu un miliardar!

10 motive pentru care alte femei pot fi invidioase pe tine

1. Ești frumoasă

Indiferent dacă tu crezi că ești frumoasă sau nu, dacă alte femei din jur consideră că ești mai frumoasă decât ele, s-ar putea să ai probleme în a te conecta cu ele, a comunica cu ele sau a te accepta în grupul lor. Orice persoană – indiferent de vârstă, înălțime și/sau siluetă – poate fi încrezătoare sau nesigură asupra modului în care arată. Dacă o persoană consideră că aspectul ei se abate de la standardele de frumusețe impuse de societate, atunci această nesiguranță a ei s-ar putea proiecta asupra persoanelor care se potrivesc mai mult standardului. Ca urmare, este posibil ca unele femei să se simtă amenințate de frumusețea ta astfel încât simpla ta prezență să le producă disconfort. Dacă sunt singure (adică nu se află într-o relație), atunci unele femei ar putea să te vadă drept o competitoare care poate să le sufle lor partenerii romantici disponibili „pe piață”. Dacă sunt căsătorite, atunci ar putea să te vadă ca pe o ispită seducătoare, care complotează să le fure soții. Oricum ai da-o, invidia persoanelor mai nesigure de frumusețea lor își va arăta colții. Iar de asta nu scapi nici dacă ești proastă (pentru că o proastă frumoasă, tot frumoasă rămâne – mai ales dacă își ține gura!).

Ce poți face?

Din păcate (sau din fericire) nu poți face multe pentru a-ți schimba aspectul. Ai putea încerca să-ți ascunzi/estompezi caracteristicile atractive, dar – în fond – de ce ai face așa ceva? De ce ai căuta să-ți ascunzi calitățile doar pentru că alte persoane nu sunt sigure pe sine. Dacă celelalte femei par amenințate de frumusețea ta, ar putea fi util să încerci să le faci complimente sincere despre modul în care arată, pentru a le ajuta să se simtă mai încrezătoare și mai puțin amenințate de tine. Însă nu ca în exemplul de mai jos:

Un băiețel privea fascinat la mama lui care își întindea o mască de ten pe față.
 – De ce te murdărești pe față, mama?, întrebă el.
 – Vreau să mă fac frumoasă, răspunde mama.
Câteva minute mai târziu, mama începe să-și îndepărteze masca.
 – Ce s-a întâmplat? întrebă agitat micuțul … Ai renunțat?

Nu exagera cu astfel de complimente, dar nici nu te defaima mai mult decât trebuie, ci fii amabilă și încurajatoare. Dacă ai arătat că nu te consideri mai bună decât altele doar în baza înfățișării fizice pe care o ai, dar ești în continuare tratată cu ostilitate, ar fi bine să te gândești la distanțarea de persoanele respective sau încetarea relațiilor cu acestea.

2. Ești inteligentă

Este bine să fii inteligentă, atât timp cât oamenii din jurul tău nu au nevoie de un dicționar cu care să traducă ceea ce spui. Cu cât cuvintele pe care le folosești sunt mai pretențioase, cu atât publicul din jurul tău se diminuează. Până să ajungi să cunoști mai bine oamenii din jurul tău, încearcă să menții conversația și buna ta dispoziție la un nivel acceptabil. Cele mai multe persoane vor doar să se simtă bine atunci când sunt în compania cuiva. Asigură-te că ești o parteneră de dialog plăcută  atunci când comunici cu persoane de sex feminin pe care nu le cunoști foarte bine.

Ce poți face?

Nu încerca să epatezi cu cunoștințele tale. Dacă ești inteligentă, atunci realizezi că a ține o prelegere pe un subiect obscur la o petrecere sau la un cocktail îi poate înstrăina pe oamenii din jurul tău. Și ce ai câștiga dacă ai face așa ceva? Evident că asta nu înseamnă că trebuie s-o faci pe “proasta târgului”, dar dacă ești o persoană inteligentă (și vrei să fii aceptată de acele femei), atunci o să realizezi rapid care este nivelul de inteligență al lor și o să menții discuția la același nivel astfel încât ele să nu se simtă inferioare. Nu te „da mare” și nici nu le privi pe celelalte de sus, cu condescendență, însă nici nu-ți ascunde inteligența sub masca neștiinței. Fii confortabilă cu tine însăți și descoperă-le celorlalți valoarea pe care o ai fără a epata. Ca în exemplul de mai jos (glumesc, evident!):

În avion o profesoară universitară de fizică se așază lângă o fetiță de 8-9 ani care citea o carte. După ce se instală confortabil în fotoliu, doamna profesoară se întoarce către fetiță și îi spune: – Ce-ar fi să stăm de vorbă? O să vezi că timpul trece mai repede dacă stăm de vorbă.
– Bine, zice cu jumătate de gură fetița, închizând cartea pe care o citea. Despre ce ați dori să vorbim?
– Păi, o temă interesantă ar fi “fizica atomică”, nu crezi? zice doamna încercând să facă o glumă.
– De acord, dar înainte de asta vreau să vă întreb ceva. O vacă, un cal și o oaie mănâncă același lucru – adică iarbă, dar vaca are excrementele ca o placintă, calul – ca niște mingi uscate. iar oaia – ca niște biluțe. Cum vă explicați fenomenul?
– Habar n-am, zice doamna intrigată.
– Atunci, cum vreți să vorbim despre “fizica atomică”, dacă nici măcar despre rahat nu știți nimic?!, spuse fetița deschizându-și tacticos cartea pe care tocmai o închisese și reluând-și lectura.

3. Ești harnică/Muncești din greu

Indiferent dacă ești o mamă care rămâne acasă și gătește fiecare masă pentru cei dragi cu vegetalele cultivate în grădina propria sau o femeie de carieră care îndeplinește fiecare sarcină cu simț de răspundere, această abordarea responsabilă a vieții le poate face pe unele persoane să se simtă nesigure cu privire la propria lor etică de muncă. Probabil consideri că astfel de colege sau amice leneșe trebuie să se ridice la nivelul tău sau să plece. Nu spun că nu ai dreptate dar, din păcate, singurul lucru pe care îl vor dori ele să-l vadă plecat de acolo ești … tu.

Ce poți face?

Dacă realizările și eforturile tale par să le facă pe celelalte să te evite, încearcă să nu te lauzi și să nu le oferi sfaturi nesolicitate cu privire la inițiativele pe care le au sau la lipsa lor de inițiativă. Păstrează conversațiile detaliate despre obiectivele și realizările tale pentru prietenii apropiați și prietenele apropiate care au aceleași valori ca și tine

4. Nu bârfești

Există unele femei care încearcă să se împrietenească cu altele creând dezechilibre de putere și ierarhii sociale. O modalitate de a menține un dezechilibru de putere este de a submina unele persoane și de a le face să pară inferioare. Acest lucru se poate realiza desconsiderând unele femei sau bârfind despre ele. Alte membre ale grupului vor urma exemplul persoanei mai puternice din grup și-și vor exprima, la rândul lor, părerile negative despre persoanele luate la țintă. Unele persoane vor face asta din plăcere, altele din teama de a nu deveni subiect de bârfă la rândul lor. De obicei persoanele care formează acest tip de bisericuțe sunt extrem de rele și de critice

Ce poți face?

Dacă o persoană este dispusă să împărtășească o bârfă cu tine, probabil că va bârfi și despre tine cu alte persoane (așa că ai grijă ce spui și nici “nu da foarte mult din casă” – vezi punctul de mai sus). Nu intra în astfel de jocuri și amintește-i persoanei care bârfește că și ea ar putea fi pusă în aceeași situație. Spune-i că nu vrei să afli mai multe și că ai face la fel cu orice altă persoană care ar veni la tine s-o bârfească pe ea (însă contează să faci acest lucru cu oricine!). Nu judeca pentru ca să nu fii judecată.

5. Ai o atitudine încrezătoare

O prietenă de-a mea ar spune: „Păi dacă o ai, de ce să n-o arăți!” Ei bine, nu. Este bine să te cunoști pe tine și să îți placă cine ești, atâta timp cât nu ești egoistă. Unele persoane cărora le lipsește încrederea în sine se vor simți amenințate de încrederea pe care o afișezi.

Ce poți face?

Învață să te placi și să iubești pe ceilalți în același timp. Poți afișa încrederea fără a fi arogantă și ar trebui să-ți încurajezi prietenele să fie încrezătoare în ele însele. Reține că nu este treaba ta să faci pe altcineva să se simtă bine cu ea însăși. Poți fi cea mai motivatoare și încurajatoare persoană din lume și, totuși, să întâlnești alte persoane care te vor trata ca și cum ai face ceva pentru a le sabota. Căută să te împrietenești cu persoane care își pot etala încrederea în sine fără a-ți cere să ți-o diminuezi pe a ta în prezența lor.

6. Ești întotdeauna îmbrăcată foarte elegant

Așa cum o pereche de pantofi cu toc fură privirile tuturor bărbaților, tot așa o femeie elegantă poate induce teama în sufletele tuturor prietenelor sale care adoptă o ținută mai lejeră sau una sport. Dacă îți place să te îmbraci pentru ca să impresionezi, celelalte colege sau amice ar putea fi geloase pe tine pentru că ai putea  primi (mai multe) aprecieri de la bărbații cu care vii în contact, fie aceștia potențiali sau actuali prieteni/soți ai acestora. O femeie îmbrăcată elegant este văzută ca o concurență periculoasă de celelalte femei cărora le este frică să adopte un stil mai elegant decât cel lejer sau sport.

Ce poți face?

Dacă ești pasionată de modă și eleganță sunt sigur că știi să adaptezi codul vestimentar în funcție de context și nu să nu exagerezi cu un stil care epatează. Există o demarcație foarte fină între a atrage atenția și a fi penibilă, între damă și vampă. Poartă hainele care te fac să te simți confortabilă și atractivă, dar fii conștientă de modul în care te prezinți în fața celorlalți și de ce fel de ținute sunt potrivite pentru fiecare ocazie. Dacă prietenele tale se plâng de hainele tale și de modul în care arăți, ascultă-le și vezi de ce spun asta. Adu-le aminte că și ele pot oricând să schimbe modul în care se îmbracă, dacă doresc să-și îmbunătățească stilul sau să obțină un alt tip de atenție. Însă spune-le prietenește, nu cu o superioritate arogantă. Nu uita că tonul face muzica.

7. Ești slabă (adică nu ești grasă)

Nu contează ce greutate ai dacă ești mai slabă decât persoana de lângă tine. Și cu cât ești mai subțire și mai zveltă, cu atât o să stârnești invidii din partea femeilor cu care intri în contact (așa cum a pățit-o blonda despre care am povestit mai sus). Și să nu te miri dacă femeile nu te vor băga în seamă. Și nu vor face asta pentru că ești atât de subțirică încât nu te pot vedea, ci pentru că te ignoră intenționat.

Femeile mai plinuțe consideră că „schiloadele” pur și simplu nu realizează cât de dureros este să ai mai multe kilograme în plus și, într-un fel, au dreptate. Persoanele mai slăbuțe nu sunt atât de batjocorite de ceilalți așa cum sunt cele mai plinuțe. Este suficient să ai doar câteva kilograme în plus și copiii din curtea școlii nu te vor mai scoate din “grasă”, “balenă”, “vacă” și altele asemănătoare. O persoană slăbuță, chiar dacă empatizează cu colega ei mai plinuță, nu va experimenta aceleași gen de traume.

O femeie plinuță poate fi mai puțin deschisă și prietenoasă față de o persoană slăbuță. Poate că a fost agresată verbal sau tratată ca și cum ar fi mai puțin importantă de colegele ei mai slabe și, în consecință, este posibil să nu vrea să fie în preajma vreunei persoame slăbuțe tocmai pentru a se proteja de eventualele atacuri verbale sau chiar fizice. Poate că și tu, fără să vrei sau fără să-ți dai seama, ai făcut unele aluzii la modul în care arată, și de aceea te respinge. Sau poate că ea este invidioasă pe silueta ta. Indiferent care este motivul, greutatea poate afecta modul în care este tratată o persoană.

Ce poți face?

Începe prin a recunoaște că a fi subțirică este un privilegiu. Asta nu înseamnă că trebuie să te simți prost față de alte persoane pentru că tu ai o siluetă de invidiat sau să-ți ceri scuze pentru asta, dar trebuie să conștientizezi că toate persoanele (și în special femeile) sunt tratate diferit în funcție de greutate și de modul în care arată corpul lor. Tratează-i pe toți oamenii cu respect indiferent de aspectul lor, recunoaște-ți privilegiul și folosește-l pentru a fi un sprijin (și nu o agresoare) față de persoanele dezavantajate din acest punct de vedere. Fii prietenă cu colegele și amicele tale indiferent de cât de slabe sau de plinuțe sunt și tratează-le cu demnitate și respect. Dacă totuși ești respinsă de o astfel de persoană, nu te întrista. Nu uita faptul că nu poți să fii prietenă cu toată lumea. Din păcate, există sisteme sociale și culturale care creează bariere între oameni. Tratează-i pe alții cu amabilitate, dar nu forța o împrietenire dacă ceilalți nu doresc asta.

8. Ai o personalitate puternică

Este o mare diferență între a avea o personalitate puternică și a fi autoritară. O personalitate puternică știe foarte bine cine este, care îi sunt principiile și valorile după care își conduce viața, și care îi sunt limitele. Atunci când o femeie este puternică, de obicei nu are nevoie de supunere sau de aprobare din partea fiecărei persoane cu care interacționează, și poate accepta ca prietenele ei să aibă o altă opinie decât are ea. Spre deosebire de o femeie cu o personalitate puternică, o femeie autoritară sau arogantă are ceva de comentat cu orice prilej (indiferent care este acesta) și insistă că părerea ei este singura adevărată. De aceea și ține morțiș să împărtășească această opinie tuturor. Ea are întotdeauna un răspuns pentru orice întrebare, chiar dacă acel răspuns nu este corect. Astfel de femei sunt extrem de enervante atunci când insistă să-și impună opiniile și perspectivele asupra altor oapersoanemeni. Tu ce fel de femeie ești?

Ce poți face?

Dacă ești genul de persoană care vede viața doar în alb sau negru, încearcă să explorezi și alte abordări care recunosc faptul că cea mai mare parte a lumii operează în nuanțe de gri. Este foarte bine să ai opinii sau valori și este bine să le și exprimi, dar nu uita că alte persoane pot avea perspective diferite. Încearcă să realizezi că ceilalți oameni pot avea propriile lor modalități de a vedea lumea și nu impune părerile tale asupra altor persoane.

9. Ești competitivă

O cunoști pe fata aceea care trebuie să câștige mereu? Cea care privește fiecare aspect al interacțiunii sociale ca pe o competiție și cea care se va folosi de tine atât timp cât îi ești util(ă) spre a ajunge în vârf, după care se va face că nici nu te cunoaște? Ei bine, o astfel de fată poate că va câștiga jocul, dar își va pierde pe drum toți prietenii. Și la ce folosesc victoria și succesul atunci când nu ai cu cine să le împarți?

Ce poți face?

Nu lăsa spiritul de competitivitate sa-ți ruineze relațiile cu ceilalți și nu căuta prietenia unor persoane excesiv de competitive. Chiar dacă ești o persoană competitivă în mod natural, încearcă să nu tratezi toate aspectele interacțiunilor tale sociale ca pe niște competiții. Încercarea permanentă de a-i depăși pe ceilalți nu îi lasă pe oamenii din jurul tău să se apropie de tine și să se deschidă. Nu ar fi rău dacă ai analiza această necesitate de a concura cu cei din jur. De ce simți nevoia să concurezi cu ceilalți? Dacă ești onestă, s-ar putea să găsești răspunsuri surprinzătoare, dar care să te facă să înțelegi că pornești pe o cale greșită.

10. Ești bogată

Cu cât ești mai bogată, cu atât ești mai îndepărtată de oamenii obișnuiți și de problemele lor. Femeile se pot împrieteni indiferent de punctele lor slabe sau de punctele lor forte, însă vilele și mașinile tale de lux pot fi copleșitoare pentru cele mai multe dintre doamnele mai puțin înstărite. Să fii bogată poate elimina din viața ta anumite tipuri de stres și este posibil ca unele persoane să fie invidioase pe faptul că ai atât de multe când ele au atât de puțin. Din păcate, chiar dacă îți poți ascunde mașina în garaj, nu îți poți ascunde poșeta Gucci, hainele de designer sau stilul tău sclipitor de viață. Se spune că “bani vorbesc” și, în acest caz, mesajul pe care îl transmit este: „Sunt cu mult deasupra ta”.

Ce poți face?

Nu fă paradă de averea pe care o ai și nu te lăuda cu binecuvântările financiare de care te bucuri. Nimănui nu-i place o persoană lăudăroasă și este greu să te împrietenești cu cineva care își folosește averea pentru a le face invidioase pe colegele și amicele sale. Încearcă să fii discretă asupra cheltuieilor tale mai ales dacă persoanele cu care vrei să te împrietenești nu dispun de aceleași venituri ca și tine.

De ce se simt femeile amenințate (și cum să treacă peste această temere)

A fi invidioasă sau a fi invidiată de ceilalți face parte din viață, însă e la îndemâna ta să stabilești dacă vrei sau nu să interacționezi cu astfel de persoane. De asemenea, ai posibilitatea de a decide dacă chiar vrei să invidiezi o altă persoană sau nu. Nu jigni alte persoane doar pentru că tu ești invidioasă pe ele și nici nu accepta să fii batjocorită sau tratată rău de persoanele care te invidiază. În timp ce nu putem controla modul în care ne tratează oamenii, putem însă să ne alegem peroanele cu care ne înconjurăm pentru a ne simți bine cu ele.

Există o diferență între a te simți amenințată și a te simți intimidată. Diferența o face frica.

Atunci când o femeie se simte amenințată, se teme că îi vei lua (sau încerci să-i iei) ceva ce are (prietenul, soțul, cea mai bună prietenă, rolul pe care și l-a câștigat în cercul ei de prieteni sau în comunitate etc.) sau ceva ce-și dorește (o avansare în carieră, un no post, un viitor iubit etc.).

În orice caz, aceste senzații de amenințare provin, de obicei, din propriile noastre temeri, îndoieli și incertitudini.

Faptul că te simți amenințată vine din lipsa de siguranță pe care o ai legată de relația respectivă.

Oamenii nu se tem că o să piardă ceva de care sunt siguri că nu au cum să-l piardă.

Atunci când o femeie frumoasă intră în sală, s-ar putea să te simți intimidată sau invidioasă, dar nu te vei simți niciodată amenințată decât dacă nu ești sigură în privința modului în care știi că arăți. A te simți amenințată poate scoate la iveală tot ceea ce mai rău din tine: te poate face să te închizi în tine sau te poate face să țipi la cealaltă persoană, te poate face să fii răutăcioasă sau meschină, te poate face vicleană sau josnică.

Cum ne depășim temerile și lipsa de siguranță pentru ca să construim punți către ceilalți

Nu fi ipocrită și nici nu crede că ești mai bună decât alte persoane. Toată lumea are temeri și îndoieli legate de propria persoană, și oricine s-a simțit amenințat măcar o dată în viață.

Cea mai bună modalitate de a depăși aceste sentimente este să recunoști că te simți nesigură și să examinezi de ce te simți așa. Atunci când arunci o privire sinceră asupra ta, poți fi mai puțin înclinată să fii rea cu persoana de lângă tine.

Dacă te simți exclusă și izolată de celelalte femei, amintește-ți că acesta este prețul pe care îl plătești pentru faptul că ești unică. Chiar dacă trăsăturile tale pozitive le înstrăinează pe unele persoane, ai încă frumusețea ta izbitoare și/sau IQ-ul tău strălucit ca premii de consolare. S-ar putea ca pierderea de prieteni de sex feminin să compenseze prin prieteni de sex masculin (ceea ce le va face pe celelalte să fie și mai invidioase).

Chiar dacă nu se întâmplă asta, sper că vei merge mai departe cu conștientizare trăsăturilor tale atrăgătoare așa cum ți-am propus mai sus. Sper să înțelegi că ai nevoie să fii smerită, bună și blândă cu femeile din jurul tău dacă vrei să fii acceptată de ele. Ai nevoie de (și meriți) prietene înțelegătoare la fel de mult ca orice altă persoană. Înțelege că persoanele invidioase se iau de tine cel mai probabil pentru că se urăsc pe sine.

Dacă o abordare empatică și prietenoasă a relației cu unele persoane nu reușește, nu uita că poți (și meriți) oricând să fii prietenă cu persoane care te vor trata bine.

Nu trebuie să rămâi legată de persoanele care nu au încredere în sine și nu este doar sarcina ta să faci ca o asemenea relație să funcționeze.

Poți oricând decide că nu mai merită să încerci să susții unilateral o prietenie, mai ales dacă răspunsurile pe care le-ai primit din partea cealaltă sunt ostile.

Ce părere ai? Ai fost vreodată în situația descrisă mai sus? Cum ai rușit să depășești acest moment? M-aș bucura dacă ne-ai împărtăși, la rubrica de comentarii, din experiența ta.

Lasati un comentariu