Femeile, dupa cum vom vedea, au o varietate mult mai mare de momeli și întind mreaja cu mai multă îndemânare decât pot spera vreodată bărbații. O femeie recunoaște imediat gesturile prin care un bărbat îi face curte sau semnalele non-verbale pe care o altă femeie le transmite spre bărbatul care o însoțește, tot așa cum recunosc și multe alte gesturi ale corpului. Barbații, în schimb, sesizează mult mai greu aceste gesturi, iar de multe ori sunt total orbi în fața lor. Deci cum îți dai seama dacă o femeie flirtează cu tine?

Ce este flirtul?

Flirt-ul este atunci când cineva trimite în mod intenționat semnale sexuale către cineva de care este interesat. În acest articol, vom examina semnalele de flirt pe care femeile le adresează bărbaților. Femeile dispun de o gamă mult mai largă de semnale pentru exprimarea atracției fizice decât bărbații.

FLIRT, flirturi, s. n. 1. Conversație ușoară, cu aluzii de dragoste, între un bărbat și o femeie. 2. Legătură de dragoste lipsită de profunzime, nestatornică; aventură sentimentală. 3. Persoană cu care cineva întreține o astfel de legătură. – Din fr. flirt. (sursa: DEX, 2009)

O lume dominată de femeii

Femeile inițiază cca. 90% din toate întâlnirile din societate. Atunci când un bărbat se apropie de o femeie, acest lucru se întâmplă, de obicei, la cererea ei. Atenție: această cerere a ei nu este o solicitare verbală din partea ei, ci este o solicitare transmisă prin semnalele nonverbale ale limbajului corpului pe care bărbatul le sesizează (sau nu).

Femeile tind să folosească o mulțime de indicii subtile pentru a te încuraja să te apropii de ele, însă trebuie să fii sigur că ai identificat corect aceste semnale și le-ai înțeles semnificația.

14 semne că ea este interesată de tine

O femei folosește mai multe gesturi pentru a arăta unui bărbat că este disponibilă.

1. Scuturarea din cap și datul părului pe spate

Prin scuturarea capului, femeia îsi aruncă părul peste unul din umeri sau îl dă pe spate sau îl mută dintr-o parte în alta. Chiar și femeile cu părul scurt pot utiliza acest gest. Ele își aruncă părul peste umăr pentru a-și expune fața și linia gâtului. Acest lucru semnalează faptul că îi pasă de felul în care arată în fața acelui bărbat.

Datul părului pe spate poate fi făcut și cu ajutorul mâinilor. Un astfel de gest făcut cu ajutorul mâinilor îi oferă femeii șansă de a-și expune axila, care se spune că este epicentrul producției ei de feromoni. Feromoni sunt substanțe chimice emise de corpul animalelor care acționează ca un afrodisiac, însă existența lor la oameni este controversată.

2. Gura întredeschisă și umezirea buzelor

Atunci când o fată devine femeie, chipul ei rămâne cam la fel. Cu toate acestea, buzele ei vor ieși un pic în evidență, vor fi ceva mai mari decât atunci când era fata, tocmai pentru a-i ilustra feminitatea, iar atunci când va fi excitată sexual, buzele ei se vor umple de sânge și vor fi lărgite.

După caracterizarea dr. Desmond Morris, umezirea buzelor este un “automimetism” și dorește să simbolizeze regiunea organelor genitale ale femeii. Umezirea se face cu salivă sau cu preparate cosmetice, ambele creând aparența invitației sexuale din partea femeii.

Atunci când o femeie se excită sexual, buzele, sânii și organul genital se umplu de sânge si devin mai umflate și mai roșii. Utilizarea rujului este o metodă multimilenară folosită de egipteni încă de acum 4.000 de ani și este menită să imite organul genital înroșit al femeii excitate sexual.

3. Auto-atingerea

Atingerea de sine este auto-explicativă. Creierul nostru are un mod de a face corpurile noastre să arate ceea ce ne dorim. Femeile sunt mult mai sensibile la atingere decât bărbații. Atunci când o femeie își atinge sau își mângîie senzual coapsele, gâtul sau umerii, ea transmite (în unele cazuri inconștient) un semnal bărbatului de lângă ea că, dacă o abordează corect și o cucerește, poate ajunge să o atingă în același mod. Este, de asemenea, o metodă pe care femeile o folosesc pentru a-și imagina ce și cum ar simți dacă bărbatul de care se simt atrase le-ar atinge. Alte femei își mângăie părul sau se joacă cu el din aceleași considerente.

4. Dilatarea pupilelor

În cartea sa intitulată “The Tell-Tale Eye” (“Ochii care vorbesc”), E. Hess afirmă că, atunci când vine vorba de comunicarea inter-personală, ochii transmit cele mai fidele şi exacte semnale. În funcție de intensitatea luminii, pupilele se dilată sau se contractă, tot așa cum atitudinea sau dispoziția unei persoane se schimba din pozitivă în negativă și viceversa.

Atunci când o persoană este excitată, pupilele sale se pot dilata de pâna la patru ori față de mărimea lor normală. Dimpotrivă, o stare negativă, de supărare, provoacă o contractare a pupilelor, cunoscuta sub denumirea de “ochi de reptilă”.

Ochii au un rol foarte important în relaţiile dintre sexe. Femeile se folosesc de farduri pentru a atrage atenţia asupra ochilor. Dacă o femeie este îndrăgostită de un bărbat, pupilele i se dilată. Bine înțeles că același lucru se întâmplă și cu pupilele unui bărbat atunci când vede o femeie pe care o consideră atractivă. Din acest motiv, întâlnirile romantice au loc, de obicei, în locuri puţin luminate, unde pupilele se dilată și transmit mesajul de dorință. Îndrăgostiţii urmăresc aproape inconștient această dilatare a pupilelor atunci când privesc intens unul în ochii celuilalt.

Cu secole în urmă acest semn era extrem de cunoscut femeilor de moravuri ușoare care îşi puneau picături de belladonna în ochi pentru a li se mări pupilele şi, astfel, a fi mai dorite şi mai atrăgătoare.

5. Expunerea încheieturile mâinilor

Femeile care își expun încheieturile mâinilor (dar și cele ale picioarelor) pot face acest gest pentru a indica supunerea/submisiunea în fața bărbatului, acceptarea autorității bărbatului, faptul că sunt gata să se predea în fața “cuceritorului” potrivit. Deoarece este atât de delicată, încheietura este considerată una dintre cele mai erotice părți ale corpului unei femei. Acesta este o parte din motivul pentru care parfumul este plasat pe încheieturi – permite unei femei să-și arate încheieturile prin asocierea cu o mireasmă plăcută și atrăgătoare. De asemenea, purtarea de brățări și lănțișoare în jurul încheieturile mâinilor nu face decât să le pună în evidență (dacă mai sunt și zornăitoare, ca în unele costumații de dansuri orientale, succesul la bărbați e garantat).

6. “Mâna frântă”

Un gest aparte care ține de expunerea încheieturile mâinilor este cel al “mâinii frânte” prin care palma mâinii este flexată față de braț la aproape 90 de grade (flexarea poate fi spre în față sau spre în spate). Este unul dintre cele mai feminine gesturi, pe care femeile îl utilizează atunci când fumează sau atunci când își cară poșeta cu baierele pe încheietura cotului (gestul acela de “cățeluș șchiop”, de “căprioară rănită”, de zici că au mâna ruptă). Este un gest utilizat atât în dans, cât și în balet. Este, fără îndoială, un gest de atragere a atenției asupra lor și este un gest extrem de atractiv pentru bărbați, deoarece este un semn de supunere, un semn că ea este gata să facă orice pentru cel care o merită. Este acel semn care îi spune subtil unui bărbat că: “Poți să mă domini! Vreau să fiu dominată! Te las să mă domini! Poți să-mi faci ce vrei!” (Asta nu înseamnă că se va și întâmpla acest lucru dacă intră într-o relație – dar asta e altă poveste).

7. Privirea peste umăr

O femeie poate menține privirea asupra unui bărbat până când acesta o observă, după care își mută rapid privirea în altă parte printr-o mișcare evidentă a capului în altă direcție, dar care să-i permită totuși să tragă cu coada ochiului spre bărbatul vizat. (Nu uitați că, în general, femeile au vederea periferică (unghiul vizual) mult mai extinsă decât cel al bărbaților, astfel încât un bărbat nu realizează că poate fi urmărit de o femeie care se poziționează la 90 de grade față de el. Din același motiv izbucnesc și scandalurile acasă atunci când cuplul se întoarce de la o petrecere unde bărbatul credea că nu a fost observat atunci când a schimbat câteva vorbe cu o altă femeie decât cea din dotare, mai ales că atunci când a abordat-o pe femeia respectivă partenera sa era cu spatele la ei.)  Dă senzația de “vânătoare”, de a fi pândit și a pândi. Este un gest foarte seducător.

8. Legănarea șoldurilor

În mod natural, femeile au șoldurile mai largi decât bărbații. Femeile, de obicei, își leagănă șoldurile atunci când merg (spre deosebire de bărbați care nu pot face acest lucru), ceea ce le scoate în evidență regiunea zona pelvină. Dacă sunt atrase de un bărbat din raza vizuală, atunci această legănare a șoldurilor devine mult mai evidentă, mult mai intensă deoarece ele caută să amplifice acest gest. Acestă mișcare unduitoare a șoldurilor este un semnal puternic și un gest extrem de atractiv pentru bărbați. Gestul de legănare a șoldurilor este utilizat atât în prezentările de modă, cât și în dansurile exotice pentru că este erotic, extrem de senzual și de atrăgător.

9. Evidențierea taliei și împingerea în față a pelvisului

Conform celor mai multe studii din domeniu, femeile care au o stare excelentă de sănătate și care sunt cele mai potrivite să conceapă copii au un raport talie/șold de cca. 70%. Asta înseamnă că talia lor are 70% din dimensiunea șoldurilor. Acest raport îi conferă așa numita alură “de clepsidră”, care este de departe cel mai seducător profil pentru bărbați.

Dacă acest raport depășește 80%, bărbatul începe să-și piardă interesul în femeia respectivă, iar la 100% și-l pierde complet. Un bărbat va fi în continuare atras de femeie chiar dacă acest raport scade sub 70%, dar se consideră că 70% este raportul perfect pentru succesul reproducător.

O femeie care evidențiază acest lucru, în general, își va scoate în evidență talia îmbrăcându-se cu haine cât mai mulate, cu curele care să-i încingă talia, sau cu tricouri și bluze scurte care să-i lase liberă zona taliei și/sau, dacă stă în picioare, va adopta posturi senzuale prin împingerea pelvisul înainte (tocmai pentru a-și scoate în evidență acest raport favorabil ei). O astfel de femeie va avea grijă să-și pună un lănțișor în jurul taliei atunci când merge la plajă; e un accesoriu care spune, de fapt: “Hei, ia uite ce talie am!”.

10. Descoperirea genunchiului

După cum menționam și mai sus, corpul arată la ce gândește mintea. Ca urmare, dacă femeia îndreaptă orice parte a corpului spre tine este interesată. Femeia își poate descoperi genunchiul ori prin abordarea unei posturi șezând, cu un picior tras sub ea și genunchiul orientat spre bărbat, ori printr-o poziție picior peste picior în care mâna trage rochia peste genunchi într-un gest de scărpinare sau mângâiere a zonei respective. În ambele cazuri avem de a face cu semnale pozitive.

11. Scăparea pantofului din picior

În compania unui bărbat atrăgător, o femeie poate avea un gest repetitiv de a scoate pantoful dintr-un picior și de a-l băga la loc. E ca și cum s-ar juca cu pantoful, piciorul ei fiind când afară din pantof, când înauntru. Gestul acesta arată că ea se simte relaxată în compania bărbatului respectiv. Acțiunea asta repetitivă de a scoate și introduce piciorul în pantof este un gest tulburător pentru mulți bărbați și un semn că femeii îi place compania în care se află.

12. Încrucișarea strânsă a picioarelor

Postura picioarelor încrucișate ale unei femei într-o poziție șezând este o imagine atrăgătoare pentru bărbați. Atunci când piciorul de deasupra este apăsat ferm pe celălalt, ambele picioare par a avea (dacă nu cumva au deja) un tonus muscular ridicat, ceea ce este un semnal că femeia este pregătită pentru o întâlnire mai intimă cu bărbatul cu care discută sau spre care sunt îndreptate picioarele ei.

De asemenea mișcările frecvente de încrucișare și descrucișare lentă a picioarelor unei femei în prezența unui bărbat și mângâierea ușoară a coapselor indică, de asemenea, dorința acesteia de a fi atinsă.

13. Mângâierea obiectelor cilindrice

Mângâierea unui obiect cilindric sau a oricărui obiect falic nu poate însemna decât un singur lucru. Mângâierea țigării, a piciorului unui pahar cu vin, a unui deget sau a oricarui alt obiect lung și subțire, scoaterea repetată a inelului de pe deget și punerea sa la loc – nu sunt decât manifestări inconștiente a ceea ce se petrece în mintea femeii și sugerează ceea ce ar putea să se întâmple dacă lucrurile evoluează pozitiv. Este un semnal clar că femeia este atrasă de bărbatul de lângă ea și își dorește o apropiere mult mai intimă.

14. Proximitatea poșetei

Poșeta unei femei este o extensie a acesteia și este considerată a fi extrem de personală. Dacă o femeie își plasează geanta lângă un bărbat, acesta este un semnal de intimitate. Dacă îl găsește pe bărbat ca fiind deosebit de atrăgător, s-ar putea să-i ceară să i-o transmită sau chiar să-i ceară să recupereze ceva din ea.

Mai știi și alte semnale non-verbale prin care o femeie flirtează cu un bărbat? Spune-ne și nouă la rubrica de comentarii.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *