O femeie puternică este o femeie care este foarte conștientă de sine și de impactul pe care îl are asupra celor din jurul ei. Știe cine este și ce vrea. Aceasta înseamnă că, atunci când viața devine grea, nu renunță.

Avem mai jos o listă cu 16 trăsături de caracter ale femeilor puternice.

1. Independentă – responsabilă de propriile decizii și conștientă de propriile responsabilități

O femeie puternică nu este o persoană neajutorată sau care nu poate avea grijă de ea însăși, nu se poate întreține, ci una care controlează ceea ce face. Ea nu depinde de nimeni. Își asumă responsabilitatea pentru viața ei pentru a lua cele mai bune decizii pentru un viitor mai bun.

2. Conștientă de sine – știe ce poate și ce vrea – conștientă de propriul caracter, propriile sentimente, motive și dorințe

Practic, ea este introspectivă și nu este superficială. Lucrează pentru a-și înțelege emoțiile și acțiunile, astfel încât să poată trata mai bine situațiile viitoare. Știe unde trebuie să lucreze cu ea însăși și lucrează activ pentru a se înțelege pe sine și legătura ei cu ceilalți. Această trăsătură de caracter este una dintre cele mai benefice, deoarece afectează majoritatea celorlalte trăsături.

Știe că este departe de a fi perfectă, dar lucrează cu ea însăși.

3. Sinceră

Pentru a face ceea ce scrie mai sus, ea trebuie să fie sinceră. Sinceră cu ea însăși și sinceră cu ceilalți. Aceasta NU înseamnă că este dură cu persoanele din jurul ei și cunoaște diferența între a fi sinceră și a răni o persoană. Nu-și ascunde sentimentele și nu are nevoie de aprobarea altcuiva pentru modul în care se simte.

4. Inteligentă

Este inteligentă și știe că mai are multe lucruri de învățat. Este curioasă și își face timp să învețe despre lucrurile care o interesează. Persoanele care acționează de parcă ar ști totul sunt cele care cu siguranță nu știu totul.

5. Pasionată

Este pasionată de viața ei și de valorile pe care le cultivă. Aceasta nu înseamnă că ea nu apreciază valorile celorlalte persoane. Are pasiuni de care îi pasă indiferent că vorbim de familie, carieră sau a da sfaturi altora. Își propune obiective și se străduiește să le atingă. O femeie puternică știe că trebuie să faci din pasiunea ta o prioritate pentru atingerea obiectivelor pe care ți le-ai propus.

6. Încrezătoare

Are încredere în sine. Femeile puternice știu că sunt în continuă transformare și dezvoltare și nu renunța în fața obstacolelor care apar în cale. Știe că poate obține cele mai bune rezultate posibile cu instrumentele și resursele pe care le are disponibile la momentul respectiv.

7. Inteligentă emoțional

Similar cu conștientizarea de sine, o femeie puternică încearcă să-și înțeleagă emoțiile și cum se raportează la ceilalți. Cu toții am întâlnit persoane care spun și fac lucruri necugetate atât lor, cât și celor din jur. Să fii inteligentă din punct de vedere emoțional este ceea ce te împiedică să spui lucruri necugetate dar, în schimb, este ceea ce te face să empatizezi cu o anumită persoană sau situație. Înțelege când cineva este trist sau supărat și-și folosește abilitățile pentru a remedia situația respectivă.

A fi inteligentă emoțional înseamnă și să evaluezi situații și relații și să acționezi în consecință. A avea empatie pentru ceilalți este o trăsătură de caracter strâns legată de inteligența emoțională. Și asta pentru că încerci să te pui în situația celuilalt.

8. Se respectă

Se respectă și își cunoaște valoarea, nu va permite altora să o trateze prost. Ea este sinceră și reacționează atunci când cineva nu o respectă sau nu respectă  persoanele care îi sunt apropiate. Știe să impună limite atunci când este cazul pentru a avea parte de relații sănătoase. Nu îi lasă pe alții să-i dicteze cum ar trebui să se simtă sau să acționeze și știe când trebuie să se încheie relațiile nesănătoase.

9. Vulnerabilă

A fi puternică nu înseamnă că nu ești vulnerabilă, dimpotrivă. Este nevoie de putere pentru a cere ajutor sau pentru a vă putea verbaliza sentimentele. Acest lucru nu este natural pentru mulți, dar o femeie puternică știe că este important să creăm legături puternice cu cei importanți pentru noi.

10. Autodisciplinată

Femeile puternice aspiră să-și stabilească obiective pe termen scurt care să le ajute să se simtă mai fericite și să rămână mai motivate. Aceasta înseamnă că orice exces spre care sunt înclinate să alunece – mâncare, vin sau lipsa exercițiilor fizice – va fi stopat neîntârziat, astfel încât tentația să fie anulată. Persoana auto-disciplinată va face zilnic pași mici spre ceea ce și-a propus și îi va urma. Dacă astăzi nu va reuși, mâine va încerca din nou!

11. Optimistă

Știe că o perspectivă optimistă este mult mai bună decât una pesimistă, și aceasta este modalitatea cu care va aborda tot ceea ce face în viață. Înțelege că plânsul și compătimirea în situații neplăcute nu o ajută. Chiar și atunci când lucrurile nu merg așa cum speră, ea tot va găsi ceva pentru care să fie recunoscătoare. Practic, are speranța că, într-un fel sau altul, lucrurile se vor remedia și vor începe să meargă bine.

12. Perseverentă

Sau, cum se mai spune în popor: „e tare!”. Continuă chiar și după ce a fost doborâtă. De asemenea, știe că uneori trebuie să te oprești și să faci un plan mai inteligent, care să aibă șanse mai mari de reușită. Aceasta este cheia oricărui succes.

13. Curajoasă

Conducerea unei vieți autentice presupune curaj. Pot exista oameni în viața ei care doresc ca ea să acționeze și să trăiască într-un anumit fel, dar ea alege calea care simte că este potrivită pentru ea. De asemenea, știe când să părăsească o relație care este nesănătoasă pentru ea pentru că și asta presupune curaj.

14. Integră

Este o persoană bună. Când o suni, poți avea încredere și te poți baza pe ea că va fi acolo pentru tine. Femeile puternice au valori, pe care le trăiesc, care sunt importante pentru ele. Este tipul de femeie care nu va înșela din răzbunare.

15. Responsabilă

A fi responsabilă este o trăsătură de caracter importantă. Ea este responsabilă pentru greșelile sale și încearcă să le remedieze. Dacă spune că va face ceva, atunci ai încredere că așa va fi.

16. Dorește să se dezvolte – se străduiește să fie mereu mai bună și să-și crească potențialul

Aceasta este una dintre cele mai pozitive trăsături de caracter! Cu toții avem lucruri pe care trebuie să le învățăm sau să le îmbunătățim. Nimeni nu are numai calități.  Cu toții greșim. Atât timp cât încerci să fii mai bun mâine decât ai fost azi și atât timp cât tinzi să te îmbunătățești, chiar dacă doar cu puțin … atunci câștigi!

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *