Vezi că te place, însă te gândești: oare chiar vrea să aibă o relație cu mine? Se tot holbează la tine, îți face complimente și te îmbrățișează atunci când vă întâlniți – sunt semne care arată că el te place. Deocamdată realizezi că el se bucură de timpul petrecut cu tine și te apreciază. Însă crezi că vrea să fii prietena lui sau doar este interesat de partea trupească a relației?

A afla adevăratele intenții ale tipului care se arată interesat de tine, dar nici nu duce lucrurile mai departe, nu este întotdeauna atât de simplu pe cât pare. Există o grămadă de motive pentru care un bărbat s-ar putea apropia de o femeie care i se pare drăguță, însă fără a dori să intre într-o relație de lungă durată cu ea. Dacă ai de gând să investești timp și energie în bărbatul care ți-a apărut în cale, atunci este important să știi care sunt intențiile sale înainte de a nu fi prea târziu. Cum îți dai seama de aceste intenții? Ai mai jos 20 de semne care arată că bărbatul din viața ta dorește o relație serioasă cu tine.

1. Vrea să fie cu tine cât mai mult

Timpul este cel mai valoros cadou pe care îl putem face persoanelor iubite. Evident, unul dintre cele mai bune semne care arată că el dorește o relație serioasă cu tine este faptul că petrece mult timp cu tine. El face, în mod constant, un efort special pentru a fi mai tot timpul în preajma ta. Pentru tine, el nu este „ocupat” niciodată cu altceva. Chiar dacă este ocupat, el reușește să-și facă timp pentru tine atunci când îi ceri asta sau atunci când există șansa unei activități împreună sau a unei activități care se desfășoară în preajma ta. El va face totul pentru a te aduce în viața lui cât mai des posibil.

Dacă nu are chef să te vadă (sau te vede doar atunci când are chef) și nici nu face un minim efort pentru a fi în viața ta, atunci probabil că nu este atât de interesat de o relație.

2. Dorește să fiți văzuți împreună

Te invită în mod constant în oraș/la petrecere/la plimbare. Băieții care își doresc din tot sufletul să se întâlnească cu voi o vor face personal … nu prin mesaje text, chat sau alte mijloace. Nu insinuează, nici nu te ia pe ocolite, ci îți spune direct în față. Dacă nu face asta, probabil că nu vrea să fie văzut în compania ta. În acest caz ar trebui să te întrebi: de ce? Poate că are deja o prietenă și tu ești doar o distracție pentru el? Poate că nu dorește să fie văzut de prieteni sau de alte persoane pentru a lăsa liber și alte opțiuni? Oricum ai da-o, un astfel de comportament denotă faptul că nu e interesat de o relație serioasă cu tine.

Ține minte: un bărbat care ține la tine, dorește să petreacă cu tine cât mai mult timp. El se mândrește cu tine, îi place de tine, vrea să fie văzut cu tine. Orice alte motive pe care le poate invoca pentru a nu fi văzut împreună cu tine sunt numai povești de adormit copii.  

3. Îi place să te curteze

Observi că depune eforturi să te curteze și să flirteze cu tine? Îi place suficient de mult să te curteze? Vrea să-ți intre în grații și nu se dă bătut cu-una-cu-două? Câteodată poate că ești tentată să preiei toată inițiativa pentru a urgenta lucrurile (mai ales dacă el este foarte timid). Nu te grăbi! Toate au un rost și toate îți spun câte ceva despre persoana din fața ta. Vrei un om care pe care să-l conduci tu tot timpul sau vrei un cap de familie în stare să ia decizii și singur? Poate că acum asta nu ți se pare important, dar în timp o să fie extrem de important.

Așa că lasă-l să se chinuie puțin să te cucerească, lasa-l să inițieze, lasa-l să te merite. O să vezi și dacă renunță ușor sau dacă se străduiește să fie cu tine. Vrei o persoană care cedează ușor sau vrei pe cineva care face orice să te aibă? Dacă îi pasă de tine, ar trebui să fie dispus să te curteze și să treacă peste orice obstacole.

4. Își potrivește planurile cu ale tale

Oricât de ocupat ar fi, el va căuta să își alinieze planurile cu ale tale. Și va face asta pentru că, așa cum spuneam mai sus, vrea să petreacă cât mai mult timp cu tine. Asta nu înseamnă ca el se va da peste cap și de fiecare dată când tu ai liber și ai chef să ieși, îl suni și va fi disponibil. De obicei, trebuie să agreați de comun acord timpul petrecut împreună. Poate că și el este la fel de ocupat ca și tine (sau poate chiar mai ocupat decât tine) și este destul de greu să schimbe programul atunci când îl anunți din scurt.

Însă dacă tu cauți să stabiliți activități comune, iar el – de cele mai multe ori – le refuză sau își face timp numai pentru un anumit gen de activități în comun (știi tu la ce mă refer), atunci ar fi mai bine să-ți vezi de treabă și să cauți pe altcineva.

5. Nu se ferește să te prezinte prietenilor lui

E unul dintre lucrurile care arată că se mândrește cu tine și că dorește să “oficializeze” relația cu tine. Însă ai grijă, căci la fel de bine ar putea fi și motivul de a se lăuda cu o nouă cucerire de care, după ce se va fi plictisit, o va abandona pentru a prezenta prietenilor următoarea sa cucerire.

6. Vrea să afle cât mai multe lucruri despre tine

Este vădit interesat să afle cât mai multe lucruri despre tine. Faptul că vrea să te cunoască, arată că vrea să te descopere. Vrea să vadă dacă vă potriviți, dacă aveți valori comune. Vrea să știe lucrurile care îți plac și cele care îți displac., vrea să știe viața ta de până acum, poveștile tale de viață și experiențele tale. Când vrei să te apropii de cineva, cauți să cunoști cât mai bine persoana respectivă. Bine înțeles că acest lucru funcționează numai dacă și el face același lucru, adică …

7. Se deschide față de tine

Nu este rău că cineva se interesează de tine, atât timp cât destăinuirile, descoperirile, revelațiile sunt făcute de ambele părți. Dacă îți deschizi sufletul, atunci și el ar trebui să facă acest lucru. Este adevărat că bărbații se deschid mai greu, se destăinuie mai greu, însă asta nu înseamnă că nu o fac. Dacă vă povestiți reciproc lucruri și experiențe care vi s-au întâmplat, atunci această deschidere va crea un cadru de încredere în care se poate dezvolta o relație.

Dacă doar tu faci acest lucru, iar de la el nu vine nimic, ai grijă ce informații divulgi pentru că s-ar putea ca el să se folosească de ele doar pentru a te cuceri și a pleca de acolo odată ce relația a fost consumată.

8. Vrea să-ți cunoască familia

Bărbații nu au, de obicei, un interes față de familiile altora decât dacă au gânduri serioase. Pentru un bărbat, a da ochii cu părinții fetei este un test pe care nu mulți îl doresc decât dacă vor să aibă o relație serioasă cu fata respectivă. Chiar dacă astăzi gestul poate părea desuet, nu vă luați după argumente de genul: “Dar eu vreau să fiu cu tine, nu cu părinții tăi” sau “Ce rost are să-ți cunosc părinții?” sau “Lasă, că eu pe tine te vreau”.

9. Te prezintă familiei

De obicei, bărbații nu fac asta decât dacă doresc o relație pe termen lung. Faptul că te duce la ai lui e semn că se mândrește cu tine. Atenție: asta nu înseamnă și că se va căsători cu tine. E drum lung până acolo. Oricum, dorește o relație mai îndelungată cu tine dacă te prezintă părinților lui.

Dacă te prezintă doar prietenilor lui, o face pentru că se mândrește cu tine, însă asta nu înseamnă că are intenții serioase. Așa cum am spus mai sus, poate doar să-și hrănească ego-ul cu invidiile prietenilor săi. Dacă ești doar “alta” dintr-o lungă serie de cuceriri, atunci faptul că te prezintă prietenilor nu este decât o prezentare a “victimei” spre a se da mare că a mai “bifat” una.

10. Îți scrie zilnic sau mai tot timpul

În era mesajelor, a Instagram-ului și a Whatsapp-ului nu este de mirare că el vrea să te bucure cu mesajele pe care ți le trimite pentru a-ți arăta interesul său pentru tine. Dacă el inițiază comunicarea, atunci este interesat de tine.

Dacă nu face decât să răspundă la mesajele pe care i le trimiți (și atunci destul de rar și scurt) și nu are el inițiativa de a-ți trimite mesaje, atunci nu este interesat de tine decât doar ca o simplă cucerire. Va sta cu tine până va se va plictisi sau până va găsi o nouă victimă.

11. Îți aduce flori.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că dorește o relație, dar înseamnă că te prețuiește. În zilele noastre, bărbații fac rar acest lucru. Mulțumește-i pentru gest și întreabă-l de ce a făcut acest gest. Vezi ce-ți răspunde, dar asta nu înseamnă ca trebuie să cazi pe spate și să te topești ca înghețata la cornet pe plaja din Costinești.

12. Are grijă de siguranța ta

Te conduce până acasă de fiecare dată când ieșiți sau atunci când e seara. Are grijă ca în locurile unde mergeți să nu fii deranjată de persoane care sunt nepoliticoase. Alege cu grijă locurile pe care le frecventați spre a nu fi periculoase. Evită localurile de scandal, cluburile cu interlopi, terasele frecventate de clanuri etc. Intră primul într-un local și iese primul dintr-un local – pentru a te proteja. Nu merge cu tine în locuri întunecoase și singuratice sau în cartiere/zone rău famate.

Te simți în siguranță atunci când ești cu el, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai înalte complimente pentru integritatea unei persoane. Însă, atenție: vezi dacă nu cumva exagerează cu această protecție și dacă nu cumva sub această imagine de protector se ascunde una de control exagerat asupra ta.

13. Pune foarte multe întrebări (urmate de mai multe întrebări)

Asta se leagă cu punctul 6 de mai sus. Un bărbat aflat în căutarea unei relații se transformă într-un fel de detectiv. Vrea să știe totul despre tine și s-ar putea să te simți ca și când ai fi un martor ocular pe care îl investighează la locul crimei. El te va întreba unde locuiești, cum e familia ta, câți membri are, cine sunt, dacă mai ai frați și surori, unde lucrezi, ce animale de companie ai etc.

Bucură-te de această etapă cât poți. S-ar putea să nu-l mai vezi atât de interesat și de vorbăreț. Probabil că, în această etapă, nu vei avea loc pentru ca să-i pui și tu întrebări despre el. S-ar putea să fie nevoie să-i amintești că nu ești la interogatoriu și că ai și tu dreptul să știi mai multe despre el. Așa că faceți cu rândul: o dată tu, o dată el.

14. Îți face complimente care nu se referă numai la fizicul tău

Nu-i așa că ești sătulă de: “Ce bună ești!”, “Ce bunăciune!”, “Ce marfă ești!”, “Ești foarte frumoasă!”, “Arați tare bine!”, “Ai un corp superb!”, “Ce fund bombat ai!”, “Ce sâni obraznici ai!” etc. ? Nu-i așa că te-ai săturat să fii privită ca o marfă, ca o bucată de carne, ca o sclavă? Dacă ține la tine, îți va face și alte genuri de complimente: „Ce cercei drăguți ai” sau „Ai un zâmbet frumos ca un răsărit de soare”. S-ar putea chiar să-ți spună chiar că ești o femeie inteligentă sau deșteaptă – deși puțini fac asta …

15. Îți declară că vrea să fiți împreună

Bărbatul care dorește o relație cu tine s-ar putea să-ți spună asta în mod direct. El analizează fiecare mișcare pe care o faci pentru a vedea și dacă ești interesată de el.  Și uneori ceea ce gândesc le iese din gură. Poți afla multe dacă îl asculți când pălăvrăgește. Provoacă-l la discuție.

16. Nu vorbește despre alte femei

În prezența ta el nu discută despre alte femei pentru că … tu ești FEMEIA. Nici nu se uită după alte femei, pentru că FEMEIA este lângă el. E una singură. Și aia ești TU. Dacă nu face asta, atunci este clar că te vede doar ca pe o joacă. Nu este pregătit pentru o relație și nici nu vrea una.

17. Înainte să auzi „Te iubesc”, vei auzi „Mi-e dor de tine”.

Replica asta va apărea atunci când te aștepți mai puțin la ea. S-ar putea ca tu să fi fost plecată din oraș pentru câteva zile sau săptămâni, apoi să te întorci si el să te caute pentru a te invita în oraș. Nici nu dai bine ochii cu el, că el îți va spune ceva de genul: „Mi-a fost dor de tine. Credeam că nu mai ajung ziua asta. Timpul trece atât de greu fără tine”. Bine înțeles că „Mi-a fost dor de tine” nu înseamnă „Te iubesc”, dar arată că ține la tine și prețuiește mult timpul petrecut cu tine. Ne este dor de ceea ce prețuim.

18. El este mai matur

Nimeni nu iese din uter în căutarea unei relații. Trebuie să crești oarecum, să te devolți psihic și emoțional. iar acest ceas emoțional este diferit pentru toată lumea. Unii bărbați (destui de puțini) ar putea fi pregătiți să intre într-o relație la 21 de ani, în timp ce alții vor aștepta până la 40 de ani (sau chiar mai târziu). Oamenii sunt diferiți. Cu toate acestea, un bărbat la 30-35 de ani probabil că se gândește mai serios să intre într-o relație pe termen lung și să se căsătorească decât unul la 20 de ani. Bărbații mai maturi probabil că au obținut deja câteva lucruri pe care le doresc în viață și acum se simt suficient de independenți pentru a gestiona o relație – pentru că, dați-mi voie să vă spun …, este ca și cum ai gestiona focuri de artificii. Poate părea grozav, dar dacă nu ești pregătit, lucrurile pot lua o întorsătură foarte periculoasă.

19. S-a chinuit să-ți afle numărul de telefon sau profilul de pe rețelele sociale

Te-a adăugat la prieteni? A așteptat un moment potrivit pentru a obține numărul tău? A așteptat câteva zile înainte de a-ți trimite mesaje, astfel încât să nu pară grăbit? Care a fost primul lucru pe care ți l-a spus? Ezitarea lui de a te contacta înseamnă că probabil îi este frică să fie prea insistent și să te sperie.

20. Îți face cadouri

Poate fi ceva ce știe că îți lipsește sau că ai pierdut. Poate fi un lănțișor sau o brățară. Poate fi o nouă husă la telefon sau un parfum. Poate fi ceva simbolic sau ceva scump, însă orice cadou reprezintă faptul că cineva se gândește la tine și te apreciază. Vezi și ce gen de cadouri îți face. S-ar putea să evite cadourile scumpe pentru a nu epata. Dacă totuși îți face cadouri scumpe de la început, fii precaută. Mai ales dacă cere și ceva în schimb pentru ele. De preferat ar fi să accepți cadourile scumpe, doar după ce relația voastră a căpătat ceva vechime și vă cunoașteți mai bine.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *