Atât bărbații, cât și femeile au așteptările lor cu privire la ceea ce caută la partenera/partenerul lor. Aici trebuie să aveți grijă pentru că unii/unele nu caută un partener/o parteneră, ci caută pe cineva cu care să aibă doar o aventură (sau mai multe). De-a lungul timpului am discutat cu mai mulți dintre clienții mei de sex masculin cărora le ofer servicii de coaching despre ceea ce ar dori ei ca femeile să știe atunci când intră într-o relație cu un bărbat, iar răspunsurile lor au fost extrem de interesante. Au fost fericiți să-mi împărtășească sfaturile lor referitoare la acest subiect.

Mi-a plăcut tare mult ceea ce mi-a spus unul dintre ei:

“Aș vrea ca femeile să realizeze că nu toți bărbații sunt porci și nesimțiți, și că există și bărbați buni, atenți și manierați în lumea asta. Și aș mai vrea ca femeile să-și dea seama că nu există bărbat perfect. Nu există Făt-Frumos care să vină să le ia călare pe un cal alb . Și să înceteze să mai caute și să mai viseze la așa ceva. Să înceteze să mai viseze la cai verzi pe pereți și să coboare în lumea reală. Să dea o șansă persoanei de lângă ele care le iubește. Toate filmele astea cu prostituate care se căsătoresc cu miliardari nu au făcut decât să împuie capul femeilor cu false așteptări. În lumea reală, așa ceva nu se întâmplă. Iar dacă vedeți un miliardar de 80 de ani cu o tânără de 20 de ani, aia nu e nevastă-sa”.

Nu pot să nu fiu de acord cu așa ceva mai ales că perfecțiunea este supraestimată. Perfecțiunea este, de asemenea, plictisitoare. Să nu poți tu, ca femeie, să comentezi ceva la celălalt sau să găsești ceva de îmbunătățit? Sau să aibă el dreptate tot timpul? Ia gândiți-vă la asta numai pentru ca să vedeți ce plictisitor ar fi.

Sper ca femeile care vor citi acest articol să nu ia personal răspunsurile de mai jos, ci să le ia ca pe niște sfaturi la care să mediteze și de care să se folosească în relațiile lor cu bărbații. Bine înțeles că nu voi dezvălui identitățile acelor persoane care au fost extrem de amabile în a-mi da voie să public răspunsurile lor tocmai pentru a nu începe o “vânătoare de vrăjitoare” (sau, în cazul de față, mai bine zis de “vrăjitori”). Scopul articolului nu este de a intra în polemică, ci de a deschide noi porți spre cunoașterea și comunicarea mai bună dintre sexe.

Înainte de a reproduce sfaturile primite, trebuie să vă mărturisesc că nu sunt de acord cu toate dintre ele. Însă n-am vrut să le cenzurez pe cele cu care nu sunt de acord (sau la care rezonez mai puțin) pentru că eu, fiind un tip mai conservator, nu sunt reprezentativ pentru mentalitatea existentă azi în rândul bărbaților. Deci …

Ce și-ar dori bărbații să știe femeile pe care le întâlnesc

1.Nu vrem să auzim sau să ne povestiți despre relațiile voastre anterioare.

Atunci când o faceți, ne simțim ca și cum ne-ați compara cu fostul/foștii. Ne simțim ca și cum ați vrea să ne puneți o etichetă (“e mai bun/slab decât fostul”). Puteți face asta ceva mai târziu în relație, atunci când relația dintre noi este consolidată, dar nu încercați să faceți asta la începutul relației (chiar dacă comparația este în favoarea noastră). Pe de altă parte, dacă alegeți să discutați despre fostul/foștii cu noi, asta nu face decât să ne arate că încă nu v-ați desprins total de trecut, că încă mai trăiți în trecut. Și nimic nu te desumflă mai tare decât o femeie care este cu tine dar îți vorbește despre fostul. Moartea pasiunii!

2. Dacă vă invităm la o cafea, asta nu înseamnă că o să ne căsătorim cu voi. Și nu înseamnă nici măcar că o să fim împreună.

Așa cum spuneam și mai sus, unii bărbați nu vor decât o aventură. Bine înțeles că aveți dreptul să refuzați o astfel de propunere care nu duce la nici o implicare. Ceea ce vreau să vă spun este să nu vă creați false așteptări. Mai bine întrebați de la început dacă există intenții serioase decât să vă pierdeți vremea. Ceea ce mă face ca la următorul punct să discut despre …

3 Dacă întrebați încă de la prima întâlnire dacă avem intenții serioase, s-ar putea să dăm bir cu fugiții (chiar dacă am avea astfel de intenții).

De obicei, cei mai mulți dintre bărbați se sperie dacă aud așa ceva chiar de la prima întâlnire. Să nu vă mirați dacă nu vă mai sunăm. Așteptați măcar până după a treia întâlnire pentru a deschide un subiect atât de serios. Deocamdată explorăm, vrem să vă cunoaștem mai bine.

4. Nu vă așteptați să vă răspundem la fiecare mesaj pe care ni-l trimiteți.

Nu facem asta doar pentru că nu ne pasă de voi sau pentru că nu vă iubim, ci pentru că bărbații nu au nevoie de o comunicare constantă. Și s-ar putea să fim foarte prinși cu activitățile de la serviciu.

5. Nu ne place când ne cedați ușor.

Ne place fiorul dat de urmărirea și câștigarea inimii persoanei de care ne-am îndrăgostit. Nu ne place când ne stați întotdeauna la dispoziție. Ne plictisim repede dacă nu mai avem provocări și atunci o să le căutăm în altă parte.

6. Nu fiți poruncitoare cu noi.

Nu ne place să primim ordine. Dacă aveam nevoie de așa ceva, ne înrolam în armată.

7. Să nu vă fie teamă să ne abordați pentru a iniția o relație.

N-o să vă judecăm pentru asta și nici nu ne vom forma păreri preconcepute. Au trecut de mult vremurile în care doar bărbații inițiau contactul. Deci, să nu vă fie teamă de a intra primele în vorbă cu noi. Nu mușcăm. Decât dacă vreți și voi.

8. Noi înțelegem că ați putea avea și prieteni de sex masculin.

De aceea trebuie să ne respectați și voi prietenii noștri de sex feminin. Nu ne place să asistăm la lupte între feline.

9. Nu ne plac scenele.

De nici un fel. Mai ales cele făcute în public.

10. Atunci când ieșim undeva împreună, nu vă așteptați să plătim noi pentru tot.

Cu excepția cazului în care noi v-am invitat expres.

11. Utilizați fotografii recente dacă stabiliți o întâlnire cu noi online.

În acest fel, dacă ne întâlnim, vă putem identifica mai ușor! Și nu folosiți profiluri false pentru a ne spiona și a vedea ce facem în mediul online sau pe rețelele de socializare.

Nu ne place să ne urmăriți/spionați

12. Nu ne place să stăm la povești după ce facem dragoste.

Ne pare rău doamnelor și domnișoarelor, dar vrem doar să dormim.

13. Știm că unele femei se bucură de emoția de a fi curtate de “golănași”, dar nu toți bărbații sunt așa.

Unii dintre noi dorim să vă tratăm corect. Trebuie doar să vă dați seama ce vreți (cam dificil pentru o femeie) și să găsiți bărbatul potrivit.

14. Există posibilitatea ca să dispărem din peisaj atunci când nu mai suntem interesați de relația cu voi.

Nu o luați personal. Preferăm să dispărem decât să explicăm de ce nu mai dorim să luăm legătura cu voi. Femeile au nevoie de o conversație lungă și detaliată, care ar putea dura ore întregi. Bărbații nu au timp pentru așa ceva pentru că, cel mai probabil, au depășit deja situația. Lăsați-ne să ne vedem de drum pentru că, pe termen lung, va fi mai bine pentru voi.

15. Nu încercați presiuni psihologice cu noi.

Bărbații nu vor să aibă de-a face cu nebune. Trebuie să recunoașteți că cele mai multe dintre voi sunteți puțin nebune. Așa că nu ne tăiați anvelopele și nici nu ne zgâriați mașina dacă ne-am despărțit!

Nu ne plac “jocurile”

16. Nu ne plac femeile false.

Ne-ar plăcea ca femeile pe care le întâlnim să fie autentice. Să nu fie false. Ne plac femeile independente care se descurcă singure. Nu ne așteptăm ca să schimbați singure roata la mașină, dar dacă o puteți face o să creșteți în inimile noastre.

17. Nu ne plac jocurile emoționale.

Apreciem femeile inteligente emoțional pentru că se pot exprima direct, fără “jocurile” pe care unele femei le joacă atunci când discută cu un bărbat. Vrem să avem o conversație normală cu voi fără a ne face să credem că, în acel moment, vă gândiți cum să ne castrați.

18. Nu mai ascultați explicații savante despre de ce relațiile voastre nu funcționează și nu mai luați sfaturi de la prietenele voastre care sunt singure.

Există un motiv pentru care cele mai multe dintre ele sunt singure. Începeți să ascultați de prietenii de sex masculin: ar putea avea sfaturi mult mai bune în acest sens. O comunicare mai bună și mai deschisă cu tipul care vă interesează ar putea face minuni.

19. Nu ne place atunci când exagerați cu machiajul.

Aplicarea machiajului într-un mod natural pentru a vă accentua frumusețea este acceptabilă, dar este inacceptabil dacă arătați complet diferit odată ce vă spălați fața.

20. Nu căutăm femei a căror întreținere ne costă foarte mult.

Dacă am vrea așa ceva, atunci am angaja o prostituată.

21. Respectați-ne individualitatea pentru că și noi v-o respectăm.

Am putea avea interese diferite și asta e bine. A fi împreună este frumos, dar înțelegeți că poate nu vrem să ne petrecem tot timpul liber cu voi. Nu este nevoie să ne certăm sau să ne supărăm dacă decidem să ieșim împreună cu băieții în weekend. Și voi ieșiți împreună cu fetele. Așa că este o victorie pe toate fronturile!

22. Nu ne plac femeile nehotărâte.

(Așa cum nici vouă nu vă plac bărbații nehotărâți!). Nu ne place să auzim de la voi “Habar n-am!” atunci când vă punem o întrebare directă. Ne-ar plăcea să auzim un “Da” sau un “Nu” atunci punem o întrebare închisă de genul: “Ai vrea să mergi la film în seara asta?” Și atunci când întrebăm: “Unde vrei să mănânci?”, încercați să răspundeți la modul concret. Nu avem cum să ghicim. Nu suntem ghicitoare. De asemenea, nici nu vrem să presupunem că știm răspunsul pentru ca, ulterior, să fiți dezamăgite de alegere.

23. Ne-ar plăcea să fiți voi însevă.

Am vrea ca voi să vă simțiți confortabile cu noi. Deci, atunci când ieșim să mâncăm, nu comandați doar o salată pentru ca să vă uitați toată seara la friptura din farfuria noastră. Comandați din prima o friptură (dacă vă e poftă de așa ceva). În felul acesta o să vă bucurați de masă și n-o să mai luați căte o bucățică din friptura nostră până când vă treziți, la sfârșitul mesei, că ați înfulecat jumătate din ceea ce am comandat noi.

24. Și noi apreciem complimentele.

Spuneți-ne că arătăm bine. Spuneți-ne că mirosim frumos. Nu cerem asta pentru a ne satisface orgoliile (cel puțin, unii dintre noi), ci pentru că ne place să ne simțim apreciați pentru efortul pe care l-am depus în ne pregăti pentru întâlnirea cu voi.

Mulțumesc bărbaților care ne-au împărtășit sfaturile, gândurile și opiniile lor.

Ei, stimate domnișoare și doamne, cum vi se par aceste sfaturi? Scrieți-mi la rubrica de comentarii dacă sunteți sau nu de acord cu ele. Sau dacă ați descoperit și alte lucruri pe care le doresc bărbații atunci când inițiază o relație cu o femeie.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *