Te simți deranjată pentru că tocmai ai realizat că iubitul tău încă vorbește cu fosta din când în când (sau în mod regulat)? Asta te face să te simți nesigură pe tine sau pe relația dintre voi? Ce să faci când iubitul tău încă mai vorbește cu fosta?

Deși este firesc să te simți puțin ciudat în legătură cu această situație, faptul că vorbește cu fosta nu este automat un lucru rău. Înainte de a izbucni în lacrimi și de a începe să planifici cum să te desparți de el, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faci atunci când afli că iubitul tău încă mai vorbește cu fosta.

1. Abordează situația în mod deschis

Nu ascunde faptul că ești deranjată de situație sau nesigură de relație. Asta nu înseamnă că trebuie să dai vina pe iubitul tău pentru sentimentele de gelozie pe care le-ai putea avea. Acest lucru înseamnă pur și simplu că trebuie să-i spui că te deranjează acest lucru și de ce. Comunică aceste temeri iubitului tău. Dacă nu pare să-i pese sau dacă pare deranjat, atunci poate că ar trebui să-i ceri mai multe detalii.

2. Descoperă de ce vorbește cu fosta

Unele persoane pot fi cu adevărat „doar prieteni” cu foștii/fostele lor. Poate au ieșit un timp împreună, și-au dat seama că nu se potriveau și au decis să rămână prieteni. Aceasta ar fi situația ideală în care ei sunt doar prieteni și nu există nici un fel de sentiment romantic între ei. Nu are rost să fii geloasă dacă relația lor a fost de scurtă durată și nu a fost foarte intensă.

Pe de altă parte, ar trebui să fii suspicioasă dacă nu există nici un motiv imaginabil pentru care el să poată vorbi în continuare cu fosta. De exemplu, să spunem că iubitul tău și fosta au avut o relație care s-a terminat printr-o despărțire explozivă, cu certuri și vorbe grele aruncate. Ba chiar mai mult, ei nu au fost niciodată prieteni foarte buni. Atunci de ce ar mai vorbi acum?!

3. Ia în considerare cât de mult a trecut de când prietenul tău și fosta s-au despărțit

De cât timp sunt prietenul tău și fosta despărțiți? S-au despărțit acum un milion de ani, înainte chiar să vă cunoașteți? În acest caz, poate că relația dintre ei s-a răcit suficient încât să poată fi în mod legitim prieteni fără nici o dramă.

Pe de altă parte, s-au despărțit chiar luna trecută? S-au despărțit din cauza ta? Dacă au trecut doar câteva săptămâni și iubitul tău încă vorbește deja cu fosta, poate că ar trebui să abordezi situația fermă, dar cu calm.

4. Alocă-ți timp pentru a analiza (și a te calma)

Chiar dacă afli informații care nu îți plac în timp ce discuți cu iubitul tău despre situație, alocă ceva timp să fii singură și gândește-te la ceea ce se întâmplă. Înainte de a reacționa, reflectează cum ar trebui să răspunzi logic, rațional, nu emoțional.

Amintește-ți că, dacă reacția ta se bazează pe nesiguranță, poate aduce daune ireparabile relației voastre. S-ar putea să transmiți iubitului tău, fără să vrei, mesajul că nu ai încredere în el. Cum va reacționa la asta? Chiar face ceva greșit? Gândește-te bine la cel mai bun mod de a proceda în această situație.

Evident, dacă ai descoperit că iubitul tău trimite fostei mesaje deocheate, poze nud sau se auto-invită la ea, nu prea mai ai nevoie de mult timp de gândire. În situații lipsite de ambiguitate ca acestea, trebuie să scapi de el cât mai urgent. N-ai nevoie de așa ceva.

5. Cere-i să vă întâlniți împreună cu fosta

Dacă fosta este într-adevăr doar o amică pentru el, atunci iubitul tău nu ar trebui să aibă probleme să ți-o prezinte. Sigur, este normal ca el să se simtă un pic ciudat să stea cu voi la masă. Dar poate că așa își va da și el seama cum te simți atunci când vezi că schimbă mesaje sau vorbește le telefon cu ea. (Evident că nu trebuie să te și vezi cu ea – nici nu îți recomand să faci asta! – ci doar vezi cum reacționează iubitul tău dacă îi ceri asta.)

Cu toate acestea, dacă o vede în secret pe fosta, probabil că se va simți prea vinovat pentru a ți-o prezenta sau a ieși împreună. Probabil că va fi nervos pentru că ai descoperit asta.

Dacă totuși vă întâlniți cu fosta, fii atent la modul în care acționează ea, dar și el. Pare agitată? Îți aruncă priviri cu o nuanță de superioritate? Îl atinge destul de des pe iubitul tău? Dacă da, atunci s-ar putea să ai o problemă. Chiar dacă nu există nimic între ei acum, poate că încearcă să reaprindă flacăra relației. O să-ți dai seama și din modul în care el reacționează.  Este numai lapte și miere cu ea? O soarbe din priviri? A uitat de tine și toată conversația se poartă numai între ei doi? Atunci poate că ar fi bine să-i spui iubitului ceea ce ai observat atunci când ajungi acasă. Dacă nu te-ai simțit confortabil că vorbește cu cineva care clar îl mai dorește, nu-ți fie teamă să-l informezi despre acest lucru.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *