Ai impresia că fosta încă mai este prezentă în mintea lui? Vrei să fii sigură că o consideră pe fosta un capitol încheiat? Sau ai bănuieli că el încă nu a făcut pasul acela mare de a se desprinde de ea? Mai jos ai cinci semne care îți arată că prietenul tău încă se mai gândește la fosta.

1. Vorbește despre ea tot timpul

Dacă prietenul tău continuă să aducă în discuție pe fosta sau să povestească despre ea sau despre ce făceau ei împreună (chiar dacă vorbește negativ despre ea), asta ar putea fi un semn că el încă mai are sentimente pentru ea. Chiar dacă este supărat pe fosta sau se plânge de ea, faptul că ea încă mai este în mintea lui este un semnal de avertisment de care trebuie să ții cont. Dacă vezi că lucrurile continuă, spune-i că acum este cu tine și că te deranjează ca numele ei să fie menționat mai tot timpul în discuții. (Cum ar fi să începi și tu să vorbești despre foștii tăi? Crezi că lui i-ar plăcea? Evident că nu.)

2. Este activ pe paginile fostei de pe rețelele sociale

Dacă te-ai despărțit de cineva, nu-ți mai place chiar tot ceea ce postează. Nici nu ar mai trebui să intre pe paginile ei. În mod normal atunci când o relație se termină, vrei să te debarasezi de tot ceea ce îți aduce aminte de acea relație pentru a-ți da șanse la o nouă relație. Ar trebui ca, atunci când termini o relație, să nu mai ai nici un fel de conexiuni pe rețelele sociale care să-ți aducă aminte de fosta/fostul. Dacă însă el face comentarii, aprecieri, remarci de orice fel pe paginile fostei din rețelele sociale, atunci ai un alt semn că fosta este încă vie în mintea lui.

3. Folosește din greșeală numele fostei atunci când se referă la tine sau când te strigă

(Sper că nu face asta și în pat?!) Vai!!! Dacă face greșeala asta o singură dată, poate că o treci cu vederea (deși asta arată că ea e încă prezentă intens în mintea sa). Însă dacă se întâmplă din nou, este timpul să te întrebi dacă nu cumva a mers prea departe. O asemenea confuzie nu poate fi trecută cu vederea și arată că există răni care încă nu sunt vindecate. Poate că ar fi bine să-l lăsați să-și vindece rănile și să-și lămurească confuziile, înainte de a merge mai departe.

4. Te compară cu fosta

Asta este total lipsit de politețe. Și, de asemenea, este încă un semn că nu s-a desprins de ea. Nici dacă o spune la mânie, nu are nici un fel de scuză să facă o asemenea comparație. Știi cum se spune: “Viii cu viii și morții cu morții”. Ce treabă are ceea ce faci tu cu ceea ce făcea fosta? Și de ce te-ar interesa acest subiect? Ca urmare, atrage-i atenția că te deranjează astfel de comparații și că nu vrei să se mai repete. Ar fi bine să aleagă dacă trăiește în prezent sau încă mai este prins în trecut.

5. Schimbă mesaje și încă mai vorbește cu fosta

Oricât de bun prieten a rămas cu fosta, a schimba mesaje cu ea și a vorbi cu ea la telefon în mod constant nu este un semn bun. Una este ca fosta să treacă printr-o situație gravă de sănătate (o operație sau o boală grea) și el să o sune pentru a-i oferi ajutorul, și alta este ca ea să nu aibă nimic și el să o sune regulat, mai ceva decât ar suna-o pe mamă-sa. În primul caz poți să dai dovadă de înțelegere pentru că este un gest umanitar. Însă în cel de-al doilea caz ar trebui să ai o discuție serioasă cu el în care să-i spui că te derenjează acest lucru. Acum este cu tine și ar trebui ca toate gândurile sale să se îndrepte spre tine (nu spre fosta!).  

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *