Doamnelor și domnișoarelor, trebuie să știți că bărbații nu sunt atât de complicați cum ar vrea să credeți. Am mai spus asta de nenumărate ori: dacă el este interesat de un viitor cu tine, atunci va face orice pentru ca acest lucru să se întâmple!

De ce este acest lucru atât de greu de înțeles/acceptat de femei?

Multe femei poate că refuză să creadă asta pentru că se simt mai bine dacă nu cred asta. Care femeie nu se consideră “suficient de bună” pentru bărbatul de lângă ea? Sau care femeie nu se vede petrecând restul vieții cu bărbatul cu care este acum?

De obicei, ne agățăm de relațiile proaste sau le ignorăm pentru că este sfâșietor, dezamăgitor și deprimant să descoperim că este altfel decât credem noi.

Ca să nu mai vorbim de faptul că orgoliul propriu nu vrea să accepte că a făcut o greșeală. Câte femei aflate într-o relație toxică au curajul să recunoască că au făcut o alegere greșită? Multe dintre ele nu recunosc asta nici după ce au fost părăsite. Și asta pentru că destul de multe femei preferă să stea într-o relație toxică sau fără perspective de evoluție decât să fie singure. Spuneți că nu e așa!

Gândul de a rămâne singură devine atât de respingător și înspăimântător încât ne auto-convingem că suntem mai degrabă împreună cu cineva (chiar dacă relația nu va progresa niciodată la nivelul următor sau dacă relația este una toxică).

Această poveste nesănătoasă pe care avem tendința să o spunem (nouă și prietenilor noștri) ar putea părea mai puțin dureroasă decât adevărul, nu-i așa? Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai greu este să găsești dragostea adevărată. Atunci de ce ți-ai cheltui timpul (luni sau ani întregi) cu un tip care nu dă semne de un viitor permanent și sigur? Mai ales că, așa cum știți, femeile se “trec” mai repede decât bărbații. N-am nici o intenție să discriminez aici, ci pur și simplu spun ceea ce știe toată lumea:

“Un bărbat la 40 de ani încă este valabil pe piață, pe când o femeie la 40 de ani cu greu va mai găsi pe cineva” (nu că ar fi imposibil).

Așa că dacă vrei să te căsătorești, atunci nu are rost să te încurci cu un tip care nu are aceeași viziune ca tine și care nu face altceva decât să se folosească de tine până îți expiră perioada de garanție și te înlocuiește cu alta mai tânără.

Pentru el nu ești decât o marfă. O joacă.

Am discutat cu destul de multe femei căsătorite care sunt fericite în viața de familie și mai toate au cam aceeași poveste despre modul în care soții lor (prietenii lor – la vremea respectivă) au muncit din greu pentru a le face să se simtă speciale și pentru a le convinge că sunt cea mai bună alegere.

După cum îmi spunea una dintre prietenele mei:

“Bărbatul meu a făcut orice pentru a-mi arăta că îi pasă de mine”.

O altă amică mi-a declarat că:

“Omul de lângă mine mi-a arătat că știe întotdeauna ceea ce vrea. Mi-a arătat mereu cât de mult îi păsa de mine. Întotdeauna m-a făcut să simt că sunt importantă pentru el indiferent de ceea ce se întâmpla în viața lui. Chiar și atunci când părinții lui nu mă voiau ca soție pentru fiul lor, el nu a încetat niciodată să-mi spună că voi fi soția lui indiferent de ceea ce cred cei din jur. Și s-a ținut de cuvânt …”.

Niciodată nu vei avea sentimentul că ești în plus în viața unui bărbat dacă el ține cu adevărat la tine. Un bărbat care vede un viitor cu tine nu te va juca pe degete și nici nu va folosi pretexte pentru a-și justifica nehotărârea și indecizia lui. De exemplu, un bărbat care este decis să fie cu tine nu te va face să așteptați zile sau săptămâni pentru a te suna și nici nu va folosi eticheta “foarte ocupat” pentru a justifica faptul că nu poate să se întâlnească cu tine.

Bine, bine, dar atunci cum să-mi dau seama dacă bărbatul pe care îl întâlnesc vede un viitor cu mine sau mă vede doar ca pe o simplă distracție?

Dacă ai ieși din aburii parfumați ai îndrăgostirii și ai observa/analiza mai atent acțiunile sale, vei realiza că există unele semne care îți pot spune că bărbatul respectiv nu este interesat pentru o relație pe termen lung.

Din fericire, statistic vorbind, chiar dacă bărbatul cu care ești acum nu te vede ca pe o relație pe termen lung, există mulți alți bărbați care ar dori așa ceva. Iar tu nu ai nevoie decât de unul dintre aceștia.

50 semne care arată că el nu vede un viitor cu tine

 1. Încă mai are relații cu fosta soție/prietenă.
 2. Încă mai vorbește despre fosta lui soție/prietenă. Și vorbește MULT!
 3. Programul său de lucru este foarte încărcat și nu-i permite să-și facă timp pentru tine – e foarte ocupat. (Vai, sărăcuțul! Nimeni nu este mai ocupat decât o persoană care nu este interesată de tine.)
 4. Călătorește foarte mult (și personal și profesional) – și niciodată nu te roagă să i te alături.
 5. Te apelează sau trimite mesaje numai în anumite momente (de cele mai multe ori cerându-ți ceva).
 6. Nu este interesat să se întâlnească cu prietenii tăi/prietenele tale.
 7. Are tendința de a adaugă și mai multe activități la programul lui deja foarte ocupat.
 8. Se așteaptă/vrea să împărțiți cheltuielile sau se plânge/lamentează atunci când plătește el la restaurant/film etc. (dacă asta apare atunci când te curtează, e un semn foarte rău).
 9. Nu plănuiește niciodată călătorii sau excursii romantice cu tine.
 10. Evită să-și petreacă vacanța/concediul cu tine sau își petrece doar o mică parte (restul petrecându-l singur sau cu băieții – așa zice el).
 11. Comunicați mai mult/numai prin mesaje text.
 12. Nu te-a prezentat prietenilor lui.
 13. Voi petreceți împreună numai la ore ciudate, neobișnuite. (Nu cumva are și pe altcineva sau e însurat?)
 14. Nu face planuri să te vadă; de obicei, vă întâniți aleatoriu.
 15. Întâlnirile cu el au loc în timpul zilei sau noaptea târziu. Foarte rar vă întâniți imediat după program sau la începutul serii.
 16. Nu vorbește despre trecutul său.
 17. Nu are nici o problemă să-și verifice e-mailurile sau să răspundă frecvent la telefonul său atunci când vă vedeți (în loc să-ți acorde toată atenția sa).
 18. Nu face complimente.
 19. Se simte inconfortabil cu orice formă de manifestare publică a afecțiunii – te sărută doar atunci când nu vă poate vedea nimeni.
 20. Faceți cam aceleași lucruri atunci când ieșiți împreună – nu depune prea mult efort în planificarea ieșrilor voastre.
 21. Nu ai fost niciodată la el acasă.
 22. Nu te ia niciodată de acasă atunci când ieșiți.
 23. Nu vine niciodată la tine.
 24. Niciodată nu plănuiește să te vadă într-o seară de weekend.
 25. Nu pune întrebări despre familia sau trecutul tău și nu vorbește niciodată despre viitor.
 26. Nu te invită să faceți planuri împreună.
 27. Pot trece zile, eventual săptămâni, fără ca el să te vadă sau să te sune.
 28. Nu observă noua ta coafură, tunsoare sau alte schimbări importante.
 29. Nu manifestă interes în ceea ce faci profesional.
 30. Atunci când vine vorba de pasiunile tale, el nu te susține sau este indiferent.
 31. Nu este lângă tine atunci când ești bolnavă sau atunci când cineva drag ție a murit.
 32. Dacă te invită la el, va fi foarte grijuliu să nu uiți nimic la el și va șterge orice urmă că au fost două persoane acolo (spală paharele, farfuriile, tacâmurile etc. – eventual le și usucă și le pune la loc ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat).
 33. Nu face nici un efort să vină la tine – întotdeauna te duci la el (și fizic și emoțional).
 34. Folosește întotdeauna serviciul drept scuză pentru a justifica că nu-și poate face timp pentru tine.
 35. La început lucrează din greu pentru a-ți câștiga afecțiunea, dar apoi interesul lui pentru tine dispare repede.
 36. Ba “te iubește”, ba nu este “sigur că relația va funcționa” (nesiguranță emoțională).
 37. Nu face niciodată ceva special pentru tine (să-ți aducă flori, să te invite la cină, să-ți facă cadouri).
 38. Relația voastră se învârte mai mult în jurul sexului decât în jurul comunicării și a curtării.
 39. Nu te invită niciodată la evenimente importante din viața lui (petreceri de ale firmei sale, nunți, zile de naștere ale prietenilor, evenimente de familie etc.).
 40. Preferă să găsească scuze pentru că nu te poate vedea decât să găsească soluții de a te vedea.
 41. Timpul petrecut cu prietenii lui este mult mai important decât timpul petrecut cu tine.
 42. Dacă are copii dintr-o relație anterioară, el evită să ți-i prezinte – chiar și după luni de zile de la începerea relației – sub pretextul că copiii nu sunt pregătiți.
 43. Timpul petrecut împreună este întotdeauna într-o situație de grup. Evită să fiți singuri.
 44. Nu-și amintește lucruri de bază despre tine – de exemplu: ziua de naștere, numele fratelui, unde ai crescut, ce slujbă/profesie ai, numele animalului tău de companie, culoarea preferată etc.
 45. Nu-și amintește alergiile pe care le ai (la arahide, pește, gluten, lapte etc.).
 46. E foarte combativ cu tine – caută cearta în mod constant.
 47. Nu vrea niciodată să facă activități sau să participe la evenimente sugerate de tine – mai tot timpul este vorba numai despre el.
 48. Nu răspunde la afecțiunea pe care i-o oferi și nu-ți spune că te iubește.
 49. Vrea să aibă o relație deschisă.
 50. Nu vrea să fie “etichetat” sau prezentat drept “prietenul meu” și nici nu vrea să te prezinte celorlalți drept “prietena mea”.

Am înșirat doar câteva dintre multele semne care ne atrag atenția asupra faptului că el nu vede o relație de durată. Există, însă, mai multe astfel de semne; totuși, cele prezentate sunt unele dintre cele mai importante. Îți dai seama de aceste semne și ești sinceră cu tine însăți sau cauți scuze pentru a întârzia inevitabila durere?

Evident, la fel ca la majoritatea listelor de acest gen, dacă s-au întâmplat doar una sau două dintre situațiile de pe această listă și nu ai avut o relație foarte lungă, asta nu înseamnă că este o situație total dezastruoasă la care ar trebui să renunți. Dar dacă mai multe lucruri de pe această listă au rezonat cu tine, atunci e cazul să nu mai pierzi timpul într-o astfel de relație falsă.

Viața este prea scurtă pentru a o pierde alături de persoana nepotrivită!

Când un om investește în tine emoțional, mental, fizic și financiar, atunci el a investit cu adevărat în tine pe termen lung. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să îl vezi doar ca pe “sponsorul” tău sau că nu ar trebui să faci lucruri care să-l facă să se simtă special. Un astfel de om căruia îi pasă de tine și care te dorește pe vecie, va face tot ceea ce îi stă în putere pentru a înlătura toate obstacolele care duc la tine. Va face orice pentru a te cuceri și a te face să te simți deosebită.

Într-o relație, comunicarea este întotdeauna importantă, cu toate că mulți bărbați au dificultăți în a comunica.

Pentru cei mulți dintre bărbați, principala lor tehnică de comunicare o reprezintă acțiunile lor și modul cum își tratează partenerele.

Dacă crezi că relația ta nu duce nicăieri, probabil că ai dreptate. În loc să te agăți de o relație care nu duce nicăieri, găsește una nouă cu un bărbat iubitor și respectuos care se vede împreună cu tine pe termen lung.

Și nu uita: un bărbat care vrea cu adevărat să fie cu tine va muta cerul și pământul pentru a realiza acest lucru.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *