Ce poate face o femeie pentru a impresiona un bărbat? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun multe femei atunci când sunt interesate de un bărbat și caută modalități de a-i atrage atenția. Cu siguranță, puteți face multe lucruri pentru a impresiona un bărbat care vă place.

6 lucruri pe care le poți face pentru a impresiona un bărbat care îți place

Mai întâi, trebuie să-l faci pe un bărbat să te observe și apoi să-i menții interesul. Dar cum atragi atenția unui bărbat fără să pari disperată?

Pentru a impresiona pe un bărbat care îți place nu ar trebui să faci doar un singur lucru, ci ar trebui să abordezi această provocare din mai multe perspective. O singură modalitate de a-i atrage atenția (sau a-i menține atenția) s-ar putea să nu fie suficientă, așa că cel mai bine să apelezi la mai multe idei dacă dorești să-l impresionezi.

Iată șase lucruri pe care le poți face pentru a impresiona un bărbat care îți place. Succes!

1. Fii pricepută la ceva

Suntem cu toții impresionați de cineva care excelează într-un domeniu sau altul. Dacă te pricepi la ceva, oamenii vor observa acest lucru. Și probabil că la fel va face și bărbat de care te simți atrasă. Nu trebuie să fie neapărat ceva la care se pricepe și el. Poate fi foarte interesant să vorbești cu cineva care poate realiza ceva care ție ți se pare dificil.

De exemplu, lui Octavian îi place să meargă la mare și să se dea cu ski-jet-ul. Este foarte priceput la a face tot felul de acrobații cu ski-jet-ul, însă nu se pricepe la wind-surfing. A cunoscut-o pe Ana atunci când a luat lecții de wind-surfing de la ea și a fost impresionat de modul în care ea se mișca pe placă în bătaia vântului, înfruntând valurile.

Pe de altă parte, Liviu a remarcat-o pe Elena la facultate deoarece era genială la matematică. El a fost impresionat de faptul că Elena putea să facă calcule complicate în minte și putea să rezolve problemele cele mai dificile.

Suntem cu toții de acord că femeile care se pricep la orice ne impresionează. Însă, atenție: dacă ești extrem de pricepută din punct de vedere academic, s-ar putea să fie extrem de dificil să îl abordezi pe bărbatul de care te simți atrasă. Ar trebui să vorbești cu el mai întâi, să inițiezi tu conversația. Spun asta pentru că, da, și bărbații pot avea complexe de inferioritate!

2. Fii tu însăți/Fii autentică

Fii încrezătoare! Simte-te bine în propria-ți piele. Nu încerca să fii ceea ce nu ești deoarece acest lucru poate fi observat cu ușurință de bărbatul pe care încerci să-l impresionezi din greu.

Bărbaților nu le plac femeile care sunt false, prefăcute, “închipuite”. Le plac femeile care sunt cu adevărat prietenoase, cu adevărat interesante, cu adevărat interesate.  La fel cum le plac femeile care spun sincer și direct că nu sunt interesate de un anumit subiect sau eveniment.

Nu te preface că îți place foarte mult fotbalul, pescuitul sau drumețiile pe munte, dacă nu îți face plăcere să faci asta în fiecare weekend. Acest lucru poate cauza mari probleme în viitor. Multe cupluri au interese diferite, dar reușesc să gestioneze relația de cuplu tocmai datorită faptului că cei doi parteneri au fost deshiși și onești de la bun început.

3. Acordă o mare atenție modului în care te îmbraci

Există atât de multe moduri în care poți impresiona un bărbat cu hainele pe care le porți. Desigur, asta depinde de ceea ce îi place lui și depinde și de ceea ce îți place ție, însă regula generală este „ai grijă la ceea ce porți și la ceea ce exprimi prin modul în care te îmbraci”.

Cele mai multe dintre femei își stabilesc un stil personal atunci când își aleg hainele. Dacă vrei să impresionezi un tip, gândește-te la hainele pe care le porți. Treningurile sunt grozave atunci când faci sport. Și, da, pot fi foarte confortabile de purtat prin casă. Însă dacă ești genul de persoană care poartă întotdeauna pantaloni largi de trening și un pulover lălâu oriunde te duci, va fi destul de dificil să impresionezi pe cineva.

Încearcă ceva nou și diferit. Cel puțin o ținută drăguță și care să-ți pună în evidență silueta (dacă ai o siluetă care merită să fie pusă în evidență). Dacă de obicei porți numai pantaloni, încearcă și o fustă/rochie. Sau dacă porți întotdeauna pantofi sport, încearcă și un alt tip de încălțăminte (sandale, pantofi cu toc, cizme etc.).

Dacă îți este teamă că vei arăta nepotrivit sau ciudat, încearcă să te obișnuiești cu noua ținută purtând-o mai întâi prin casă (înainte de a ieși cu ea în public). Obișnuiește-te cu noua ta imagine în fața oglinzii indiferent că alegi să porți pantofi noi sau o fustă nouă.

Ai grijă să nu cazi în capcana de a-ți cumpăra o ținută care să fie extrem de revelatoare sau de provocatoare. Decolteul generos sau o fustă scurtă poate că vor atrage atenția bărbaților, însă gândește-te: asta este imaginea pe care vrei s-o afișezi? Vrei să fii comparată cu femeile de pe centură? Atunci să nu te miri dacă bărbații se vor comporta cu tine în același mod în care se comportă cu femeile de pe centură. Și mai este un lucru de care trebuie să ții cont: faptul că anumite ținute sunt promovate în unele filme, nu înseamnă că sunt și potrivite pentru tine. Nu uita: un film e o ficțiune, iar tu nu trăiești într-o ficțiune (dacă “da”, atunci ar fi bine să consulți un psihiatru).

Poate fi o schimbare uimitoare atunci când o femeie alege să poarte o ținută diferită de ceea ce purta în mod obișnuit. Nu numai că un nou stil vestimentar poate atrage mai mult atenția asupra siluetei tale, dar o ținută nouă poate face o declarație despre personalitatea ta și încrederea pe care o ai în propria persoană. Deci, ai grijă la ceea ce porți.

4. Semnalează-i că l-ai remarcat

Este chiar atât de greu? Este chiar așa de dificil pentru o femeie să ofere unui bărbat un semnal sau un semn de încurajare? Poți să arunci priviri ceva mai lungi spre el sau să zâmbești sau să-ți aranjezi un fir rebel de păr aruncând o scurtă privire spre el. Sau orice fel de semnal sau indiciu care să-i transmită faptul că l-ai remarcat.

Nu trebuie să te repezi asupra unui bărbat, să te arunci asupra lui sau să te prefaci că ești captivată de fiecare cuvânt pe care îl spune. A fi puțin distantă poate fi la fel de sexy și atrăgătoare. Însă a fi un stană de piatră sau zid de netrecut este o tactică care nu le ajută prea mult pe femei dacă doresc să fie remarcate. Desigur că și masca de “femeie neabordabilă” își are avantajele sale (mai ales când nu ai chef de nimeni) și s-ar putea să “filtreze” doar candidații potriviți, dar vine cu un risc mare: acela de a fi abordată doar de cei care vor să demonstreze că pot face față unei asemenea provocări care, după ce au cucerit cetatea, vor căuta o altă provocare.

Dacă îți place un bărbat, dă-i un oarecare indiciu. Arată-i discret că l-ai remarcat și astfel îți crești șansele ca și el să-ți acorde atenție.

5. Întinde-i o mână de ajutor

Asta nu înseamnă că trebuie să te faci preș în fața lui sau că trebuie să cazi la picioarele lui. Nu înseamnă că trebuie să-ți bagi nasul unde nu-ți fierbe oala sau să-l urmărești pentru a găsi cea mai bună ocazie de a-l ajuta.

Există multe modalități prin care ai putea să-i întinzi o mână de ajutor și să câștigi atenția acelui bărbat:

  • Îl poți ajuta la o lucrare pe care o are de făcut la serviciu sau la facultate
  • Îl poți ajuta la activitățile de ajutor social de la ONG-ul la care se duce să facă voluntariat
  • Îl poți ajuta să învețe o limbă străină sau un limbaj de programare pe care le stăpânești foarte bine

Practic, posibilitățile de ajutorare sunt extrem de multe. Trebuie numai să știi cam ce îl interesează și ce îi place. Dacă scopul tău este să-l impresionezi, caută o astfel de oportunitate de a-l ajuta. Nu numai că te va observa, dar veți avea un subiect comun despre care să vorbiți. Orice implicare pe care o ai îți oferă posibilitatea de a începe o conversație.

6. “Ignoră-l”

Bine înțeles că există și varianta de a nu-l băga în seamă (mai ales dacă ai văzut că aruncă priviri spre tine). Partea asta cu ignorarea, poate trezi interesul unora dintre bărbați pe principiul că fructul interzis este mai dulce decât orice. Așa cum spunea și mai sus, este o tactică care poate avea rezultate, dar care ar putea să atragă doar pe bărbații care sunt foarte îndrăzneți și cărora le plac provocările.  Pe de altă parte, s-ar putea să-i îndepărteze pe cei ceva mai timizi, dar care ar dori să se apropie de tine. Oricum, gândește-te bine înainte de a aborda o astfel de tactică.  Iar dacă cumva deja ai abordat o asemenea tactică, gândește-te dacă a fost eficientă sau nu, daca a dat rezultatele scontate sau nu.

Îmi place de un bărbat, dar nu știu cum să-i spun?

De foarte multe ori, femeilor le place de câte un bărbat, dar nu știu cum să-l abordeze. Dacă încă nu vă vorbiți, nu vă duceți ață la el pentru a-i spune direct în față că vă place de el. Nu este o manevră prea înțeleaptă să faci asta. S-ar putea ca el să pară foarte drăguț de la distanță, dar s-ar putea să-ți treacă de el atunci când deschide gura.

Așa că îți sugerez să petreci ceva timp cunoscându-l mai întâi. Intră în vorbă cu el, discută, glumește. Dacă, după ceva timp, lucrurile merg foarte bine între voi, atunci o să-ți fie mult mai ușor să-i spui: „Îmi place de tine. Ești drăguț.” Sau „Îmi place de tine. Mă faci să râd mult și mă simt bine atunci când sunt cu tine.” Totuși, nu fă mare tam-tam pe chestia asta. Doar spune-i și atât. Și vezi cum reacționează el.

Acum el știe că l-ai remarcat. Urmează mutarea lui. Dacă n-o face, atunci ai două opțiuni: ori mai încerci o dată și îi spui: “Ce-ar fi să ieșim împreună?” (sau “Ce-ar fi să ieșim la un film/restaurant împreună?”), ori îți vezi de drum (pentru că n-ai timp de pierdut și poate că iubirea vieții tale e pe următoarea filă a jurnalului tău).

Categories: Relații

1 Comment

Peter Minea · March 1, 2021 at 15:58

Să le urăm La mulți ani de Mărțișor și o primăvară frumoasă tuturor fetelor și doamnelor imortalizate în acest website!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *