Oare ea mă place? Cum pot să-mi dau seama că ea mă place? Viața ar fi mult mai puțin complicată dacă fetele ar fi ușor de intuit, nu-i așa? Probabil că asta nu se va întâmpla niciodată (îmi pare rău, băieți, dar asta e!), însă asta nu înseamnă că trebuie să treci prin viață complet perplex și intrigat. Fiecare fată pe care o cunoști emite semnale subconștiente mai tot timpul. Aceste semne sunt indicii despre cum se simte ea, și poți învăța să le recunoști și să le înțelegi.

Pentru început caută semnele care spun că ea, cu siguranță, te place.

Dacă o fată face oricare dintre gesturile de mai jos și, mai ales, o combinație dintre acestea, poți fi destul de sigur că este interesată de tine!

Semnale pozitive – așaaaaa, la prima vedere …

  1. Simți că ea îți place.
  2. Ea este mereu în preajma ta.
  3. Râde la toate glumele tale.
  4. Este nereu interesată de ceea ce spui.
  5. Flirtează cu tine.
  6. Găsește modalități de a te atinge.
  7. Deseori are nevoie de ajutorul tău.
  8. Limbajul non-verbal arată că te place.

1.Bănuiești că te place

De cele mai multe ori, intuiția ta este mai precisă decât îți imaginezi.

Dacă ai un sentiment puternic că o fată este interesată de tine, este foarte probabil ca ea chiar să fie. De acest lucru poți destul de ușor să-ți dai seama atunci când tu nu te simți atrasă de ea. Dificultatea (pentru tine) apare atunci când ești atrasă de ea, deoarece emoțiile și îndoielile pe care le simți te împiedică să vezi lucrurile clar.

Fetele sunt uneori timide și/sau le place să se lase greu cucerite, dar, în general, îți vor oferi suficiente semne de încurajare pentru a te anunța că sunt cu adevărat interesate de tine. Dacă sunt …

Primul și cel mai important: ascultă-ți intuiția și ai încredere în ea.

2. Ea pare a fi mereu în preajmă

Atunci când o fată te place, vei fi permanent în mintea ei. Ea va încerca să fie în preajma ta cu fiecare ocazie.

Asta nu înseamnă că va vorbi cu tine. Dacă este timidă sau nesigură de ceea ce simți tu pentru ea, ar putea doar să te admire de la distanță (sperând că vei căuta tu să intri în vorbă cu ea). S-ar putea chiar să pară că te ignoră, însă va încerca să se facă remarcată vorbind și râzând ceva mai tare decât o face de obicei cu ceilalți sau stând singură, izolându-se de grup (făcându-se, astfel, disponibilă pentru a fi abordată).

Ea va fi extrem de conștientă că tu ești acolo și te va privi mult. S-ar putea să se prefacă că nu se uită la tine, dar sunt șanse mari să poți prinde o privire a ei ațintită ceva mai mult asupra ta. Dacă-ți place de ea și reușești să-i menții privirea spre tine, zâmbește-i cald și menține ceva mai mult contactul vizual cu ea. Dacă îți zâmbește înapoi și menține privirea asupra ta, atunci este un semn foarte bun că este interesată de tine.

3. Râde la glumele tale

Atunci când ea te place, va vedea mai tot ceea ce faci într-o lumină pozitivă.

Pentru ea, chiar și o glumă proastă este amuzantă dacă este spus de tine. Dacă gluma este cu adevărat nereușită, s-ar putea să mârâie și să-și dea ochii peste cap, însă tot va zâmbi și va arăta că se bucură de faptul că tu glumești cu ea.

De ce va face asta? Motivul este foarte simplu. O conversație amuzantă, jucăușă, este o formă de a face curte unei fete. Dacă încerci să o faci să râdă, acesta este un semnal că probabil îți place de ea. Dacă râde la glumele tale, atunci acesta este răspunsul subconștientului ei care spune: „Și mie îmi place de tine”.

4. Reacția ei imediată arată interesul

Ori de câte ori vorbești cu ea, fii atent la prima reacție pe care o are.

Fetele sunt foarte bune în a-și ascunde emoțiile, mai ales dacă sunt timide, emoționate sau dacă le este teamă să nu fie respinse de băiat. Cu toate acestea, dacă îi place de tine, va dori foarte mult ca tu să vorbești cu ea. Ea nu va putea să-și ascundă adevăratele sentimente în momentul acela în care dorința ei devine realitate.

Ea va zâmbi și va părea momentan entuziasmată și interesată.

După care, probabil că va reveni la o expresie neutră a feței. S-ar putea să pară tupeistă sau timidă. S-ar putea să te privească direct în ochi sau s-ar putea să nu se uite la tine atunci când îți vorbește. S-ar putea să vorbească non-stop sau s-ar putea să fie tăcută.

Nimic din toate astea nu contează, ci doar acel moment inițial care o dă de gol. De aceea fii atent la acea reacție inițială pentru a vedea dacă este interesată de tine.

5. Ea ba flirtează, ba nu flirtează

Unele fete flirtează cu toată lumea, așa că flirtul nu este un semn cert că ea te place.

Dacă ea flirtează doar cu tine, atunci avem de-a face cu un semn foarte pozitiv. Te place și e fericită să-ți arate că are impresia că ești un tip special.

Pe de altă parte, oricât de ciudat ar părea, dacă pare să flirteze cu toată lumea, dar nu și cu tine, chiar și în această situație nu este totul pierdut. Da, poate că încearcă să-ți spună că te găsește neatractiv și vrea să încetezi să-i mai faci avansuri. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un semn că este prea rușinoasă pentru a flirta direct cu tine, pentru că te place dar îi este teamă să n-o respingi.

Fie că este în natura ei să flirteze, fie că flirtează pentru a-ți atrage atenția, dacă o face cu alții în fața ta și nu cu tine, încă ar putea fi un lucru bun. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să cauți unele dintre celelalte semne descrise în articol pentru a-și da seama dacă e interesată de tine sau nu.

6. Te atinge … “din întâmplare” sau intenționat

Este posibil ca ea să găsească modalități subtile de a te atinge:

Ea stă ceva mai aproape de tine și se atinge de tine “din întâmplare”;

Te îmbrățișează te câte ori te vede în semn de salut (sau pentru a te felicita pentru orice fleac, sau pentru a te încuraja etc.);

Își pune palma peste a ta sau îți atinge brațul atunci când vrea să-și susțină un punct de vedere în fața ta;

Îndepărtează scame sau ceva similar de pe hainele tale, cu mâna;

Se apleacă spre tine și se atinge de tine atunci când studiați amândoi o carte sau un document afișat pe ecranul computerului (poate pune o mână pe umărul tău, ca și cum s-ar sprijini, sau poate se sprijină cu cotul de umărul tău, sau te cuprinde cu un braț pe după umeri etc.);

Te lovește, te plesnește sau dă cu pumnul în tine, din joacă sau pentru a protesta față de o glumă nevinovată pe care ai făcut-o despre ea (mai ales dacă asta presupune că trebuie să-o blochezi sau să o reții în vreun fel pentru a te apăra).

Dacă ai ocazia să o atingi, fii atent la modul în care reacționează. Dacă nu se trage înapoi după atingerea „accidentală” (fie că i-ai atins brațul sau i-ai mângâiat palma etc.), atunci atingerea ta are un efect plăcut asupra ei și este un semn că ea te place.

7. Îți cere ajutorul

Dacă o fată este interesată de tine, atunci căuta să-ți ceară ajutorul și să-ți solicite sfatul. De exemplu ar putea să te roage să o ajuți la transportul unui obiect mai greu, sau îți solicită asistența într-o problemă sau un proiect, sau chiar se va preface că nu poate face ceva, astfel încât s-o ajuți.

Face acest lucru pentru că dorește s-o bagi în seamă și vrea atenția ta în încercarea de a te face să-ți petreci timpul cu ea. A-ți cere ajutorul îi oferă ei un motiv de a începe să vorbească cu tine.

8.Limbajul ei non-verbal arată că te place

În fiecare zi corpurile noastre pot să dea de gol unele dintre cele mai profunde secretele ale noastre. Limbajul non-verbal al unei fete îți poate oferi multe indicii despre ceea ce simte ea pentru tine.

Vei recunoaște instinctiv unele dintre acțiunile ei ca fiind pozitive sau negative, dar pentru a înțelege semnalele mai subtile, ar trebui să studiezi mai mult (vezi și articolul).

Uneori poate fi greu să-ți dai seama de semnalele transmise de limbajul ei non-verbal , dar un limbajul non-verbal pozitiv, combinat cu unul sau mai multe dintre semnele de mai sus, transmite faptul că ea este atrasă de tine.

Nu-i totul pierdut

Chiar dacă nu identifici nici unul dintre semnele menționate mai sus la o fată care îți place, nu este sfârșitul lumii.

Nu orice cuplu simte atracție instantanee unul față de celălalt.

Dacă zâmbești călduros și arăți un interes autentic față de ea, ai putea foarte ușor să întorci situația și să începi să vezi semnele care spun că i-ai căzut cu tronc.

Mult succes!

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *