Îl vezi și-ți place de el. Vezi că și lui îi place de tine. Apoi, când lucrurile încep să se aranjeze, afli că el este deja într-o relație. Ce ar trebui să faci: să continui cu incertitudinea, să-l obligi să ia o decizie tranșantă (“ori eu, ori ea!”) sau să renunți la o astfel de relație?

A te îndrăgosti de un tip care este deja într-o relație poate fi frustrant și confuz, mai ales dacă vezi că și el se simte atras de tine și răspunde pozitiv la apropierea ta. Dacă te-ai trezit întrebându-te de ce te-a plăcut, de ce a intrat în acest joc, de ce ți-a dat speranțe și cum trebuie să reacționezi acum (când tocmai ai aflat că este într-o relație), nu te îngijora prea tare – nu ești singura persoană care s-a trezit într-o astfel de situație confuză.

AVERTISMENT! Încă de la început vreau să îți atrag atenția că este de preferat să NU intri într-o relație cu un tip care are deja o prietenă. Riști să ai aceeași soartă cu cea de care vrei să-l vezi despărțit. Un bărbat care renunță ușor la prietena actuală, de ce nu ar renunța la fel de ușor la tine? De obicei comportamentele se repetă și roata se învârte. Așa că gândește-te bine înainte de merge mai departe cu o astfel de relație.

1. Dacă el are o prietenă, atunci de ce mă vrea pe mine?

Din păcate, pentru unii bărbați, faptul că au deja o parteneră nu înseamnă că nu vor încerca să intre în grațiile unei alte persoane de sex feminin. Pentru astfel de bărbați niciodată nu strică să aibă o “roată de rezervă” la îndemână.

Iată câteva motive pentru care el s-ar putea interesa de tine ca posibilă nouă cucerire.

Este ceva excitant pentru el pentru că ești o noutate pentru el

Are o iubită, dar flirtează cu tine. De ce? Probabil pentru că se plictisește cu actuala iubită și vrea să iasă din această rutină.

De multe ori atunci când oamenii se plictisesc de relația în care se află, încep să se uite prin prejur în căutarea unei persoane care să-i scoată din rutina cotidiană. Poate că ești o persoană extrem de interesantă, dar atunci când oamenii caută să înșale, de obicei, ei pot fi entuziasmați pentru simplul fapt că tu reprezinți ceva nou în peisaj. Dacă el a ales să flirteze cu tine, asta nu înseamnă neapărat că el vrea să-i devii iubită/soție sau că intenționează să o părăsească pe actuala. S-ar putea ca el să te vadă doar ca o simplă “pradă”, un simplu “trofeu”, după care aleargă în acest moment de plictiseală și de care se va descotorosi atunci se va sătura de această relație.

El dorește o relație ușoară, fără implicare emoțională, fără obligații

Cei mai mulți dintre bărbații care înșală doresc doar să se conecteze cu altcineva decât partenera lor. Vor varietate. Acesta este motivul pentru care un tip care are o prietenă ar putea flirta cu tine și ar putea încerca să-ți intre în grații. Dar, dacă relația lui durează de ceva timp și este relativ stabilă, atunci este puțin probabil ca el să o părăsească. Probabil nu vrea decât să se distreze cu tine, după care va reveni la actuala. (Sau se va duce la alta …)

Dacă tu crezi că este bine să ai o astfel de relație cu un bărbat care nu vrea să-și asume nici un fel de responsabilități, este treaba ta. Însă nu uita: chiar dacă renunță la actuala pentru tine, există șanse mari ca același lucru să ți se întâmple și ție. Este posibil ca să nu fii singura persoană cu care joacă acest joc. Când se va plictisi de tine, nu va ezita să se îndrepte spre o altă persoană, părăsindu-te fără explicații, așa cum a părăsit-o și pe cea dinaintea ta pentru tine. De obicei, comportamentele se repetă și este bine să fii avertizată asupra acestui lucru. Nu uita că roata se învârte și am văzut atâtea cazuri în care ea l-a despărțit pe el de femeia cu care era, numai pentru ca, peste câteva luni (sau ani), ea să fie cea părăsită pentru o altă noutate apărută pe orizontul lui.

Are probleme în relația actuală

Dacă lucrurile nu merg bine în relația sa actuală, se poate ca el să încerce să o înșele cu tine în speranța că prietena lui va pune capăt relației cu el. S-ar putea ca el să facă publică relația cu tine chiar de la început tocmai pentru ca femeia cu care este să afle de noua sa achiziție (care ești tu). Deși acesta este, fără îndoială, un mod josnic, laș, de a încheia o relație, nu este total neobișnuit pentru unii dintre bărbați. Din păcate, astfel de bărbați pereferă să încurce lucrurile și să „forțeze” o despărțire în acest fel decât să vorbească cu partenera despre motivele pentru care relația lor nu funcționează.

Nu crede că va fi prins

Un alt motiv ascuns pentru care ar putea flirta cu tine, deși are deja o prietenă este că nu crede că va fi prins. Oricât de dezamăgitor sună, dacă un astfel de tip are obiceiul de a înșela și nu experimentează niciodată repercusiuni, el poate dezvolta un mod de gândire de genul: „De ce nu aș trișa din nou dacă tot nu mă prinde?”.

Ea l-a înșelat pe el și el vrea să se răzbune pe ea

Dacă un bărbat a fost înșelat de iubita lui în trecut, el poate gândi că și el poate face acest lucru spre a se răzbuna și spre a-i plăti cu aceeași monedă. Sau pur și simplu consideră că și el are dreptul să facă asta din moment ce și ea a făcut asta. Desigur, un astfel de motiv poate fi înșelător și pentru tine: dacă el îți spune că iubita lui l-a înșelat, s-ar putea ca și tu că crezi că nu faci un lucru atât de rău dacă îl ajuți pe el să înșele.

Un astfel de comportament nu poate duce la o relație sănătoasă între voi. Așa că, dacă simți că vei regreta mai târziu acest lucru și dacă nu vrei să fii „cealaltă femeie”, probabil că vei spune “stop” unei astfel de relații și îți vei vedea de drumul tău în căutarea unui partener care să nu-ți facă astfel de surprize și ție.

2. El mă place, iar eu îl plac, dar are o prietenă

Te-ai trezit întâmplător să flirtezi cu un tip care are deja o prietenă? Înainte de a te simți prea vinovată, trebuie să știi că acesta este un lucru destul de comun, iar un pic de flirt inofensiv nu a făcut rău nimănui. Atât timp cât nu sari calul, este destul de normal să fii interesată de o persoană care îți place. Partea mai grea vine atunci când afli că acea persoană are deja o parteneră. Dacă tu continui să flirtezi și după aflarea acestei informații, atunci e clar că lucrurile se complică. De ce ți-ai pierde timpul cu cineva care este “deja luat” în loc să-ți folosești timpul pentru a găsi un partener fără obligații? Chiar vrei să treci peste „linia de demarcație” și să duci lucrurile mai departe? De ce ai face asta? Nu cumva e pierdere de timp? Te simți vinovată pentru că el flirtează cu tine fără să știe prietena sa? Te simți vinovată pentru că îl lași să flirteze cu tine?

Ar fi bine să nu te implici cu un bărbat care este deja cu altcineva. Poți continua cu flirtul și cu atacul direct doar dacă ți-ai pus în cap să-l desparți pe el de actuala prietenă sau să i-l iei cu totul (și ești pregătită pentru tot ceea ce presupune asta). Însă ești pregătită pentru tot ceea ce va urma? Crezi că el chiar merită acest efort?

3. Ce ar trebui să faci dacă persoana de care te simți atrasă are o prietenă, dar totuși flirtează cu tine?

Unele dintre cele mai obișnuite răspunsuri pe care le vei auzi de la cineva care știe că face anumite lucruri pe care le va regreta mai târziu sunt: „nu am vrut să se întâmple așa” sau „pur și simplu s-a întâmplat”. Astea se referă și la cazul în care un tip flirtează cu tine, dar are o prietenă. Poate că începe cu un flirt inofensiv, dar care escaladează rapid spre altceva. Cum obții ceea ce îți dorești, fără să fii împinsă în rolul „celeilalte femei” sau fără să strici casa/familia cuiva?

Dacă tipul care îți place (și care te place!) are o iubită și nu știi ce să faci în acest sens, iată câteva sfaturi:

Exprimă-ți clar opțiunea

Dacă îi spui tipului că a flirta cu tine este greșit sau nepotrivit, dar răspunzi la avansurile sale și îi dai apă la moară, vei trimite semnale confuze. Nu amesteca lucrurile. Gândește bine ce vrei și alege opțiunea pe care o vrei. Ori vrei ca flirtul să continue (dar nu uita de consecințe), ori vrei ca să scapi de personaj și-l expediezi printr-o replică scurtă.

Gândește-te bine și îndelung la opțiunea pe care vrei să o alegi. Chiar o să fii confortabilă cu postura de amantă, de „cealaltă femeie”, și tot ceea ce presupune acest rol? Întreabă-te: „Încotro se îndreaptă acest flirt?” Dacă răspunsul care apare este că nu se îndreaptă spre un final fericit, atunci știi ce trebuie să faci.

Fii clară asupra limitelor tale și asupra a ceea ce nu vrei să faci, și asigură-te că el știe acest lucru. Nu ezita să-i spui clar ceea ce vrei și ceea ce nu vrei. În caz contrar, el ar putea continua să forțeze lucrurile până va primi ceea ce vrea. Dacă lași lucrurile la voia întâmplării și vrei doar să vezi unde vă poartă soarta, să nu te mire faptul că se va întâmpla ceea ce vrea el și nu ceea ce vrei tu. De obicei, într-o astfel de situație, câștigă persoana cu cea mai puternică agendă.

Nu te băga/amesteca în relația lui

Dacă îți place foarte mult tipul, poți fi tentată să-l desparți de prietena lui și să-l “furi”. Un astfel de început al unei relații nu poate fi de bun augur. Este mult mai bine ca să lași relația lui să își urmeze cursul firesc și să se termine de la sine. Sau poate că nu se va termina.

Dacă sunt cu adevărat certați, este doar o chestiune de timp până când se vor despărți. Dacă nu sunt certați, atunci probabil că nu vrea decât să se distreze cu tine (dar să rămână cu prietena lui).

Acționează abia când lucrurile sunt clare

Chiar dacă îți place de el, va trebui să aștepți până când relația sa se termină și se desparte de cea cu care era. Nu uita că nu este numai dorința ta. Și el trebuie să vrea. Și el este responsabil de relația cu tine. Dacă vrea să te aibă, va acționa. Dacă vrea doar să se distreze cu tine, atunci va trage de timp și va invoca tot felul de pretexte că nu poate s-o lase pe actuala. Îți va spune că actuala e disperată să fie singură, că l-a amenințat că se va sinucide, că l-a amenințat că-I va face scandal la serviciu sau mai știu eu ce alte scuze – iar el nu poate s-o lase să facă asta. Dacă vezi că trage de timp astfel, dă-I un ultimatum de mazim o săptămână. Dacă te iubește cu adevărat, va face orice să fie cu tine. Dacă nu, pleacă fără a te mai uita în urmă și vezi-ți de viața ta.

Însă cel mai potrivit mod în care să începi o relație cu un astfel de bărbat este să aștepți până se desparte de prietena sa, până când este din nou singur și fără obligații. S-ar putea să nu vrei să aștepți, dar este singura modalitate de a vă oferi un început proaspăt noii relații, fără a fi umbrită de drama celei vechi. Chiar și așa, după ce rămâne singur, poate că ar fi bine să-i dai ceva timp pentru a-și reveni de pe urma despărțirii înainte de a încerca o relație cu acest tip. Acordă-i timpul necesar pentru a-și încheia relația anterioară și a uita. Crede-mă: în acest fel relația va începe mult mai bine, decât dacă te-ai înființa la el imediat ce prietena lui a dispărut din peisaj.

Evdent, se pune întrebarea: cât să aștepț până ca el să termine relația în care se află? Nu există un termen fix pentru așa ceva deoarece contextul poate fi diferit de la o relație la alta. Tot ceea ce trebuie să știi este că acest termen nu poate fi foarte mare. Nu uita: nu ai timp de pierdut cu cineva care tot amână o decizie. În mod normal, dacă el declară că relația cu actuala prietenă nu mai merge și că sunt în prag de despărțire, atunci o lună ar fi o perioadă suficient de mare în care el să încheie conturile cu prietena sa. Spun o lună – ca termen maxim, pentru că, dacă relația e pe ducă, nimic nu-l poate împiedica pe el să se despartă de prietena sa chiar azi. Însă să zicem că mai sunt anumite lucruri de rezolvat (de exemplu: dacă ea locuiește la el, nu te poți aștepta ca el să o alunge afară în stradă până când ea nu-și găsește unde să locuiască), însă orice lucruri ar fi, acestea pot fi rezolvate decent, elegant și fără grabă într-o lună de zile. Dacă trece mai mult de o lună de zile, iar el nu a rezolvat-o cu despărțirea, înseamnă că nu e sigur de ceea ce vrea și nici nu e sigur că ține la tine. Dă-i ultimatum de o săptămână și dacă nu rezolvă, vezi-ți de drum.

Ideal ar fi ca, atunci când ești îndrăgostită de cineva care se află într-o relație, să nu faci dragoste cu acea persoană decât în momentul în care acea persoană este liberă și fără obligații. Așa cum spuneam mai sus, asta nu înseamnă că imediat ce prietena lui a ieșit definitiv pe ușă, tu să sari în patul lui. Trebuie să te convingi mai întâi că acel bărbat ține la tine, te respectă și te iubește. În caz contrar, să nu te miri dacă, peste câteva luni, o să ai aceeași soartă ca predecesoarea ta.

4. De ce să nu te implici cu cineva aflat deja într-o relație

Deși există multe motive pentru care te poți simți tentată să te implici cu un bărbat care este deja luat (pentru a-ți stimula ego-ul, pentru a-ți crește adrenalina, pentru a vedea dacă chiar poți asta, pentru a te simți atractivă și dorită etc.), există și multe motive pentru care ar fi bine să  nu faci asta. Dacă ești genul de persoană căreia îi place să trăiască o viață fără bătăi de cap, iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a decide să te implici cu cineva care este deja într-o relație.

El te va minți la fel de ușor precum o minte și pe actuala prietenă

Vorbește rău despre prietena lui? Din ceea ce-ți spune el despre actuala, ea pare a fi o persoană groaznică și nu îl poți învinui că a căutat o relație în altă parte?

Ei bine, hai să-ți spun ceva. El încă este cu ea. Sunt șanse mari ca poveștile sale să fie exagerate și umflate doar pentru a justifica că nu face nimic rău flirtând cu tine. Oamenii fac asta mult când își înșală partenerii. Nu numai că îi ajută să se simtă un pic mai puțin vinovați, dar caută să provoace simpatia persoanei cu care vor să înșele.

Dacă îl vrei să ai un astfel de tip ca potențial iubit, poate ar fi bine să meditezi puțin la situație. El încearcă să te seducă deși are deja o iubită. Oare n-o să-ți facă același lucru și ție atunci când veți fi împreună? Ești convinsă că ție nu ți se va întâmpla la fel? Ce spune vocea conștiinței tale? Înșelăciunea nu este niciodată o modalitate bună de a începe o relație.

Nu face față cu bine situațiilor delicate/dificile

În timp ce perspectiva unui bărbat care te dorește mai mult decât își dorește partenera actuală poate să-ți pară excitantă, totuși ar trebui să fii atentă la modul în care el abordează situațiile dificile, delicate, care nu-i plac. Poate că tu visezi că el o va lăsa pe actuala pentru a fi alături de tine și că voi doi veți avea o viață frumoasă împreună, însă tu ești dovada directă a incapacității sale de a face față situațiilor neplăcute. Așadar, chiar dacă voi doi ați intra într-o relație, este foarte probabil ca el să repete același comportament, dacă ar apărea probleme în cuplu.

O relație secretă se degradează rapid

Când ai întâlniri cu cineva care este deja într-o relație, cantitatea de duplicitate și secretivitate poate fi covârșitoare, mai ales dacă această relație durează de ceva timp. Pe de altă parte, a păstra o relație secretă te privează de una dintre cele mai plăcute părți ale unei relații – fericirea de a te afișa în public ca un cuplu și de a te bucura unul de celălalt fără să te îngrijorezi mereu că o să fii prins.

Dacă iubita lui află, s-ar putea să te trezești fără să vrei în mijlocul unei despărțiri dramatice

Dacă începi să răspunzi la avansurile sale și, în cele din urmă, începi să te culci cu el (total nerecomandabil – vezi mai sus), sunt șanse mari ca prietena lui să-și dea seama că el o înșală. O persoană normală poate că nu te-ar implica în certurile care le va avea cu partenerul ei. Însă am văzut destule cazuri în care prietena lui a confruntat-o direct pe amantă (cu sau fără știreaprezența lui, în public sau în privat). Urmările unor astfel de confruntări nu au cum să fie plăcute, indiferent dacă se limitează la scandal și înjurături sau ajung la forme de contact fizic extrem (bătăi, tras de păr, zgârieturi pe față, taiat cu cuțitul și altele). Niciodată nu poți fi sigur de modul în care reacționează o femeie atunci când este pusă în situația de a-și apăra proprietatea. Nu știi niciodată cum ajungi să fii atrasă în mijlocul dramei și să fii zgâriată pe față de 10 unghii frumos îngrijite și deosebit de ascuțite.

Merită să-ți asumi un astfel de risc? Chiar vrei să ai de a face cu toate tulburările emoționale din viața privată a altcuiva? Vrei să fii direct responsabilă de rănirea femeii celui care o înșală cu tine? Dacă nu vrei așa ceva, mai bine caută pe altcineva. Sunt o grămadă de bărbați poate mult mai buni care te-ar prețui cu mult mai mult decât te prețuiești tu acum.

5. Dar îl doresc! Nu-mi pasă dacă are prietenă!

Dacă ai făcut o fixație pentru un anume tip până la punctul în care ești dispusă să te bagi între el și iubita lui și să-i distrugi relația, atunci probabil că ai un atașament nesănătos față de el. Există o mulțime de bărbați care sunt singuri și care vor flirta cu tine pentru le place de tine și pentru că vor să fie cu tine, nu doar pentru o noapte.

Nu crezi că meriți o relație de durată deschisă (și nu una de amanta, de a cincea roată la căruță)?

Dacă realizezi că „furi” în mod repetat alți parteneri de la alte femei, poate că ar fi bine să consulți personal medical de specialitate care te-ar putea ajuta să depășești problemele pe care le ai. S-ar putea să ai probleme emoționale mai profunde pe care trebuie să le analizezi. Dacă te simți validată doar atunci când câștigi afecțiunea partenerului altcuiva și vezi iubirea ca pe un fel de competiție între femei, ar trebui să meditezi serios la asta și să cauți ajutor de specialitate pentru că s-ar putea să ai probleme serioase cu stima de sine.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *