Stăteam și mă gândeam la avalanșa de articole, postări și mesaje despre trecerea la Domnul a M.S. Regele Mihai și mă gândeam: de ce nu a fost același potop mediatic și aceeași isterie în social media și atunci când s-a anunțat că Regele a căzut grav bolnav la pat?

Unde au fost atunci cei care s-au tot întrecut după moarte să-l elogieze pe Rege? Erau plecați cu pluta pe Amazon? Nu credeți că Regele s-ar fi bucurat mai mult dacă i-ați fi arătat aprecierea voastră atunci când era conștient și încă în putere?

Și mai avem o meteahnă noi, românii (sau unii care devin brusc români de complezență):

suntem maeștri la a arunca cu noroi în cei morți, mai ales dacă au reprezentat ceva pentru țara asta.

Nu spun că Regele ar fi fost sfant, dar dacă tot aveai ceva să-i reproșezi, de ce nu ai făcut-o atunci când era în viață și când era în putere (pentru că, slava Domnului, ținând cont de vârsta la care a ajuns, ai fi avut suficient timp s-o faci).

Din păcate, la fel se întâmplă și cu oamenii dragi de lânga noi.

De cele mai multe ori nu știm să apreciem o persoana dragă decât atunci când nu mai este lângă noi,

atunci când am renunțat la ea, atunci când ne-am despărțit de acea persoana, atunci când a plecat în altă țară sau în alt oraș, atunci când a trecut la Domnul.

Suntem extraordinari de buni în a aprecia oamenii dragi nouă atunci când nu mai sunt lângă noi! Și atunci începem să vorbim frumos despre ei, să-i complimentăm să-i apreciem, dar în fața altora, nu a lor. Ce ne-a împiedicat să le spunem vorbe frumoase celor dragi atunci când erai lângă noi? De ce nu am făcut-o atunci când se putea și când le-ar fi putut aduce bucurie, alinare și iubire?

Așa că dacă ții la cineva, dacă ții cu adevărat la persoana care ți-e dragă, dacă o iubești din toată inima, nu aștepta să dispară pentru a-i spune că o iubești, că ții la ea sau că-ți place de ea. Spune-i acum!

Fă-i cel mai frumos cadou din anul ăsta si sun-o pentru ca să-i spui că o iubești, că ții la ea și că o apreciezi!

Nu aștepta să se închidă poarta acestei ocazii!

Fă-o acum!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *