Acest gen de aventură este adesea o aventură de o noapte. Poate chiar să nu fie o aventură sexuală. Ea apare, de obicei în relațiile în care partenerii nu reușesc să observe problemele importante ori în care au încercat să le rezolve, dar au eșuat. Uneori, o persoană poate simți că, deși încearcă cu consecvență să-și exprime sentimentele față de partener, are senzația că parcă vorbește în van.

Acest gen de aventură poate apărea și atunci când există anumite probleme legate de viața sexuală a cuplului. Aventura de o noapte poate spune:

Doresc sex care să-mi împlinească nevoile și am avut această aventură pentru a-ți arăta cât de important este pentru mine acest aspect.

Este puțin probabil ca partenerul implicat în această aventură să vrea să părăsească relația, dar își dorește să consemneze în acest mod nefericirea reală legată de relație.

Aventura de tip “bagă-mă în seamă!” Poate fi comparată și cu o încercare de sinucidere sau cu o amenințare de sinucidere. Uneori, atunci când o persoană intenționează să se sinucidă, ea nu dorește, de fapt, să se omoare. Ea încearcă cu disperare să își facă înțeleasă depresia sau altă problema cu care se confruntă.

Aventura de tip “bagă-mă în seamă!” este echivalentul emoțional al strigătului în megafon, după ce conversația pe un ton normal pare să nu fi fost auzită.

O astfel de aventura poate avea aceeași funcție într-o relație pe termen lung. Când toate celelalte eșuează, unul dintre parteneri poate încerca să folosească o aventură scurtă pentru a sublinia cât este de disperat să pună ordine în problemele care se interpun în calea relației.

Unii parteneri conștientizează că se aruncă în mod deliberat în aventură. Alții reușesc să înțeleagă de ce au început aventura abia, undeva, pe parcursul acesteia.

Adesea, partenerul implicat în relație va lăsa la îndemâna celuilalt anumite indicii pentru ca infidelitatea lui să fie descoperită, cum ar fi prezervative în geantă, numere de telefon pe resturi de hârtie în buzunarul de la jachetă sau mesaje primite pe telefon sau email.

Aventura de tip “bagă-mă în seamă!” poate să nu aibă o implicație sexuală, cealaltă persoană fiind utilizată ca o amenințare emoționala care să implice cuplul în rezolvarea problemelor pe care le-a ignorat.

De exemplu:

Mihai a observat că prietena sa, Corina, îl ignora, efectiv.

El a început să se destăinuie Adrianei, una dintre cele mai bune prietene ale Corinei. Deși nu au avut nici un fel de relație sexuală, Corina a început să fie deranjată de conversațiile lungi dintre Mihai și Adriana, cerându-i să întrerupa legătura cu prietena ei.

Într-o discuție cu Corina, Mihai a recunoscut că a fost “forțat” să construiască o relație de prietenie cu Adriana, deoarece Corina îl ignora. Deși supărată și furioasă, Corina a înțeles că ea îl îndepărtase pe Mihai și a luat atitudine pentru rezolvarea problemelor pe care Mihai le resimțea atât de acut.

Aventura de tip “bagă-mă în seamă!” este acel gen de aventură după care cuplurile se pot reface, dar numai dacă o recunosc ca un semnal puternic al lipsei lor de comunicare.

Adesea de scurtă durată, o astfel de aventură poate produce multă durere și furie, dar i se poate face față mai ușor decât unei aventuri de “sprijin”, în care problemele sunt deja fară soluție sau adânc înrădăcinate.

Dacă semnalul de alarmă al aventurii de tip “bagă-mă în seamă!” este ignorat, pot urma alte tipuri de aventură care vor târî relația în ape emoționale și mai tulburi.

Să analizăm și exemplul Anei și a lui Cosmin care erau căsătoriți de șase ani.

Ei nu aveau copii, deși Ana i-a spus lui Cosmin că își dorește un copil pâna la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Cosmin considera ca erau foarte multe în joc în legătură cu cariera sa și se îndoia în sinea lui ca își va dori vreodată un copil.

Ana și Cosmin au petrecut câteva seri lungi discutând despre această problemă fără a ajunge la un acord.

La cea de a 34-a aniversare a zilei sale de naștere, Ana a mers cu prietenii într-un club din vecinătate. Cosmin era plecat în delegație, iar ea se simțea singură. În adâncul inimii sale era conștientă că ceasul ei biologic ticăia și se întreba dacă-l va putea convinge vreodată pe Cosmin să devină tată.

Atunci când un tip arătos a abordat-o, a început să flirteze cu el, în final fiind de acord să-și părăsească grupul de prieteni pentru a petrece seara împreună cu el. La un moment dat pe parcursul serii, Ana a realizat că era pe punctul de a se culca cu admiratorul ei, numit Mario, și s-a lăsat condusă în apartamentul lui, unde într-adevăr au făcut sex.

Ana nu s-a gândit înainte foarte mult la a avea o aventură cu cineva, însă a constatat că nu s-a simțit la fel de bine ca și cu Cosmin și, simțindu-se vinovată și murdară, s-a strecurat afară din apartament înzori, fără să-i mai spună ceva lui Mario.

Atunci când Cosmin s-a întors din delegație, ea s-a dat de gol prin modul impulsiv de a se comporta. Cosmin a rămas uimit. El avea absolută încredere în Ana și acum ea îi trădase încrederea. Cei doi au avut o ceartă extrem de furtunoasă, pe parcursul căreia Ana i-a spus că își dorește să aibă un copil și că găsește complet inacceptabilă atitudinea lui.

În săptămânile care au urmat, Ana și Cosmin au avut unele dificultăți de comunicare. Cosmin i-a spus Anei despre temerile lui de a fi un tată bun în timp ce Ana i-a explicat că-și dorește să fie mamă. Ei au decis să apeleze la consiliere pentru a încerca să descâlceasca sentimentele lor în raport cu aventura și cu decizia de a deveni părinți. În acest mod, aventura i-a stimulat să treaca la acțiune.

Poate fi tentant să considerați aventura de tip “bagă-mă în seamă!” ca pe un mijloc cu care să-l îndreptați pe partenerul care greșește. De fapt, de obicei, ea adaugă sentimente de furie, vinovație, anxietate și multe alte trăiri dureroase la problemele cu care deja se confruntă cuplu aflat într-o situație deja nefericită.

Nu uitați: Cea mai buna metodă de a rezolva orice problemă de cuplu este să o abordezi rapid, înainte ca ea să evolueze spre o aventură.

Ați avut de-a face cu o aventură de tip ,,bagă-mă în seamă!”?

Puneți-va următoarele întrebări. Dacă veți răspunde pozitiv la mai mult de șase dintre ele, există șansa să fi avut de-a face cu o aventură de tip “bagă-mă în seamă!” în relația dumneavoastră sau să o fi observat în relațiile prietenilor dvs.

1. Cuplul a întâmpinat o anumită problemă dificil de abordat?

2. Partenerul implicat în aventură a încercat să discute cu celălalt, primind doar riposte?

3. Partenerii s-au simțit îndepărtați unul față de celălalt?

4. A fost (sau este) o aventură de scurtă durată?

5. A fost o aventură fară implicare sexuala?

6. Dezvăluirea aventurii a adus în discuție anumite probleme delicate?

7. Cuplul a încercat să identifice motivul care a stat la baza aventurii?

8. A fost aceasta prima aventură cu care s-a confruntat cuplul până acum?

9. Partenerul care a avut aventura a fost copleșit de sentimentul de vinovăție și rușine la scurt timp după ce a încheiat-o?

10. Aventura era atipică pentru partenerul în cauză?

Categories: Relații

1 Comment

EXISTĂ MAI MULTE TIPURI DE AVENTURI AMOROASE? – Renaldo · January 12, 2020 at 01:12

[…] AVENTURA DE TIP “BAGĂ-MĂ ÎN SEAMĂ!” […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *