Aventura “experimentală” este, probabil, cea mai legată de sex. Are loc adesea în cuplurile în care experiența sexuală este limitată. Poate că partenerii cuplului au facut sex doar unul cu celălalt ori au găsit acest subiect dificil de discutat, astfel că repertoriul lor în acest domeniu este limitat, fiind aproape o rutină.

O greșeală frecventă este aceea de a considera că toate aventurile urmăresc sexul în afara relației stabile de cuplu.

Multe aventuri au loc dintr-un complex de motive, așa cum am descris în articolele anterioare. Însă aventura “experimentală” chiar este, cel mai adesea, legată doar de sex.

Partenerul implicat în aventură caută de obicei să descopere cum ar fi o partidă de sex cu o altă persoană și pornește din start cu această intenție.

Uneori această dorință este premeditată. Alteori, o oportunitate apare la orizont ca un potențial experiment și femeia sau bărbatul folosesc această ocazie pentru a încerca să făcă sex cu altcineva.

Acest mod de aventură este perceput diferit de bărbați față de femei. Un bărbat îi poate spune unei femei că aventura “nu a însemnat nimic pentru mine; a fost doar sex“. Această afirmație, însă, poate să nu aiba rezultatul scontat deoarece femeia se poate întreba dacă barbatul evaluează și relația lorsexuală la fel de nepăsător.

Un bărbat se întreabă dacă femeia este, într-adevăr, cinstită atunci când afirmă că “a fost doar sex“, imaginându-și că aceasta este o scuză care ascunde intenția de a avea o relație mai profundă. Ambii parteneri se pot pune întreba dacă relația lor este în pericol.

Alexandra și Dan s-au cunoscut încă din liceu, au urmat aceeași facultate și s-au căsătorit când aveau 21 de ani. Ei nu aveau ochi decât unul pentru altul încă de la vârsta de 14 ani. Toți prietenii lor îi vedeau ca pe un cuplu “permanent” în liceu și, de asemenea, la facultate.

Opt ani mai târziu au avut o fetiță. Viața lor se derula neschimbată. Dan avea o slujbă sigură la un service din zonă, în timp ce Alexandra lucra la un supermarket.

Nici unul dintre ei nu recunoștea deschis față de celălalt că se află prins într-un mariaj care-l făcea să se simtă “de vârstă mijlocie”, deși aveau doar 29 de ani.

Dan se uita invidios la unii dintre prietenii săi din facultate care călătoreau și frecventau cluburile de noapte la sfârșit de săptămână. El o iubea pe Alexandra, dar simțea că a pierdut anumite ocazii importante în viață.

El și Alexandra aveau și probleme sexuale. Viața lor sexuală începuse devreme (încă din liceu), dar se diminuase semnificativ atunci când Alexandra a rămas însărcinată. Alexandra nu a mai vrut să facă dragoste cu el până la nașterea fiicei lor pentru a nu deranja sarcina și a avea un avort spontan. Lui Dan îi lipsea viața sexuală, chiar dacă uneori aceasta părea un pic plictisitoare în compania Danei. El se trezea visând să facă sex cu femei pe care le observa pe stradă. A început să stea în parc la ora prânzului și să priveasca femeile care treceau pe acolo.

În cele din urmă, inevitabilul s-a produs: o tânără femeie s-a așezat într-o zi lângă el pe banca din parc. Curând, ei au început să se întâlnească aproape în fiecare zi, apoi ea l-a invitat în apartamentul ei. Dan s-a lăsat pradă instinctelor nou trezite și a făcut sex cu ea. A fost surprins de receptivitatea și de disponibilitatea ei de a face în pat anumite lucruri pe care Alexandra nu le făcea.

Dan nu simțea dragoste sau afecțiune pentru noua sa cucerire. Era clar în mintea sa că Alexandra era încă iubirea vieții lui, dar găsea foarte excitant sexul cu noua sa prietenă.

După câteva luni de întâlniri clandestine, relația a eșuat.

Dan nu i-a spus Alexandrei despre aventură, dar treptat, viața lor sexuală a devenit mai interesantă. Alexandra se întreba adesea de ce Dan încerca noi lucruri în pat și începuse să fie încântată de varietatea noii lor vieți sexuale. Dacă ar fi știut că aceasta se datora în parte experiențelor noi ale lui Dan cu altă femeie, ar fi fost devastată.

Deși ramas tăinuit față de Alexandra, secretul a rămas un potențial pericol care ar putea da naștere unor probleme grave dacă Dan l-ar deconspira la un moment dat.

Ați avut de-a face cu o aventură “experimentală”?

Puneți-va următoarele întrebări. Dacă veți răspunde pozitiv la mai mult de șase dintre ele, există șansa să fi avut de-a face cu aventura, ,experimentala” în relația dumneavoastra sau să o fi observat în relațiile prietenilor dvs.

1. Aventura a urmat unei perioade-problemă din viața sexuală a cuplului?

2. Persoana implicată în aventură a descris-o drept o aventură bazată doar pe sex?

3. Anterior, cuplul avusese o experiență sexuală redusă?

4. Partenerul implicat în aventură a simțit că persoana cu care se întâlnea nu era atât de importantă precum experiența sexuală pe care trăit-o?

5. Partenerul implicat în aventură a fost atras mai degraba de atributele fizice ale persoanei cu care s-a culcat decât de caracterul sau personalitatea acesteia?

6. Odată ce s-a derulat aventura “experimentală”, persoana implicată în aventură a simțit ca i-a fost satisfacută dorința de experimentare?

7. Au existat sentimente de regret legate de aventura respectivă?

8. Au intervenit modificări specifice în relația vechiului cuplu – de exemplu, comportament sexual diferit – provocate de aventură?

9. Dacă aventura a fost dezvăluită, cum a reacționat partenerul neimplicat la ideea că aceasta nu a însemnat nimic, ci a fost “doar sex”?

10. Există sau nu o mică dorință de a repeta experiența?

Aventura “experimentală” nu este întotdeauna una în care experiența se rezumă la a fi “doar sex“. De fapt, adevărata aventură “experimentala” este destul de rară. Mult mai comună este întâlnirea unei oportunități sexuale de care oamenii se folosesc după ce au băut prea mult, se găsesc împreună și departe de casă, ori se lasă, pur și simplu, pradă seducției “complete” practicate de un prieten.

Ca în cazul tuturor aventurilor, nu este înțelept să vezi acest gen de aventură ca fiind un remediu pentru o relație în impas sau în criză.

Deși partenerul implicat în aventură poate să o vadă ca fiind o chestie trecătoare, s-ar putea să nu fie la fel și pentru celălalt care, probabil, se va simți rănit și trădat ca și cum aventura ar fi durat de ani buni.

Chiar dacă viața sexuală a cuplului poate părea că se îmbunătățește, acest lucru nu a fost construit în urma unei discuții deschise și oneste între cei doi, legată de dorințele și nevoile lor, ci tocmai pe evitarea confruntării cu problemele legate de sex. Acest lucru poate înmagazina un potențial pericol pentru viitor, tot astfel cum aventura secretă ar putea acționa ca o bombă cu ceas, așteptând să distrugă o relație, luni sau ani după ce aceasta s-a consumat.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *