Recent am fost întrebat: cum îți dai seama că o femeie este bună la pat? Cum, în domeniul atracției și plăcerilor, gusturile diferă de la o persoana la alta, este destul de greu de dat un răspuns general valabil. Totuși …

Cele mai multe dintre articolele referitoare la ceea ce face ca un bărbat să fie bun la pat încep, de obicei, cu modul în care acesta știe să atingă femeia într-un mod plăcut, să o mângâie, să fie gentil, să o sărute, să o “încălzească” în etapa de preludiu și să se rețină până când ea atinge orgasmul (vezi și articolul: “CE FACE CA UN BĂRBAT SĂ FIE BUN L A PAT?“). Bine înțeles că toate cele descrise mai sus sunt importante, însă “rețeta” de mai sus să zicem că poate fi aplicată cu succes unei femei de către un bărbat, dar aceeași rețetă poate să fie un dezastru aplicată de un alt bărbat aceleași femei.  Ceea ce vreau să spun este faptul că aceeași femeie poate să aibă reacții diferite indiferent dacă pașii de mai sus sunt identici. Aceste diferențe apar deoarece se spune că sexul este, într-o proporție de 75-80%, mental.

Modul în care o persoana simte ceva pentru cealaltă, “chimia” care apare între cei doi și atracția fizică resimțită – toate intră în acest joc al atracției și al plăcerilor. Acest lucru este cu atât mai evident mai ales la cuplurile aflate de mai mult timp într-o relație stabilă sau la cuplurile căsătorite.

Cu toate acestea, pot există situații în care cineva poate să aibă parte de o partidă extraordinară de sex cu o persoană pe care abia a cunoscut-o. Un astfel de lucru poate fi pus pe seama simplei atracții animalice, pe seama stării de spirit pe care o poate avea femeia sau, pur și simplu, pe seama perioadei îndelungate de când nu a mai făcut sex (ceea ce face ca cea mai mică atingere să o facă să “explodeze”).

Bărbații, însă, se uită la alte lucruri atunci când vine vorba de modul în care apreciază femeia cu care fac dragoste. Vă rog să rețineți că nu există un răspuns unic și universal valabil pentru că și gusturile bărbaților (în acest domeniu) sunt tot la fel de variate ca și cele ale femeilor. Ca urmare, lista de mai jos este subiectivă și trebuie privită în termeni generali. Departe de mine gândul de a fi un specialist în acest domeniu sau de a vorbi în numele tuturor bărbaților!

Deci, ce anume face ca o femeie să fie bună în pat?

1. Îi place să facă dragoste

De obicei, oricine iubește ceea ce face, se și pricepe la respectiva treabă! Femeia căreia îi place să facă dragoste va căuta întotdeauna să se bucure, împreună cu cel de lângă ea, de cele mai inedite experiențe. O astfel de femeie este mereu deschisă la provocări, experimentează noi poziții și este atentă la ceea ce îi produce plăcere atunci când face dragoste. Nu se sfiește să discute cu partenerul sau cu prietenele ei despre tehnici, modalități și dorințe. Cu alte cuvinte, vrea să-l bucure pe cel de lângă ea, bucurându-se și ea de plăcerea pe care i-o oferă partenerul.

2. Își cunoaște foarte bine propriul corp și știe cum să ajungă la orgasm

Unul dintre lucrurile care îi plac cel mai mult unui bărbat (și pe care nu-l va uita niciodată) este să simtă că o satisface pe femeia care este cu el până la pierderea controlului și, în unele cazuri, până la pierderea cunoștinței. Orgasmul ei este, uneori, atât de puternic încât își pierde controlul (bine înțeles că aici nu mă refer la arta de a mima cât mai veridic orgasmul). În esență, asta ne duce la punctul numărul 1: adică pentru a ajunge la orgasmul acela senzațional, trebuie să-i placă să facă dragoste. Evident că și tu, ca bărbat, trebui să știi cum să o aduci acolo.

E dificil să-ți placă ceva și să nu te bucuri de acel lucru. O femeie care își cunoaște foarte bine propriul corp și știe cum să ajungă la punctul culminant îl poate ghida foarte bine pe un bărbat lipsit de “instinct natural”, astfel încât acesta să o satisfacă.

3. Se implică în atingerea propriului orgasm

O femeie sexual-proactivă nu stă, pur și simplu, întinsă pe spate și lasă ca lucrurile să se petreacă la voia întâmplării. Ea își va ajusta poziția corpului, se va ridica, va prelua inițiativă și se va răsuci pentru a putea atinge orgasmul, ghidându-și partenerul. Este ca un dans în doi, în care fiecare dintre parteneri încearcă să-l ajute pe celălalt să aibă cea mai frumoasă postură și cei mai buni pași pentru a face un spectacol de neuitat. O astfel de femeie știe că partenerul ei face tot ceea ce trebuie pentru a o duce pe culmile extazului și este dispusă să facă și ea tot ceea ce îi stă în putință pentru a atinge orgasmul. Corpul ei este ca un instrument pe care ea știe să-l folosească foarte bine pentru a obține acordurile pe care și le dorește. 

Bărbații sunt descurajați de femeile pasive, care stau întinse pe spate, nu se implică în actul dragostei și așteaptă ca bărbații să le ofere, din senin, un orgasm. A face dragoste pasional nu este pentru cei timizi. “Nu poți învăța ceea ce nu știi!”

Există multe femei care cred, în mod eronat, că prietenul nu le mai caută sau nu le mai sună după ce au făcut dragoste pentru că: “El a obținut ceea ce voia”. În multe cazuri răspunsul este exact opusul. El n-o mai caută pentru că el … n-a obținut ceea ce voia – adică o partidă de amor pasional. Partida de amor a fost, din contra, plictisitoare! Nimănui nu-i place un sex plictisitor sau un sex “de rutină”!

Cea mai neplăcută parteneră pentru un bărbat este cea care stă inertă, nu se mișcă și nu scoate nici un sunet (poți să auzi musca cum zboară). E ca și cum ai face dragoste cu un cadavru. Nu are cum să-ți placă să faci dragoste cu așa ceva (decât dacă ești necrofil …).

4. E vocală

A face dragoste în tăcere îți taie orice elan!

Singura excepție de la sexul vocal este atunci când nu vrei să fii descoperit de alte persoane sau atunci când nu dorești să trezești copii care dorm în camera de alături. Doar în aceste cazuri, vă puteți reține de la a face “gălăgie”.

Atunci când îți place să faci dragoste, te simți bine cu tine însăți. De aceea gemi, respiri mai rapid, strigi, țipi și ai corpul încordat. De plăcere. Astfel de semnale că îți place ceea ce faci, îi plac și partenerului pentru că îi transmit faptul că îți place să faci dragoste cu el. Chiar dacă nu ești o persoană foarte vocală, ai putea măcar să oferi niște cuvinte de încurajare de genul: “Da, acolo!”, “Nu te opri!”, “Da! Da! Da!”, “Oh, ce bine faci!” etc.

Celor mai mulți dintre bărbați le-ar plăcea să facă dragoste cu o femeie pasională, care să se miște în pat, care să strângă pernele în mâini, care să se zvârcolească de plăcere, care să scoată sunete inteligibile în timp ce-și mișcă capul dintr-o parte în altă etc.   

Însă atenție, dacă faci astfel de lucruri, fă-o pentru că așa simți, așa îți place, nu pentru că așa trebuie sau pentru că știi tu că așa se va bucura cel de lângă tine. Nu încerca să mimezi aceste lucruri! Nu încerca să mimezi plăcerea sau orgasmul pentru că efectul pentru partener este exact invers: în loc să-l bucuri și să se bucure de iubirea dintre voi, va căuta să termine cât mai repede sau se va bloca.

5. Flirtează și face insinuări cu tentă sexuală

Și bărbaților le place să se simtă doriți!

Atunci când ea îți spune că are chef să facă dragoste cu tine sau că se gândește la cât de bine s-a simțit cu tine noaptea trecută, te bucuri pentru că te simți apreciat. Un astfel de mesaj este mai tare decât cel mai tare afrodisiac! Poți să-l suni la serviciu și să-i spui telefonic că-l dorești sau poți să-i scrii un mesaj în care să-i spui că-l aștepți acasă pentru a-l pedepsi cu … o partidă de amor. Nu este greu să-l bucuri pe partenerul tău cu astfel de mesaj în care să se simtă dorit și apreciat. Un bărbat îndrăgostit va munci din greu pentru a continua să obțină acel tip de răspuns de la femeia pe care o iubește.

6. Îl surprinde pe partener

O femeie care are, din când în când, talentul de a face lucruri neașteptate, care are talentul de a surprinde (plăcut – evident!) este o încântare pentru un bărbat. Cu o astfel de femeie, viața nu este plictisitoare, iar partenerul ei nu va avea teama că, o dată cu trecerea anilor, relația va intra într-o rutină plictisitoare. (Bineînțeles că și el trebuie s-o surprindă pe ea.). A-l aștepta acasă îmbrăcată sexy, a intra cu el în duș atunci când el se așteaptă mai puțin, a rezerva un weekend la mare/munte pentru amândoi, a face dragoste cu el atunci când el nu se așteaptă, a-i satisface unele fantezii, a-i propune să facă dragoste într-o poziție inedită sau într-un loc inedit – sunt doar câteva dintre multiplele surprize pe care o parteneră i le poate face bărbatului pe care îl iubește. Fii creativă și o să vezi cât de multe lucruri poți face pentru a-l surprinde în mod plăcut.

7. Învață și pune în practică

Indiferent dacă ești bărbat sau ești femeie, pentru a fi specialist(ă) în ceva trebuie, mai întâi, să-ți dorești asta. Nimeni nu se pricepe la ceva din întâmplare. Totul începe cu dorința de a face un efort spre a fi bun la ceva, spre a crește, spre a te dezvolta.

În mod firesc, atunci când intri într-o relație, nu știi de la bun început tot ceea ce îi place partenerului tău. Descoperi aceste lucruri pe parcurs – unde îi place să fie mângâiat, cum îi place să-l masezi, ce poziții îi plac etc. Odată ce le-ai descoperit, le vei folosi atunci când crezi de cuviință pentru a condimenta viața de cuplu și pentru a-l bucura pe partenerul tău.  Trebuie să-ți placă să le descoperi. Și trebuie să-ți placă să le pui în practică pentru a-l bucura pe celălalt. Dar pentru asta trebuie să comunicați cât mai bine și mai des. Comunicarea dorințelor și fanteziilor în afara dormitorului este la fel de importantă ca și cea din dormitor.

8. Face tot ceea ce îi stă în putință pentru a-l mulțumi pe partener

Legea reciprocității în pat spune că vei ști că ți-ai găsit sufletul pereche atunci când depui la fel de mult efort pentru a-ți mulțumi partenerul cel puțin pe cât de mult efort a depus el pentru a te mulțumi pe tine.

9. Își laudă partenerul

O femeie care se simte bine în pat cu partenerul îi va spune cuvinte de încurajare, îi va lăuda fizicul, performanța. Îi va spune că îi place ceea ce îi face, că îi place modul în care o face să se simtă. O astfel de femeie îi va spune partenerului că s-a simțit extraordinar cu el atunci când au făcut dragoste și că abia așteaptă să facă dragoste din nou.

O femeie este ca un pliculeț de ceai: nu-ți dai seama cât de tare este până n-o fierbi puțin. (Eleanor Roosevelt)

Credeți că mai sunt și alte lucruri care fac ca o femeie să fie bună la pat? Dacă da, împărtășiți-le cu noi în rubrica de comentarii.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *