În urma articolului care se referea la 7 MOTIVE PENTRU CARE EA TE IGNORĂ PE NEAȘTEPTATE am primit multe întrebări de la voi – semn că e un comportament cu care ne întâlnim destul de des, dar la care nu prea știm cum să reacționăm. Am selectat dintre întrebările pe care le-am primit, unele mai relevante și vă prezint răspunsurile în speranța că ele vă vor ajuta să abordați mult mai potrivit un astfel de comportament. Bine înțeles că nu dau nume (nu asta ne interesează!), ci contează mai mult modul în care putem face față unor astfel de situații destul de neplăcute. Mulțumesc și pe această cale persoanelor care mi-au permis să folosesc întrebările transmise, dar și tuturor persoanelor care mi-au transmis întrebări! Să aveți o relație frumoasă și îndelungată.

Întrebare: Flirtăm unul cu celălalt. Simt că ea mă place, apoi, dintr-o dată, ea devine distantă, apoi iar e drăgăstoasă. Sunt confuz și acum am ales să o ignor. E corectă abordarea mea?

Răspuns: În primul rând trebuie detectată cauza. Este ceva ce tu faci (sau nu faci) și ei nu-i place? I-ai promis ceva și nu ai făcut? Se așteaptă la ceva mai mult și mai important de la tine? În cazul de care vorbești pare că ea nu știe prea bine ce vrea. De foarte multe ori, atunci când te simți confuz din cauza unei femei, nu este neapărat din cauza ta, ci din cauza faptului că ea este confuză. Aș spune că ai făcut bine s-o ignori dacă relația era la început. Însă în cazul vostru, fiind o relație care durează de mai mult timp, sfatul meu este să n-o ignori. Dacă o ignori acum, s-ar putea să-i stârnești interesul pentru o perioadă scurtă (se va întreba de ce faci asta), dar la un nivel mai profund și pe termen lung, ea nu va mai avea încredere că poate conta pe tine în viitor. Ar fi mai bine să o încurajezi să comunice cu tine și să stai să o asculți. Acest lucru ar putea însemna pur și simplu să o anunți că ești acolo dacă are nevoie de tine și apoi să te retragi și să aștepți. Sau să ieșiți împreună la o cafea, la un restaurant, într-o plimbare, și să vorbiți cu delicatețe despre motivele pentru care reacționează așa. Însă, indiferent de ce auzi de la ea, nu te milogi de ea, nu trage de ea, n-o forța și nici nu te enerva.

Întrebare: Sunt îndrăgostit de o femeie căsătorită care este medic. Nici măcar nu se uită la mine, dar eu sunt topit după ea. Ce ar trebui să fac?

Răspuns: Spui că ești “îndrăgostit” – ceea ce este un cuvânt cam mare pentru situația în care te afli. Cum poți să spui că ești îndrăgostit, dacă nici nu ai vorbit cu persoana respectivă? Îndrăgostirea este un proces de descoperire treptată a sentimentelor, valorilor, emoțiilor celor doi. În zilele noastre există o mare confuzie între iubire și atracție. Mai degrabă aș spune că simți o atracție spre acea persoană (presupun că e legată de partea fizică, de modul în care arată persoana respectivă). Ezit să o numesc dragoste deoarece nu pare că vă cunoașteți foarte bine. Se pare că idolatrizezi persoana care crezi tu că este decât persoana reală. În viață putem fi atrași de o persoană care este căsătorită, însă trebuie să respectăm faptul că acea persoană și-a asumat angajamentul față de altcineva. Nu se uită la tine pentru că-și iubește soțul și îi este credincioasă. Știu că este dificil din punct de vedere emoțional să renunți la cineva care îți place atât de mult, dar încearcă să ți-o scoți din mite, să socializezi mai des și să întâlnești alte persoane. Sunt foarte multe femei frumoase care abia așteaptă să fie descoperite de bărbatul potrivit (și care nu sunt măritate). Odată ce vei întâlni o femeie care îți place, care este disponibilă și care poate să răspundă avansurilor tale, vei uita de doamna doctor și vei găsi fericirea pe care o meriți. Iar dacă te vei căsători cu ea, sper că vei dori să-ți fie la fel de credincioasă pe cât este doamna doctor față de soțul ei.

Întrebare: Ne simțim bine împreună. Flirtăm tot timpul: ne atingem, râdem și privirile ni se luminează atunci când ne vedem. Apoi, când am rugat-o să ia prânzul și i-am oferit opțiuni, a refuzat. Nu mai înțeleg nimic. Ce să fac?

Răspuns: Ar putea exista o serie de motive pentru ceea ce se întâmplă cu voi. Flirtează cu toată lumea sau doar cu tine? S-ar putea să se bucure doar de atenția pe care o primește de la tine și să nu își dorească nimic mai mult. Dacă are ochi doar pentru tine, atunci poate că reacționezi mai mult decât alții la flirtul ei. Sau poate că te place, dar ceva din viața ei o împiedică să meargă mai departe. Dacă intenționezi o posibilă relație cu ea, probabil că cel mai bun lucru este să continui ca și până acum, și să ții ochii și urechile deschise pentru indicii despre ceea ce se întâmplă în viața ei. N-ar fi rău dacă i-ai da câteva indicii că ești interesat să ai relație serioasă cu ea. În orice caz, nu o grăbi, nu forța lucrurile, dar nici nu pierde timp dacă vezi că lucrurile nu se schimbă spre bine.

Întrebare: Am fost lăsat baltă de aproape fiecare fată cu care mi s-a părut că ne înțelegeam.. La început, observam anumite semne de interes/atracție, dar la un moment dat, ea se comporta distant cu mine, chiar ciudat. Nu îmi dau seama de ce se întâmplă asta. Ce sfat mi-ați da? Dacă vă ajută cu ceva și credeți în MBTI, eu sunt un INTP.

Răspuns: Dacă realizezi că ai o problemă în relaționare care se repetă, cel mai bine este să discuți cu cineva în care ai cu adevărat încredere sau cu un specialist. În general, la astfel de probleme care se repetă, există ceva pe care tu îl faci inconștient și care îți sabotează relația. Nu mi-ai dat suficiente informații pentru a-ți indica o posibilă cauză și un mod de abordare, dar cu siguranță prietenii și familia te cunosc mult mai bine și, probabil, că ar putea să îți ofere câteva sfaturi bune. Mi-ai spus tipul de personalitate MBTI, însă asta nu ar trebui să te împiedice să ai o relație armonioasă și fără complicații, chiar dacă ești mai mult introvertit decât extravertit.

Întrebare: Am ieșit cu o colegă de la serviciu să luăm masa de prânz împreună, apoi am simțit că i-am acordat prea multă atenție, așa că ulterior am ignorat-o. Prietenul meu de la serviciu îmi spune că toată lumea știe că ei îi place să flirteze. Tot el mi-a spus că ea are și un iubit. Oricum, a doua zi ea părea cu adevărat frustrată că am ignorat-o, așa că am început să îi acord din nou atenția. Însă în ziua următoarea ea a început să mă ignore; doar un scurt salut și atât. Acum a încetat să vorbească cu mine și chiar încearcă să mă evite. Ce ar trebui să fac acum?

Răspuns: Dacă îi dai semnale atât de confuze, există mari șanse ca ea să te ignore sau, în cel mai bun  caz, să se limiteze la a te încadra în zona de “prieten” sau “coleg” cu care poate socializa, dar nimic mai mult. Sunt sigur că nu ai vrut să faci ceva rău, dar dacă încerci să vezi lucrurile din punctul ei de vedere, vei înțelege de ce este confuză și supărată. Ea nu poate înțelege de ce ai mai invitat-o să luați prânzul împreună pentru ca după aceea să o ignori. Iar atunci când ai încercat să-i acorzi din nou atenție, nu a știut cum să mai reacționeze. I-a fost teamă că dacă îți acordă și ea atenție, s-ar putea ca tu să o ignori din nou, fără nici un motiv, așa cum ai făcut anterior. Asta însă nu explică faptul că te evită. Poate că pui prea multă presiune pe ea fără să îți dai seama de asta. Sau poate că a auzit bârfele pe care ți le-a spus prietenul tău despre ea. Cred că cea mai bună metodă de a merge mai departe este, în primul rând, să știi tu ce dorești de la această fată. Dacă urmărești o relație cu ea, atunci probabil că cel mai bine ar fi să-ți ceri scuze, să-i explici că și tu ai fost confuz cu privire la sentimentele tale (dar acum te-ai lămurit) și să o inviți la o ieșire împreună în care să puteți povesti mai mult și să vă cunoașteți mai bine. Dacă dorești doar să elimini tensiunea din birou, poartă-te politicos și normal cu ea de acum încolo și lucrurile vor reveni la normal.

Întrebare: Am întâlnit o fata, am ieșit împreună. Ne-am simțit foarte bine împreună. Eram nebun după ea și ea era nebună după tine. Apoi cu totul neașteptat a fost internată în spital pentru mai multe zile, iar apoi nu am mai primit nici un mesaj sau telefon de la ea. Nu știu ce să fac?

Răspuns: Îmi pot imagina cât de neplăcut trebuie să fie pentru tine să găsești pe cineva cu care să rezonezi, pentru ca apoi să dispară fără nici un fel de mesaj. Văd că nu menționezi dacă ai văzut-o în timp ce era în spital și nici nu știi de ce a ajuns acolo. Ai încercat să o vezi și să o ajuți în timp ce era în spital? Dacă ai ignorat-o în această perioadă, atunci ea simte că nu îți pasă de ea. Dacă ai făcut tot ceea ce se putea face pentru ca să o vezi și să o ajuți în această perioadă, dar nu ai reușit să dai de ea, poate că ai putea cere ajutorul unui prieten comun sau al unei rude pentru a încerca să afli ce s-a întâmplat. S-ar putea ca tăcerea ei să nu aibă nimic de-a face cu tine. Este clar că un anume motiv medical a făcut-o să meargă la spital. Însă se poate întâmpla ca ceea ce a aflat în spital s-o fi făcut-o să-și reevalueze viața și nu știe ce să facă. Dacă o iubești pe această fată, fii amabil, înțelegător și răbdător și anunță-o cu blândețe, prin orice mijloace posibile, că îți pasă de ea.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *