Nu există aproape nimic care să contribuie la o dispoziție mai bună sau care să ofere mai multă satisfacție decât a face dragoste cu persoana iubită. Însă importanța unei vieți sexuale sănătoase și regulate este adeseori subestimată. Iată opt motive importante pentru care ar trebui să nu-ți neglijezi viața sexuală (pentru că asta se întâmplă cu corpul tău atunci când nu mai faci dragoste):

  1. Te îmbolnăvești mai des

Absența vieții sexuale pentru o perioadă mai lungă de timp duce la slăbirea sistemul imunitar. Ca urmare, virușii nu vor mai întâmpina aceeași opoziție fermă din partea sistemului imunitar și se vor răspândi mai rapid și mai ușor în corpul tău. Așa că să nu te miri dacă răcești mai ușor în miezul verii sau dacă ai gripă mai des ca de obicei. Deci, o viața sexuală regulată te ajuta să economisești banii de pe medicamente și să-ți păstrezi pliculețele cu ceai în dulap!

  1. Crește nivelul tău de stres

A face dragoste este o modalitate excelentă de a-ți reduce nivelul de stres. O viața sexuală regulată reduce cantitatea de hormoni de stres și te face să te relaxezi. Fără acest echilibru important ai putea deveni o bomba cu ceas gata de explozie oricând!

  1. Te exciți mai greu

E greu de crezut, dar este adevărat. Dacă nu fac dragoste (în mod regulat sau deloc) o perioadă mai mare de timp, cei mai mulți dintre oameni întâmpină probleme în a se excita. Bărbații pot avea probleme cu erecția, iar femeile pot ajunge mai greu la orgasm sau pot să nu aibă orgasm deloc. Deci, trebuie să aveți grijă de viața sexuală pentru a va asigura că “comutatorul” rămâne întotdeauna pe poziția “deschis”.

  1. Visele tale se schimbă

Unii oameni constată brusc că au vise ciudate atunci când viața lor sexuală are de suferit. Visele încep să reflecte dorințele ascunse ale trupului. Asta poate înseamna că începi să visezi că faci dragoste sau că ai orgasm în vis.

  1. În timp, îți pierzi dorința de a face dragoste

Dacă corpul tău observă o abstinență sexuală pentru o perioadă mai îndelungată, atunci reduce producția de hormoni ai dragostei, ceea ce duce la diminuarea libidoului. Simți din ce în ce mai puțin nevoia de a face dragoste. Dorința și atracția față de celălalt scad. Și toate astea se datgorează faptului că hormonii dragostei din corpul tău dispar încetul cu încetul.

  1. Te distanțezi de partenerul tău

Atunci începi să dormi din ce în ce mai puțin împreună cu partenerul tău, distanțele interpersonale se măresc. S-ar putea să ai sentimente confuze sau incertitudini legate de partenerul tău, și s-ar putea întâmpla ca alte persoane din jur să-ți pară mai atractive.

  1. Scade încrederea în sine

Nu trebuie să ne surprindă faptul că încrederea în sine a unei persoane este afectată atunci când nu se mai simte dorită în mod regulat. S-a dovedit că abstinența sexuală afectează starea de bine a unei persoane, ducând până la tristețe sau depresie. Studiile arată că o viață sexuală regulată ajută la lupta împotriva depresiei. De multe ori o partidă de amor poate să funcționeze ca un antidepresiv.

  1. Crește riscul de apariție a cancerului

Pentru bărbați, riscul de apariție a cancerului de prostată crește atunci când nu fac dragoste pentru o perioadă mai lungă de timp. Așa că dacă vreți să evitați riscul de apariție a cancerului de prostată atunci faceți dragoste cât mai mult și cât mai des.

Dacă nici cu argumentele astea nu v-am convins, atunci nu știu cu ce altceva să vă motivez să aveți o viață fericită și sănătoasă de cuplu. Cu motivele de mai sus, ar fi aproape iresponsabil să nu faceți dragoste în mod regulat, nu credeți?!

(Traducere și adaptare după: http://livinghealthyeasy.com)

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *