De multe ori auzim tot felul de lucruri de care ar fi bine să ne ferim sau pe care ar fi bine să nu le facem. Avem prieteni care ne spun să nu facem una sau alta, avem rude care au pățit tot felul de lucruri, și avem și părinti care ne iubesc și care încearcă să ne ferească de clipele grele pe care le putem întâlni în viață. Din păcate, de cele mai multe ori, alegem să ignorăm astfel de avertismente.

Și, tot din păcate, de cele mai multe ori, viața ne plesnește ca un val puternic care vine și ni se sparge direct în față. Ăsta e modul vieții de a-ți spune că dacă nu ai vrut să înveți lecția mergând pe varianta simplă și ușoară, există și o variantă complicată și dificilă prin care să îți înveți lecția.

Iar, de cele mai multe ori, această variantă este și dureroasă, tocmai pentru a nu-ți mai trece prin cap să ignori un astfel de avertisment pe viitor.

Opt dintre astfel de lecții pe care preferăm să le învățăm pe cont propriu le găsiți în cele ce urmează.

  1. Nu toată lumea te place (dar asta nu înseamnă că toată lumea te urăște).
  2. Nu toate lucrurile la care te-ai gândit se vor întâmpla așa cum le-ai planificat.
  3. Câteodată, pur-și-simplu, nu te iubește. (Și, de cele mai multe ori, nu are nimic de a face cu tine – cum arăți și/sau ceea ce ești. Doar pentru că persoana pe care o iubești nu te iubește, asta nu înseamnă că nu ești bun(ă) de nimic.)
  4. Indiferent cât de mult iubești persoana respectivă, dacă nu este potrivită pentru tine și/sau dacă este o persoană toxică, părăsește-o.
  5. Ascultă-i și prețuiește-i pe cei care îți spun lucruri pe care pe care nu vrei să le auzi. Cei mai buni prieteni ai tăi o vor face.
  6. Apreciază oamenii care sunt lângă tine și care țin la tine. (Nu poți știi niciodată cât timp o să mai fie lângă tine. Și n-o să realizezi cât de mult înseamnă pentru tine până ce n-o să-i mai ai lângă tine. Și atunci s-ar putea să fie prea târziu.)
  7. Câteodată, a fi curajos/curajoasă înseamnă să renunți și să spui: „Am să fac asta mâine sau mai încolo”.
  8. Nu are rost să privești înapoi. (Trecutul nu are ce sa-ți spună decât dacă sunt lecții de învățat acolo. Privește înainte, acolo unde vrei să ajungi).

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *