Erodarea unei relații se face mai rapid sau mai lent, în functie de cât de puternică era relația dintre cei doi. Ceea ce foarte multe cupluri nu înțeleg este faptul că motivele care duc la ruperea relației sunt diferite la bărbați față de femei.

De aceea, de mult ori când se ajunge la despărțire, persoana care este părăsită mereu își pune întrebări precum: “Cum de mi s-a întâmplat așa ceva?”, “De ce m-a părăsit când toate mergeau așa de bine?”, “Ce anume am făcut de a plecat?”. Iar aceste întrebări apar tocmai datorită faptului că din punctul propriu de vedere, lucrurile păreau să fie foarte bune și relația foarte trainică. Nedumeririle acestea apar tocmai pentru că percepțiile dintre sexe asupra relațiilor sunt diferite. Hai să vedem care sunt acest motive care erodează relația

Studiile din domeniu arată că cele mai puternice trei motive care distrug o relație sunt:

(la femei)

1. Sentimentul că nu sunt apreciate/băgate în seamă
2. Lipsa de siguranță (financiară, materială, emoțională)
3. Sentimentul că nu sunt înțelese de patener

(la bărbați)

1. Critica constantă din partea partenerei
2. Lipsa de libertate de decizie
3. Controlul exagerat

Eu aș spune că:

motivul principal care distruge o relație este lipsa de înțelegere a faptului că femeile gândesc și simt diferit față de bărbați.

Am mulți prieteni care îmi spun, de exemplu: „Păi, eu n-am nevoie de recunoaștere și de aprecieri; ea de ce ar avea nevoie?”

Sau: “Eu nu vorbesc atât, ea de ce trebuie să vorbească atât?”

A crede că cea de lângă tine gândește, simte și reacționează la fel ca tine este o mare greșeală.

Primul pas pe care ar trebui să-l faci este să realizezi această diferență dintre sexe, să realizezi faptul că dacă tu reacționezi într-un anumit fel aceasta nu înseamnă că și persoana de lângă tine va reacționa în același fel.

Frumusețea unei relații de cuplu este tocmai această descoperire permanentă a celuilalt: a ceea ce gândește, a ceea ce simte, a ceea ce este ..


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *