Întotdeauna, atunci când cineva se desparte de noi, ne întrebăm ce anume a dus la acest sfârșit tragic. Ne frământăm să aflăm ce anume nu a mers, de ce anume nu a fost mulțumit celălalt. Oamenii au fost întotdeauna intrigați de ceea ce duce la uzura unei relații și la ruptura dintre cele două persoane din cuplu.

Studiile din domeniu arată că cele mai puternice trei motive care distrug o relație sunt:

(la femei):

1, Sentimentul că nu sunt apreciate/băgate în seamă;

2. Lipsa de siguranță (financiară, materială, emoțională);

3. Sentimentul că nu sunt înțelese de patener

(la bărbați)

1. Critica constantă din partea partenerei

2. Lipsa de libertate de decizie

3. Controlul exagerat

Eu aș spune că motivul principal care distruge o relație este lipsa de înțelegere a faptului că femeile gândesc și simt diferit față de bărbați.

Am mulți prieteni care îmi spun, de exemplu: „Păi, eu n-am nevoie de recunoaștere și de aprecieri; ea de ce ar avea nevoie?” Sau: “Eu nu vorbesc atât, ea de ce trebuie să vorbească atât?”

A crede că cea de lângă tine gândește, simte și reacționează la fel ca tine este o mare greșeală. Primul pas pe care ar trebui să-l faci este să realizezi această diferență dintre sexe, să realizezi faptul că dacă tu reacționezi într-un anumit fel aceasta nu înseamnă că și persoana de lângă tine va reacționa în același fel.

Frumusețea unei relații de cuplu este tocmai această descoperire permanentă a celuilalt: a ceea ce gândește, a ceea ce simte, a ceea ce este …

Voi care credeți că sunt motivele care duc la distrugerea unei relații? Împărtășiți-le cu noi în rubrica de comentarii.


2 Comments

Afrodita · September 25, 2020 at 17:23

Singura cauza a despartirii este sexul. Mai bine zis calitatea vietii sexuale. Toate celelalte sunt motive.

    Renaldo Nita · September 26, 2020 at 08:34

    Calitatea vietii sexuale este extrem de importanta, insa nu este singurul motiv pentru care cuplurile se despart. De pomanana sta femeia cu tine si este satisfacuta sexual daca moare de foame sau daca ia o portie de bataie zilnic. Ce va urma? Isi va cauta pe cineva care sa o satisfaca sexual la fel de bine, dar cu bani sau care sa n-o bata. Am vazut suficiente cazuri de acest gen. Omul este o fiinta complexa care poate fi motivata intr-o relatie de o multitudine de factori. Nu as limita acesti factori doar la calitatea vietii sexuale (care – da! – este foarte importanta!). Multi dintre barbati – intr-adevar – pun mai mare pret pe viata sexuala decat pe orice alt factor, insa femeile, mai ales dupa ce au nascut primul copil, nu mai pun atat de mare accent pe viata sexuala, cat pe dorinta de a fi apreciate de catre partener si de a se simti in siguranta cu el.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *