Îți dai seama de cât de mult te iubește o persoană după timpul pe care este dispusă să-l investească în a fi împreună cu tine.

Nu forța pe nimeni să-și facă timp pentru tine; dacă te dorește cu adevărat, dacă vrea din tot sufletul să fie cu tine, își va face timp. Va găsi timp suficient să fie împreună cu tine.

Atunci când iubești, indiferent dacă ești cea mai ocupată persoană din lume, vei tânji dupa celălalt și vei face orice pentru a petrece timp cât mai mult cu celălalt.

Pe de alta parte, de prea multe ori poate că ai fost pus(ă) în situația în care ai acordat importanță unei persoane care credea ca ești întotdeauna disponibil(ă) fără a realiza că, de fapt, te faci disponibil(ă) de dragul acelei persoane. De multe ori oamenii nu văd și nu apreciază eforturile pe care le faci pentru a fi cu ei. Din păcate, astfel de relații nu pot să dureze.

Motivul principal este cel care stă la baza multor relații toxice, dezastruoase este că nu te-ai îndrăgostit de persoana de lângă tine în toată complexitatea ei, cu tot ceea ce are (bune și rele, sistem de valori și tabieturi), ci te-ai îndrăgostit doar de o parte din ea (de cele mai multe ori – cea fizică, trupească). Îți place de X pentru că este frumos/frumoasă, pentru că arată bine, pentru că e atât de sexy. Vedeți că, în astfel de situații, spunem “îmi place” în loc să spunem: “îl/o iubesc pentru că …”. Iar atunci când frumusețea trece, trece și relația.

Ca urmare, atunci când vreți să intrați într-o relație cu cineva, cântăriți foarte bine nu numai cum arată, ci și ce face, cum gândește, ce valori are.

Întreabă-te doar atât:

Aș vrea ca viitorul meu copil să semene cu persoana de lângă mine?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *