Săptămâna trecută, la o petrecere de firmă, discutam – la un pahar de Laphroaig – cu amica asta a mea care venise însoțită de prietenul ei care lucra în aceeași firmă cu ea.

De fapt, așa se și cunoscuseră. Eram într-un cerc de mai multe persoane și, la un moment dat, am lansat o glumă (pe care o primisem în ziua respectivă pe email subiectul zilei fiind unul dintre potentații țării care își trăsese amantă cu muuuuulți ani mai tânără decât el):

Î: Cum poate un barbat să-și păstreze tinereţea?

R: Simplu, îi cumpără haine scumpe și bijuterii!!

Glumele au curs unele după altele, însă o vedeam pe prietena mea că se schimbă la față și pleacă din grup. Ceva mai târziu mă reîntâlnesc cu ea în timp ce făceam re-alimentarea de la bar și o întreb:

Ce s-a întâmplat de ai plecat așa furtunos de lângă noi?”.

Răspunsul cade ca un baros lovind fierul încins al sabiei gândurilor pe nicovala sufletului:

Cornel mă înșeală!”.

De unde știi?”, replicai eu de dragul principiului prezumpției de nevinovăție.

Atunci când ai spus gluma, privirea sa s-a dus înspre mimoza aia de Ramona. S-au uitat unul la celălalt. Sigur mă înșeală cu ea”, răspunse prietena mea.

Măi, nu te pripi! Poate ți se pare …”, făcui eu o ultimă încercare de a mai domoli lucrurile.

Nu. Deloc”, veni răspunsul sec. “Îți confirm mâine!”, spuse ea și se retrase spre ieșire.

A două zi mă sună, – pe jumătate devastată de veștile referitoare la înșelare, dar pe jumătate încrezătoare în sine și în faptul că nu se înșelase – pentru că să-mi confirme că ceea ce observase nu fusese un lucru întâmplător. Folosise seara pentru a-l confrunta acasă pe Cornel și acesta, într-un final, recunoscu că o înșela pe amica mea. Ghici cu cine? Cu … Ramona, bine înțeles.

De aceea, atunci când ești într-un grup și se discută subiecte amuzante sau se spun bancuri, uită-te către prietenul sau prietena ta. Dacă nu se uită la tine atunci când lumea râde, e de rău … N-ar strica să vezi, însă, la cine se uită. Măcar să-ți cunoști rivala/rivalul …

Oamenii care se simt aproape unul de celălalt se vor uita unul la celălalt.

Despre alte aspecte ale comunicării non-verbale citește și în articolul “12 TRUCURI PRIN CARE SĂ FOLOSEȘTI COMUNICAREA NON-VERBALĂ ÎN AVANTAJUL TĂU“.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *