Imaginaţi-vă o relaţie perfectă. Vă aflaţi într-o stare continuă de fericire pentru că trăiţi alături de bărbatul ideal sau de femeia ideală. Cum aţi descrie viaţa alături de o asemenea persoană? V-aţi gândit la asta? Poate că visaţi la o astfel de relaţie în care vă înţelegeţi perfect cu celălalt, comunicaţi tot timpul, fiecare îşi împărtăşeşte gâdurile fără teama de a-l deranja pe celălalt. Simţiţi că sunteţi iubit(ă) şi iubiţi la rândul dvs. Există o pace, o linişte, o bucurie şi o siguranţă pe care nu aţi mai trăit-o până atunci. Totul e în armonie şi ceilalţi oameni aproape că nu mai contează. Parcă ați fi singur(ă) cu celălalt în Gradina Raiului.

Poate că vă gândiţi:

“Dar ce mă fac dacă nu mă aflu alături de femeia potrivită sau de bărbatul ideal?”

Într-adevăr, această întrebare este foarte importantă. Evident, trebuie să alegeţi femeia potrivită sau bărbatul potrivit. Dar cine poate fi partenerul potrivit? Cineva care doreşte să meargă în aceeaşi direcţie cu dumneavoastră, care este compatibil(ă) cu valorile şi cu convingerile dumneavoastră, din punct de vedere emoţional, fizic, economic, spiritual.

Cum puteţi ştii dacă partenerul dumneavoastră este potrivit pentru dumneavoastră?

Să spunem că sunteţi bărbat şi că o femeie doreşte să vă aleagă ca partener de viaţă. Dacă ar exista o sută de femei aflate în căutarea unui bărbat, câte dintre ele ar fi dispuse să vă aleagă pe dumneavoastră? Răspunsul este simplu: nu aveţi de unde să ştiţi. De aceea, este necesar să exploraţi şi să vă asumaţi un anumit risc. Eu vă pot oferi un răspuns:

Femeia cea mai potrivită pentru dumneavoastră este femeia pe care o iubiţi aşa cum este, pe care nu veţi încerca să o schimbaţi în nici un fel.

Aceasta este femeia potrivită pentru dumneavoastră. Dacă găsiţi o asemenea femeie, iar ea vă răspunde cu aceeaşi atitudine, atunci sunteţi un om norocos.

Sunteţi bărbatul potrivit pentru ea dacă vă iubeşte exact aşa cum sunteţi şi dacă nu doreşte să vă schimbe în nici un fel. Nu femeia este responsabilă pentru dumneavoastră; ea trebuie să aibă încredere că sunteţi cel care pretindeţi că sunteţi, că proiecţia dumneavoastră exterioară este identică cu adevărul dumneavoastră interior.

Trebuie să fie la fel de cinstită cu dumneavoastră şi să nu proiecteze în exterior o imagine diferită de cea reală, astfel încât să descoperiţi mai târziu că nu este cea care credeaţi iniţial că este.

Cine vă iubeşte, vă iubeşte exact aşa cum sunteţi. Dacă cineva doreşte să vă schimbe, înseamnă că nu sunteţi persoana pe care o doreşte. Atunci, de ce ar mai rămâne alături de dumneavoastră?

Aşadar, înainte de toate trebuie să vă puneţi întrebarea dacă:

Știţi exact ce fel de bărbat sau de femeie vă doriţi?

  • Ce fel de persoană vă poate face inima să tresalte?
  • Cine se potriveşte cu dumneavoastră exact aşa cum sunteţi, iubindu-vă implicit în felul în care sunteţi?
  • De ce aţi căuta altceva?
  • De ce să nu luaţi exact ceea ce vă doriţi?
  • De ce să pretindeţi că cineva este potrivit, dacă nu este?

Asta nu înseamnă că nu o/îl iubiţi, dar aveţi de făcut o alegere, puteţi spune da sau nu, căci vă iubiţi şi pe dumneavoastră în egală măsură.

Dumneavoastră sunteţi singurul/singura responsabil(ă) pentru alegerile dumneavoastră.

Dacă acestea nu sunt bine făcute, nu trebuie să vă învinovăţiţi. Este suficient să faceţi o altă opţiune.

Să spunem că vă luaţi un câine, deşi vă plac pisicile.

Aţi vrea să vă dresaţi câinele astfel încât să se comporte ca o pisică şi să spună “miau”… Este o prostie, nu-i așa? De ce să încercați să faceți acest lucru când puteți să vă luaţi direct o pisică?

Asta este singura cale prin care puteţi construi o relaţie perfectă. Mai întâi de toate trebuie să ştiţi ce anume doriţi, cum doriţi, când doriţi. Trebuie să ştiţi exact care sunt nevoile corpului dumneavoastră, ale minţii dumneavoastră şi, deci, cine se potriveşte cu dumneavoastră.

Există milioane de femei şi de bărbaţi, şi fiecare dintre ei sunt unici. Unii dintre ei se vor potrivi cu dumneavoastră, alţii nu. Îi puteţi iubi pe toţi, dar dacă doriţi să staţi zilnic alături de o persoană, este de preferat să alegeţi pe cineva cu care aveţi cât mai multe lucruri în comun. Nu este necesar ca ea să vă semene identic, dar împreună, trebuie să fiţi precum o cheie într-o broască, să vă potriviţi perfect.

Ca să reuşiţi, este necesar să fiţi cinstit(ă) cu dumneavoastră înşivă, dar şi cu cei din jur.

Nu proiectaţi în exterior decât ceea ce simţiţi că sunteţi cu adevărat şi nu pretindeţi că sunteţi ceea ce nu sunteţi.

Metaforic vorbind, este ca şi cum v-aţi afla la piaţă: doriţi să cumpăraţi ceva, dar doriţi să vă şi vindeţi pe dumneavoastră. Pentru a cumpăra, trebuie să vedeţi calitatea produsului care vă interesează. Pentru a vinde, trebuie să le arătaţi celorlalţi cine sunteţi. Nu trebuie să minţiţi că marfa dumneavoastră este mai bună decât a altora; cel mai bine este să o prezentaţi exact aşa cum este.

Dacă vedeţi marfa pe care o doriţi, de ce să nu riscaţi? Dar dacă vedeţi de la bun început că nu este ceea ce vă doriţi, nu are nici un rost să plătiţi pentru ea, numai pentru a vă plânge apoi: “Iubitul meu (sau iubita mea) abuzează de mine”, când acest lucru era atât de evident de la bun început. Nu le atribuiţi oamenilor calităţi care nu există. Dacă ştiţi exact ce vă doriţi, puteţi găsi pe cineva cu care să construiţi o relaţie la fel de ideală ca şi relaţia cu un câine, ba chiar mai frumoasă.

Priviţi la persoana din faţa dumneavoastră; nu fiţi orb/oarbă şi nu pretindeţi că vedeţi ce nu există. Nu negaţi ceea ce vedeţi numai pentru a cumpăra o marfă care nu se potriveşte măsurii dumneavoastră. Atunci când cumpăraţi un obiect inutil, acesta sfârşeşte de regulă în debara.

Acelaşi lucru se petrece şi cu o relaţie. Pot trece ani până când învăţăm această lecţie dureroasă, dar este un bun început. Dacă am trecut de acest început, restul este uşor, căci atunci putem fi noi înşine.

Probabil că aţi investit deja o anumită perioadă de timp într-o relaţie. Dacă preferaţi să continuaţi cu ea, mai aveţi încă timp pentru un nou început, dacă vă veţi accepta şi dacă vă veţi iubi partenerul exact aşa cum este. Dar mai întâi de toate trebuie să faceţi un pas înapoi, să vă acceptaţi şi să vă iubiţi pe dumneavoastră, aşa cum sunteţi. Numai acceptându-vă şi iubindu-vă pe dumneavoastră exact aşa cum sunteţi vă veţi putea exprima ca atare. Dumneavoastră nu puteţi fi altceva decât ceea ce sunteţi deja. Este absurd să pretindeţi că sunteţi altcineva. Amăgirea de sine nu poate conduce decât la eşec.

Acceptați persoana de lângă dvs. așa cum este

Odată ce v-aţi acceptat pe dumneavoastră aşa cum sunteţi, următorul pas este să vă acceptaţi partenerul/partenera de cuplu aşa cum este el/ea. Dacă vă decideţi să rămâneţi alături de o persoană, nu încercaţi să o schimbaţi în nici un fel. Lăsaţi-o să fie cea care este, exact ca în cazul unui câine sau al unei pisici. Ea are dreptul să fie cea care este, să fie liberă.

Dacă blocaţi libertatea partenerului/partenerei dumneavoastră de cuplu, vă blocaţi practic propria libertate, căci sunteţi implicat direct. Dacă vă iubiţi suficient de mult, nu veţi încerca niciodată să renunţaţi la libertatea dumneavoastră personală.

Cunoaşteţi toate posibilităţile pe care le oferă relaţia dumneavoastră?

Exploraţi mai întâi aceste posibilităţi. Fiţi dumneavoastră înşivă. Găsiţi o persoana care se potriveşte cu dumneavoastră. Asumaţi-vă riscul, dar fiţi onest. Dacă relaţia merge, continuaţi-o. Dacă nu merge, faceţi-vă marea favoare şi renunţaţi. Îi veţi face simultan şi partenerului/partenerei dumneavoastră un mare serviciu. Lăsaţi-l (sau lăsaţi-o) să plece. Nu fiţi egoist. Lăsaţi-i şansa să descopere cine este cu adevărat, ce doreşte. Oferiţi-vă şi dumneavoastră aceeaşi şansă.

Dacă vă daţi seama că nu va merge niciodată, cel mai bine este să căutaţi în altă parte.

Dacă dumneavoastră nu vă puteţi iubi partenerul/partenera de cuplu exact aşa cum este, altcineva poate că va reuşi. Nu vă pierdeţi timpul, şi nu risipiţi timpul partenerului/partenerei dumneavoastră. Asta înseamnă respectul.

Dacă dumneavoastră sunteţi furnizorul, iar partenerul dumneavoastră este cel dependent, poate că puteţi fi mai fericit(ă) cu altcineva. Dacă preferaţi totuşi să păstraţi relaţia, faceţi tot ce vă stă în puteri pentru ca ea să meargă. Nu uitaţi: dumneavoastră veţi fi cel care va culege roadele seminţelor pe care le semănaţi acum.

Dacă vă veţi iubi partenerul/partenera exact aşa cum este, dacă vă puteţi deschide complet inima în faţa sa, atunci veţi putea cunoaşte paradisul prin intermediul iubirii dumneavoastră.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *