A flirta înseamnă a transmite în mod intenționat semnale sexuale către cineva de care ești interesat. De la identificarea semnalelor care îți arată faptul că și cealaltă persoană este interesată de tine și până la verificarea față-în-față a acestor semnale, există un număr de pași care trebuie parcurși pentru a te asigura că există o atracție și o deschidere între tine și femeia pe care ai remarcat-o. Oricum ai aborda o femeie, vine momentul în care va trebui să începi o conversație cu ea. Fraza inițială de “agățare” a unei femei de către un bărbat nu este destinată să impresioneze femeile, ci mai degrabă să spargă gheața și să înceapă această conversație. Însă ai grijă ce frază de “agățare” utilizezi pentru că de calitatea acestei prime fraze depinde continuarea conversației.

Indiferent de modul în care alegi să abordezi o femeie, asigură-te că o faci cu încredere. Femeile simt dacă ești agitat sau nu ești sigur pe tine. De asemenea, nu fi nici excesiv de încrezător în sine (nu sări calul!) deoarece s-ar putea ca o astfel de încredere exagerată în forțele proprii să fie catalogată drept orgoliu excesiv și să fii respins de femeia pe care încerci să o abordezi.

A face curtea unei femei poate fi descris ca un proces în cinci pași prin care toată lumea trece atunci când întâlnește o persoană de care se simte atras.

1.Contactul vizual

Acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles, dar – surprinzător – nu este. O femeie se va uita prin încăpere pentru a găsi un bărbat de care ar putea fi interesată. După ce îl va ochi, ea își va menține privirea asupra lui un timp ceva mai îndelungat decât o scurtă privire aruncată. Adică îl va privi pe bărbatul respectiv undeva între trei și șapte secunde după care își va muta privirea în altă parte. Un bărbat atent va urmări cu răbdare să vadă dacă femeia repetă acest gest. În medie, acest gest ar trebui repetat de minim trei ori pentru a stabili dacă femeia este într-adevăr interesată de bărbatul respectiv.

2. Zâmbetul

În această etapă, femeia transmite câteva zâmbete trecătoare menite să îi dea bărbatului undă verde pentru a o aborda. Este foarte important ca în această etapă bărbatul să observe aceste zâmbete și să înceapă abordarea femeii pentru că, dacă nu trece la acțiune (mai ales dacă femeia a conștientizat că zâmbetele și privirile sale au fost observate), femeia ar putea să-și piardă interesul. Ar putea crede că nu este interesat de ea și, ca urmare, ar căuta să transmită semnale către un alt bărbat. De foarte multe ori, bărbații pierd ocazia de a cunoaște o femeie tocmai pentru că nu încep abordarea după identificarea acestor semnale. E ca și cum ai avea verde la semafor, dar tu spui: “Nu trec acum. Nu, mulțumesc! Eu trec atunci când vreau eu.”

3. Etalarea sau Punerea în valoare

Ajungem la momentul în care bărbatul se îndreaptă către femeie spre a o aborda (deși, nu de puține ori, am văzut și cazul invers, în care femeia vine să-l abordeze pe bărbat). În acest timp, creierul conștientizează faptul că trebuie să scoată la înaintare “artileria grea” – adică să pună în valoare ceea ce are mai bun și mai frumos persoana respectivă. Punerea în valoare se referă la scoaterea în evidență a punctelor forte pe care le are o persoană sau la a face pe cineva să îți observe aceste puncte forte (dotări) pe care le ai.

Pentru o femeie această punere în valoare poate fi un simplu gest precum adoptarea unei posturi drepte (sau tragerea umerilor în spate) pentru a scoate în evidență sânii. Unele femei chiar își aranjează mai bine sânii în sutien, presându-i spre înainte, ca și când s-ar pregăti de atac, tocmai pentru a-și scoate mai bine în evidență această parte a corpului.

Sau poate utiliza un gest de încrucișare a picioarelor sau a gleznelor pentru a-și scoate în evidență picioarele. Dacă stă în picioare, s-ar putea să își pună în evidență (sau să își miște lent) șoldurile sau să încline ușor capul într-o parte pentru a-și expune linia gâtului. S-ar putea să se joace cu părul timp de câteva secunde sau să-și umezească buzele, trecând limba peste ele. S-ar putea să-și îndrepte hainele sau să-și aranjeze bijuteriile.

La rândul lui, un bărbat ar putea să se îndrepte de spate, să-și scoată pieptul în față și/sau să-și sugă burta. De asemenea, și el ar putea să-și îndrepte hainele sau să-și bage degetele mari în curea sau în gaicile de la pantaloni pentru a avea o postură impunătoare.

Atât bărbații, cât și femeile își vor îndreaptă corpul unul spre celălalt.

4. Conversația

Așa cum spuneam este extrem de importantă modalitatea de începere a conversației. Dacă începi cu replici răsuflate de genul:

Ce faci, păpușico? Ești singură pe aici? ”

sau

Am eu impresia sau te cunosc de undeva? Îmi pari cunoscută.”,

atunci să nu te miri că vei fi respins. Și asta numai din vina ta pentru că toată “magia” și toată “chimia” create până atunci, se sparg ca niște baloane de săpun înțepate de ridicolul replicii tale neinspirate. E momentul acela în care fata își dă seama de IQ-ul tău de două cifre și se gândește:

Ooooooffff! Mai bine tăcea. Păcat că e drăguț.”

După care te refuză politicos și îți întoarce spatele, iar tu pleci de lângă ea crezând că e cu nasul pe sus. În orice caz, sfatul meu este să cauți o replică inițială care să demareze discuția, nu s-o blocheze.

Pregătește-te de o discuție în care să pui accent pe persoana din fața ta, dar să spui și câteva lucruri despre tine. Accentul e pe ea, nu pe tine. De preferat ar fi să începi nu cu o replică standard sau culeasă de pe internet. Ar fi bine să începi cu ceva original, care să te definească. Nici nu trebuie să fie o replică, ci o abordare care să creeze o conexiune cu cealaltă persoană. Așa că pregătește-te cu întrebări și cu subiecte.

Pregătește-te pentru o discuție amuzantă, relaxantă și fără … pauze. Nimic nu e mai inconfortabil și mai ciudat decât să abordezi o femeie și, după ce epuizezi cele două-trei replici sau subiecte pe care le aveai în portofoliu, să intervină o pauză lungă în care nu știi ce să mai spui.

Unul din secretele unei bune conversații este formularea de întrebări deschise care să-i ofere posibilitatea femeii de a detalia.

Un alt secret al succesului este să o faci să râdă, așa că glumele bune (nu cele pornografice sau cu contații sexuale, și nici cele discriminatorii) și auto-ironia trebuie să fie în arsenalul tău.

5. Atingerea

Atingerea este gestul care “parafează” acordul. Ori de câte ori o femeie sau un bărbat inițiază o atingere ușoară, accidentală sau sub orice altă formă, înseamnă că persoana în cauză este gata să continue. Fără atingere este greu de estimat cum vor evolua lucrurile în continuare.

O a doua sau a treia atingere poate fi folosită pentru a te asigura că persoana este confortabilă cu nivelul intimității. Dacă ea pare să-ți aranjeze hainele, cravata, gulerul sau să îndepărteze o scamă imaginară de pe hainele tale sau o geană căzută de pe obrazul tău, asta înseamnă că este interesată de tine.

Evident că și tu poți face gesturi asemănătoare pentru a testa reacția. Dacă vezi că nu e deranjată de astfel de atingeri, atunci e semn că poți continua. Dacă vezi că se crispează și are tendința de respingere, nu mai insista cu atingerile. Poate că nu e încă pregătită și mai are nevoie de timp sau dorește doar să converseze cu cineva pentru a face în ciudă unui alt bărbat sau prietenei sale.

Deși atingerea este o etapă necesară în procesul de flirt, trebuie totuși să fii atent. În timp ce aceste semnale indică adesea că persoana flirtează cu tine, ele nu sunt în nici un caz o garanție că cealaltă persoană este topită după tine.

Ai trecut prin etapele acestea? Ți se pare dificil să abordezi o femeie care îți place? De ce? M-aș bucura dacă ai împărtăși cu noi experiențele și problemele tale în rubrica de comentarii de mai jos. Promit că îți voi răspunde la întrebările pe care le ai.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *