Ai vrea să fiți împreună, dar nu ești sigură că și el vrea acest lucru. Ți-e greu să-ți dai seama dacă el este interesat de tine? Nu știi dacă el doar este politicos sau chiar îi place de tine? Oare o fi interesat de tine sau nu vrea decât să fie un bun amic? Ori poate el nu vrea decât o pradă ușoară pentru o noapte mai mult sau mai puțin pasională? Cum ar trebui să te comporți atunci când te întâlnești cu el? Câteodată ai mai multe întrebări decât răspunsuri despre noul tip care a apărut în viața ta. Cum găsești răspunsurile la toate aceste întrebări?

E ușor: sună un prieten! Adesea prietenii și prietenele îți oferă sfaturi bine intenționate, numai că de multe ori se contrazic în ceea ce îți recomandă să faci mai departe. Și atunci ce este de făcut?

Indiferent de situația în care te afli, există o mulțime de semne pe care bărbații le dau atunci când sunt interesați de tine. Totuși, a-ți da seama de aceste semnale și de nivelul de interes pe care îl manifestă bărbatul de lângă tine este o altă poveste.

Ține minte:

Persoanele interesate arată interesate și se comportă ca atare. Nu se mulțumesc numai să vorbească, ci și acționează.

Așa că primul lucru pe care trebuie să-l observi este să vezi cât de interesat de tine este cel de lângă tine? Face ceva în acest sens sau numai se limitează la a vorbi?

SEMNE CĂ EL ESTE INTERESAT DE TINE

Deși trebuie întotdeauna să iei în considerare contextul situației, ai mai jos câteva semne care arată că el este interesat de tine.

1. Te abordează direct

În primul rând trebuie să știi că dacă nu-l cunoști dar, atunci când sunteți într-un spațiu public (la mall, la o petrecere, la o nuntă, la un festival, la un concert etc.), el vine la tine și caută să intre în vorbă cu tine, acesta este un bun indiciu că există cel puțin un interes din partea lui.

2. Are un limbaj corporal expansiv

Acesta este un foarte bun indicator al atracției pe care o manifestă pentru tine. Dacă afișează un limbaj deschis al corpului, cu picioarele și corpul îndreptate spre tine, cel mai probabil că este atras de tine. Studiile, precum cel prezentat în 2016 la Academia Națională de Științe a S.U.A. de un grup de studenți de la Universitatea Princeton, au arătat că persoanele care utilizează un limbaj corporal expansiv (de exemplu: umerii drepți, postura dreaptă și pieptul scos înainte, brațele depărtate de corp, picioarele depărtate și ferm poziționate pe sol) și gesturi deschise (fără brațe încrucișate la piept sau poziția picior peste picior) au mult mai multe șanse de a fi acceptate și de a stabili un prim contact cu o persoană de sex opus.

De obicei, atunci când un bărbat remarcă o femeie care îl interesează, va cauta să adopte o postură cât mai avantajoasă pentru el. Dacă el este pe scaun, va căuta să se ridice și să adopte o postură cât mai dreaptă și mai dominantă. Unii bărbați își vor “suge” burta în mod inconștient.

Așa că urmărește cu atenție limbajul său corporal deoarece astfel de semne sunt foarte elocvente în a determina interesul lui pentru tine.

În contextele moderne de întâlnire, în care atracția inițială este adesea determinată de o decizie rapidă luată în urma unei poze văzute pe mediile de socializare sau a unei scurte interacțiuni, afișarea de către bărbat a unei posturi expansive și dominante crește șansele unui succes romantic inițial.

3. Are un contact vizual prelungit cu tine

Un bărbat care nu este interesat de tine va rupe relativ rapid (în 2-3 secunde) contactul vizual atunci când îl privești în ochi de la distanță. Un bărbat care este interesat de tine îți va susține privirea. Realizarea unui contact vizual prelungit este un alt semn de atracție. Indiferent dacă își dă seama sau nu, contactul său vizual este un indiciu al atracției lui pentru tine, mai ales dacă este în combinație cu limbajul corporal expansiv.

Cu alte cuvinte, dacă vezi că îți aruncă priviri lungi și dese, acesta este un semn bun. La fel, dacă atunci când te uiți la el, îți susține privirea pentru mai mult timp și nu privește în altă parte, iar avem de a face cu un semn că este interesat de tine. Chiar dacă tu rupi contactul vizual, dar revii, și – de fiecare dată – vezi că tot se uită la tine, este semn că persoana în cauză este interesată de tine.

(Atenție mare: a fi interesat de tine și a fi îndrăgostit de tine sunt două lucruri foarte diferite. Ai grijă să nu cazi în această capcană.)

4. Îți zâmbește

Zâmbetul este un alt indicator evident al atracției spre tine. Dacă el zâmbește atunci când vorbește cu tine (și vorbim aici despre un zâmbet larg, cald, neironic, autentic), acesta este un alt indiciu puternic că manifestă interes pentru tine.

5. Îți acordă atenție

Atunci când vorbește cu tine, este foarte atent la ceea ce îi spui. Ai toată atenția lui, iar el ascultă fiecare cuvânt pe care îl rostești. Nu te privește decât pe tine. Te “soarbe” din priviri. Nu-și scoate telefonul și începe să tasteze. Și nici nu privește în altă parte decât la tine.

6. Îți cere numărul de telefon

În cele mai multe cazuri, dacă el îți cere numărul de telefon, probabil că intenționează să ia legătura cu tine și să stabilească o întâlnire. Însă nu uita că el poate face acest lucru și cu multe alte femei, așa că încearcă să nu-ți pui prea multe speranțe într-un astfel de semn.

7. Îți scrie frecvent mesaje

Dacă are numărul tău și a început să-ți scrie mesaje, există câteva semne că vrea o relație cu tine. Dacă îți scrie frecvent, dacă răspunde rapid la mesajele tale, dacă prin mesajele sale caută să te înveselească sau să-ți aducă aminte de unele momente petrecute împreună, dacă flirtează cu tine, dacă te alintă în vreun fel, dacă schimbați mesaje cu orele – toate acestea sunt semne că este interesat de tine. În timp ce mesajele pot fi mai greu de interpretat (oare ce-o vrea să spună cu asta?), faptul că îți scrie și o face în mod frecvent este un semn de interes. Însă, la fel ca mai sus, acest lucru îl poate face cu multe alte femei. Așa că, dacă te interesează, trebuie să investighezi mai mult și să te asiguri că nu există concurență.

8. Îți cere să ieși cu el la o cafea/întâlnire

Acesta este un semn evident că e interesat de tine. Deși este posibil să nu fie o poveste complet romantică de la început, faptul că vrea să vă întâlniți înseamnă că dorește să vadă dacă sunteți compatibili.

9. Încearcă să se apropie de tine

Fie că se face că îndepărtează o geană de pe obrazul tău, sau te atinge des pe mâini și brațe atunci când stați de vorbă, sau te mângâie pe creștet spre a-ți alina durerea, sau te îmbrățișează de câte ori te vede, sau te ia pe după umeri pentru a-ți spune ceva mai confidențial, sau te conduce acasă chiar dacă nu e în drumul său (numai pentru a petrece mai mult timp cu tine și a povesti) – toate acestea sunt semne că îi place de tine și ar vrea să aibă o relație cu tine.

Pentru ca să înțelegi și mai bine ce face un bărbat care este interesat de tine, citește și articolul: Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l știe toate femeile.

CUM SĂ-ȚI DAI SEAMA DACĂ UN COLEG DE LA LOCUL DE MUNCĂ TE PLACE?

Poveștile de dragoste de la locul de muncă se întâmplă tot timpul chiar dacă politica firmei o interzice sau nu. Însă trebuie să te asiguri că interesul arătat de un coleg pentru tine este unul real.

Contactul vizual prelungit, zâmbetele frecvente și glumele sunt toate semne de interes și atracție. Însă există bărbați care manifestă aceste caracteristici în profilul lor de personalitate, dar care nu sunt interesați de tine. O fac pur și simplu pentru că așa sunt ei. Ca urmare, va trebui să sapi mai adânc pentru a face distincția clară între interes pentru tine și un comportament amabil.

1. Te tachinează

Acesta este un semn clar că se simte confortabil în compania ta și că este dispus să se deschidă și să-ți arate partea lui amuzantă.

2. Încearcă să se apropie de tine

El poate că-ți atinge ușor cotul sau spatele pentru a te orienta în timp ce mergi sau stă un pic mai aproape de tine decât ceilalți prieteni/colegi. Limbajul său corporal transmite deschidere și căldură.

3. Încearcă să se bage în seamă cu tine

Pare că vă întâlniți mai tot timpul ori pe traseul la/de la serviciu, ori în sediul organizației. Îl vezi că își schimbă traseul numai pentru a se intersecta cu tine și a încerca să intre în vorbă cu tine. Sau va face mai multe drumuri la automatul de cafea sau la sala de mese, dacă asta înseamnă să treacă pe lângă biroul tău.

4. Te întreabă despre viața ta amoroasă

Dacă se interesează de relațiile tale din trecut, poți paria că încearcă să-și dea seama dacă ești singură și ce fel de bărbați preferi să întâlnești. El face asta pentru a vedea dacă poate fi ceva între voi.

5. Te invită să petreceți timpul liber împreună

Poate că, din când în când, te invită să ieși cu el după program (la o cafea, la un suc, la un film, la un spectacol etc.). Dacă invitația este numai pentru tine (adică nu te invită pe tine și tot departamentul sau toată firma), atunci acesta este un semn că se simte confortabil în preajma tău și este un indiciu puternic al interesului său pentru tine.

Dacă el arată semnele de mai sus, dar nu acționează, probabil că există un motiv. S-ar putea să fie timid, dar la fel de bine s-ar putea să nu dorească să aibă o relație cu o colegă de serviciu. Sau, pur și simplu, are deja o prietenă. Sau poate că încă nu și-a revenit după despărțirea de fosta sa prietenă. Sau poate că nu îi plac blondele. Sau poate că doar vrea să fiți amici și nimic mai mult.

SEMNALE CONFUZE MAI DES ÎNTÂLNITE ȘI SEMNIFICAȚIA ACESTORA

Sper că tipul de care ești interesată nu îți transmite semnale confuze, dar nu strică să fii totuși pregătită în cazul în care apar astfel de semnale. Iată câteva semnale confuze mai des întâlnite pe care le transmit bărbații și semnificația acestora.

1. Te invită să petreceți timpul împreună, dar acțiunea nu se concretizează

Deși, inițial, a lansat invitația de a petrece timpul împreună (“Ce zici dacă am ieși împreună la o cafea/un film/un spectacol/un burger etc.?”) și părea entuziasmat de idee (iar tu ai spus “Da, mi-ar plăcea”), invitația concretă nu mai vine. În acest caz este evident că el și-a pierdut interesul pentru tine din varii motive. Ori nu se mai simte atras de tine, ori a găsit pe altcineva, ori petrecerea timpului cu tine nu este o prioritate pentru el etc.– în orice caz asta înseamnă că nu merită să-i acorzi timpul tău. Uită-l pentru că nu te merită.

2. Ți-a cerut numărul de telefon, dar nu te sună

La fel ca mai sus, acesta este un semn că nu este atât de interesat de tine. Dacă ați făcut schimb de numere, poți încerca să-l suni (deși asta ar putea părea că ești puțin disperată) și să vezi dacă răspunde. Dacă nici în acest caz nu răspunde, tăcerea lui înseamnă că nu a fost atât de interesat precum părea să înceapă o relație cu tine. Sau poate că a uitat, sau poate că a fost prins cu alte lucruri etc. Oricum ai/ar da-o, cineva care nu găsește câteva minute pentru a vorbu cu tine, nu merită să fie cu tine.

3. Ați schimbat mesaje pentru o vreme, dar apoi a dispărut în ceață

Faptul că a dispărut în ceață (ghosting) poate însemna o mulțime de lucruri, însă de cele mai multe ori, înseamnă, din păcate, că el nu mai este atât de interesat de tine. Ghosting-ul se referă la practica de a termina o relație cu cineva prin încetarea bruscă a oricărei forme de comunicare cu persoana respectivă fără nici un fel de explicații.

4. Găsește/inventează scuze pentru a nu mai petrece timpul liber împreună

Poate că ați ieșit la o cafea de vreo 2-3 ori, însă observi că nu te mai invită să petreceți timpul liber împreună. De fiecare dată când îi sugerezi să ieșiți împreună, vine cu tot felul de scuze. Iar aceste scuze pot varia de la rezonabil la ridicol. Poate că are o scuză legitimă, dar de cele mai multe ori un astfel de comportament înseamnă că nu mai este interesat de tine, însă nu vrea să te supere/jignească spunându-ți asta direct. În schimb, speră că vei subînțelege asta din comportamentul său și nu vei mai căuta să mai ieși cu el. Nici nu merită (dacă ăsta e cazul).

5. Te sună doar noaptea târziu sau când e beat

Dacă este genul acesta de persoană care te sună sau îți dă mesaje numai noaptea târziu sau doar atunci când este beat, asta înseamnă că are anumite probleme legate de încrederea în sine și vrea atenția ta. El vrea ca cineva să-i acorde atenție și de aceea te sună sau îți dă mesaje târziu în noapte. De obicei este confuz, nu știe exact ce vrea și/sau cum să-și gestioneze emoțiile în și singurul moment în care îți poate vorbi cu adevărat este atunci când este în stare de ebrietate. Indiferent de motive, acesta este un semn rău pentru orice potențială relație.

6. Vrea să vă întâlniți dar numai la tine acasă

Asta înseamnă că nu vrea să te cunoască la un nivel mai profund, ci vrea doar o relație trupească cu tine. Tu nu ești decât o pradă pentru el. De fapt, îți propune o relație fără obligații și fără responsabilități (mai ales din partea lui).

Tu decizi dacă vrei doar să fii un trup frumos utilizat într-un singur sens de tipul ăsta sau vrei mai mult. Să nu te surprindă dacă îl vezi, întâmplător, cu altă femeie la braț prin oraș sau sărutându-se cu o alta prin parc. Și să nu fii surprinsă nici dacă descoperi că el este căsătorit de ani buni. Așa că, mai bine, spune: “Nu!”, de la bun început și mergi mai departe, pentru că nu ai timp de pierdut.

De obicei o astfel de relație se termină prost pentru că el ori se plictisește de tine, ori se folosește de tine ani buni, după care trece la o femeie mai tânără (pentru că tu deja ești “uzată”).

Problema nu e că scapi de cineva care nu ține la tine (și doar se folosește de tine), ci problema este: cine te mai ia? (pentru că ai deja o vârsta la care mai toate prietenele tale sunt căsătorite).

CE SĂ FACI DUPĂ PRIMA ÎNTÂLNIRE?

Dacă prima ta întâlnire a decurs bine, va trebui să determini care este nivelul său de interes și dacă dorește sau nu să fie într-o relație angajată cu tine.

Unii bărbați nu sunt interesați decât în a te trece pe lista lor de cuceriri de o noapte și atât.

Pentru a stabili dacă el te vrea nu numai pentru calitățile tale fizice, observă cât de mult efort depune pentru ca ieșirile voastre să fie plăcute.

 • Te face să se simți bine?
 • Planifică din timp unde să mergeți și ce să faceți?
 • Își dă interesul să te facă să te simți bine și să petreceți un timp minunat împreună?

Sau doar spune: „Hei, vrei să ieșim în seara asta? Dar nu știu pe unde să mergem ….”? Dacă atunci când vă întâlniți propune ceva de genul: “Nu mai bine mergem pe la mine în seara asta (să vedem un film)?” sau dacă preludiul majorității întâlnirilor voastre este: “Nu rămâi peste noapte la mine?”, atunci avem semnale clare că nu te vede decât ca pe o marfă pentru care nu are rost să piardă foarte mult timp făcând și altceva decât sex.

Atunci când un bărbat dorește să aibă mai mult decât o relație trupească cu tine, va căuta să arate cât mai bine/frumos îmbrăcat atunci când se întâlnește cu tine. Va căuta să facă lucruri pe care el crede că-ți vor plăcea, va căuta să te surprindă, va căuta ca timpul petrecut împreună să fie de bună calitate, memorabil dacă se poate, va căuta să te impresioneze (cu o floare, cu un mic cadou nu foarte scump, cu o conversație plăcută, provocatoare și relaxantă) și, în general, va plăti și partea ta de consumație (chiar dacă ați fost doar la o Cola și un burger – pentru că e student și nu prea are bani)..

Un bărbat interesat vrea să facă lucruri frumoase pentru femeia care i-a aprins fantezia. Poate că te va surprinde cu un mic cadou care i-a amintit de tine. Poate că îți va desfunda chiuveta (de care i-ai povestit la ultima voastră întâlnirea) atunci când vine să te ia de acasă. Va prefera să te sune (și nu să-ți dea mesaje) doar pentru ca să-ți audă vocea. Va dori să-i întâlnești prietenii și familia.  Va dori să te atingă cât mai mult fără conotații sexuale (atingeri pe brațe și mâini atunci când vorbiți, îmbrățișări atunci când vă întâlniți/despărțiți, te va lua de mână sau pe după umeri atunci când vă plimbați sub motiv că te apără de răcoarea de afară etc.).

Un bărbat care vrea doar să-ți fie amic, poate că te va ajuta să repari deiverse lucruri prin casă sau poate că te va invita la o petrecere alături de prietenii săi , însă nu va face toate lucrurile menționate mai sus. Va ezita să facă orice gesturi care pot da naștere la interpretări (precum atingeri, flirturi sau întrebări delicate despre viața ta amoroasă).

În orice caz este important să-l cunoști foarte bine înainte de a trece la pasul următor (care este căsătoria). 

O să mă întrebați cât de mult îți ia pentru ca să-ți dai seama dacă este bărbatul potrivit?

Aici intervine regula 3-3. Adică nu ar trebui să-ți ia mai puțin de 3 săptămâni și nici mai mult de 3 luni pentru ca să evaluezi dacă omul care este lângă tine poate fi sau nu bun de tată pentru viitorii voștri copii.

 • Te vezi cu el și peste 20-30 de ani?
 • Dă semne că este o persoană responsabilă și că o să fie un bun tată?
 • Crezi că o să-l iubești la fel de mult și la 40-50-60 de ani?
 • Dar el crezi că te va iubi la fel de mult și când vei fi de 40-50-60 de ani?
 • Vrea să aibă copii?

Dacă răspunzi “da” la toate întrebările de mai sus  (și dacă și el răspunde afirmativ la toate întrebările), atunci ori te cere în căsătorie, ori îl ceri tu (pentru că nu ai timp să aștepți ani până i se aprinde lui beculețul).

Dacă răspunsul la o singură întrebare dintre cele de mai sus este negativ, atunci îți ei “la revedere” pentru că tu nu ai timp de pierdut.

Un bărbat mai este valabil pe piață și la 30, 40 sau 50 de ani. O femeie va găsi mai greu un partener de cuplu pe măsură ce trece de 30 de ani. Și nu e numai vârsta de vină. Ci și concurența din spate …

O RELAȚIE PE TERMEN LUNG

După săptămâni sau luni de la întâlnire, scânteia inițială poate dispărea din relație. Poate că se instalează rutina (dar asta ține foarte mult de ambii parteneri). Pentru unele cupluri rutina asta poate fi un lucru satisfăcător și liniștitor, dar pentru altele poate fi un lucru deranjant.

Este posibil să aveți o perioadă de anxietate/incertitudine unul față de celălalt.  Sau și mai rău, este posibil să aveți lupte pentru putere care provoacă certuri și resentimente. El tot vorbește despre lucruri pe care le veți face împreună într-o zi, dar se arată mai puțin dispus decât era înainte să facă acele lucruri.

Interesul pentru persoana de lângă tine se poate estompa atunci când problemele de compatibilitate încep să apară și nici o acțiune nu poate remedia o relație de incompatibilitate. Pentru a stabili dacă nivelul său de interes a scăzut, aruncă o privire asupra dezacordurilor și certurilor pe care le aveți. Dacă este vorba despre probleme sexuale, financiare sau dacă vreunul dintre voi se simte frecvent criticat, relația voastră are mari șanse să se îndrepte spre final.

Poate dura luni sau ani până să ajungeți acolo, dar acestea sunt semne de incompatibilitate. Chiar dacă nu există certuri, dar ați pornit deja pe drumuri diferite, este de asemenea un semnal de posibilă incompatibilitate, deși pot exista și alte cauze care pot fi remediate dacă le acordați atenție și vă reconectați.

Pentru a nu ajunge aici este extrem de important să cunoașteți foarte bine pe cel de lângă voi și să vedeți dacă relația voastră este mai mult decât atracție fizică.

De aceea alegerea unui partener trebuie să fie foarte bine făcută. În caz contrar nu veți face decât să contribuiți la creșterea veniturilor avocaților și notarilor (și credeți-mă, nu au nevoie de un astfel de ajutor tocmai de la tine!).


2 Comments

Florina · September 21, 2021 at 00:31

Mmmm da. Mmm. Dar nu înțeleg un lucru.După ce sa rupt o relație de cuplu dar totuși te caută te sună sau trimite gen bună cf? Ce înseamnă? Și din momentul în care vorbesc la telefon și dintr-o dată spune mereu că este obosit și nu are chef de nimic ce mai este? Asta bagă în eroare complet mintea. Mereu aceiași frază dar te caută

  Renaldo Nita · September 21, 2021 at 16:50

  Daca relația s-a terminat, ar trebui sa te întrebi: de ce îmi mai pierd timpul cu fostul? De obicei, dacă fostul te mai cauta din când în când este numai pentru ca ar vrea sa profite de tine (pentru ca ești o țintă usoara – îl cunoști, ai ținut la el etc.). Sau te ține în rezerva pentru cazul în care e singur sau s-a plictisit de actuala. În nici un caz sa nu crezi că vrea să fie din nou cu tine. O știi pe aia cu “ciorba re-incalzita …”. Iar dacă el e aparent fără chef atunci când vorbește cu tine, este evident ca nu vrea sa mai fie cu tine. Poate că ar vrea o noapte cu tine și atât. Sfatul meu este sa nu-ti mai pierzi timpul cu fosti sau cu indeciși. De obicei nu iese nimic bun de aici. Se vor folosi de tine, după care te vor lasa cu ochii în soare. E timpul sa te desprinzi și tu complet din fosta relație. Șterge-i numărul, da-i Block pe social media și mergi înainte. Clipele frumoase sunt în fata ta, nu în trecut …

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *