Cercetările au arătat ca femeile au un set special de reguli pentru a comunica între ele. Dacă sunteți bărbat, este important să înțelegeți aceste reguli și să le respectați atunci când aveți de-a face cu o femeie.

Aceste principii de comunicare cu persoanele de sex feminin au fost formulate în urma rezultatelor scanarii creierului mai multor sute de femei, activitate prin care s-au urmărit fluxul sangvin la nivelul creierului și modul de comportament al functiilor creierului în momentul conversațiilor cu persoane de sex feminin. Iată care sunt patru dintre cele mai importante reguli ale «comunicării feminine» în viziunea lui Allan și Barbare Pease.

1.Participați la conversație

Creierul femeilor este setat pentru a vorbi și a asculta simultan, și de aceea, deseori, femeile par că vorbesc toate în același timp. O fac pentru că pot (spre deosebire de cei mai mulți dintre bărbați care le fac pe rând). Nu așteptați să vă vină rândul pentru ca să vorbiți. Îmbătrâniți dacă vă așteptați rândul. Dacă nu participați activ la o conversație cu femeile, acest lucru va fi considerat o lipsă de interes din partea voastră sau o atitudine critică.

2. Schimbați-vă expresia feței atunci când ascultați în funcție de emoțiile transmise

Expresiile faciale ale femeii dezvăluie sentimentele ei, de aceea, în timp ce vorbește, imitați-i expresiile și gesturile, pentru a crea o legatură. Nu procedați astfel cu un bărbat. (Despre CUM SĂ VĂ FACEȚI ASCULTATE DE BĂRBAȚI am povestit ceva mai înainte).

3. Dați-i detalii personale și apelați la sentimentele ei

Creierul femeilor este organizat pentru a citi sentimentele celorlalți și pentru a evalua relațiile dintre oameni. Dezvăluiți-i informații particulare despre voi și familia voastră, și exprimați-vă sentimentele personale privitoare la diverse chestiuni.

4. Folosiți vorbirea indirectă

Propozițiile rostite de femei sunt mai lungi decât ale bărbaților si pot conține mai multe subiecte, inclusiv sentimentele și emoțiile lor referitoare la aceste subiecte. Evitați să atacați direct subiectul, grăbind soluția unei probleme sau «închizând licitația». Fiți mai prietenoși, mai relaxați, mai agreabili.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *