Marie N. Robinson, doctor psihiatru educat la Universitatea Cornell și-a dedicat ani buni studiului frigidității. Cartea ei, Puterea capitulării sexuale (1958) [The Power of Sexual Surrender], este cea mai bună lucrare de psihologie feminină scrisă vreodată. Cartea a dispărut însă în gaura neagră a memoriei. De ce? Pentru că este incorectă din punct de vedere politic.

Dr. Robinson spune că milioane de femei suferă de frigiditate. În timp ce explorează în detaliu multe cauze complexe, ea observă că femeile frigide adoptă în mod universal viziunea feministă. Această viziune (că bărbații exploatează femeia și o carieră ca soție și mamă este înjositoare) creează un „blocaj emoțional” care împiedică reacția sexuală și dezvoltarea psihologică.

Feminismul „a adus frigiditate și neliniște și o rată de divorț în creștere, nevroză, homosexualitate, delincvență juvenilă; toate acestea rezultă atunci când o femeie din orice societate își dezertează adevărata menire [de soție și mamă]”.

Odată ‘blocajul emoțional’ eliminat — continuă Dr. Robinson, instinctele naturale ale femeii își reiau cursul firesc și sănătatea ei este restaurată. În esență, acest lucru presupune ” încredere în soțul ei într-un sens foarte profund. Înseamnă că ea în sfârsit își dă seama că nu mai trebuie să se teamă sau să se opună puterii lui ci că se poate baza pe aceasta putere pentru a fi protejată, pentru ca feminitatea ei să înflorească complet.”

„Odată cu diminuarea libertății politice și economice, libertatea sexuală tinde să crească în mod corespunzător. Dictatorul va face bine să încurajeze această libertate … ea îl va ajuta să-și împace supușii cu starea de robie care este destinul lor” – Aldous Huxley, Brave New World

Dr. Robinson consideră căsătoria ca fiind cheia dezvoltării noastre ca ființe umane: „iubirea înseamnă, în sensul său cel mai adânc uniune… Este cea mai de bază și profundă dorință pe care o avem și puterea sa pentru a face bine este nemăsurată… cei doi devin unul… Acest fapt este motivul pentru care dragostea reală nu duce niciodată la dominație sau la o luptă pentru putere… ”

(Preluare de pe site-ul: Cultura vieții)

 

 

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *