În articolul de aici, spuneam să există trei lucruri importante la care trebuie să renunți pentru a atrage bărbatul potrivit pentru tine. Primul dintre ele este agenda proprie. Ce este agenda proprie și cum influențează aceasta șansele tale de succes în stabilirea unei relații cu un bărbat îți explic în rândurile de mai jos

Când spun agenda ta evident că nu mă refer la cea în care îți notezi numerele de telefon sau îți planifici ceea ce ai de făcut săptămâna viitoare.

Când spun agenda ta mă refer la ceea ce dorești de la relația ta cu un bărbat (în afara faptului că dorești să te iubească). Ar putea fi lucruri precum: căsătorie, copii, securitate financiară, statut social etc.

Renunță la această “listă de … articole de cumpărat de la piață” și tratează-l pe bărbatul de care ești interesată ca pe o ființă umană reală (și nu ca pe o posibilă modalitate de a-ți atinge obiectivele sau ca pe un instrument de bifat articolele de pe lista ta).

Concentrează-te asupra modului în care poți să dezvolți relația: cum să-i faci viața mai bună, cum să-l faci să te vadă ca pe un posibil partener de drum, cum să-l faci să îți simtă lipsa, cum să realizeze că nu poate să trăiască fără tine sau că nu poate găsi o ființă mai valoroasă decât ești tu.

Dacă mizezi doar pe modul în care arăți, trebuie să-ți dau o veste proastă: frumusețea trece. Și trece chiar mai repede decât îți închipui.

Și mai e ceva: nu ești singura femeie frumoasă din lume. Întrebarea este: ce faci după ce trece frumusețea? Sau ce faci dacă apare cineva la fel de frumoasă sau chiar mai frumoasă? … Ca urmare trebuie să te bazezi pe ceva mai mult decât numai pe frumusețe.

Nu spun că frumusețea nu ajută. Poate ajuta foarte mult, mai ales că e unul din primele lucruri pe care le observă bărbații (pentru că ei sunt intens vizuali).

Dar nu vrei să știi câte femei frumoase, actrițe, top-modele sau foste “miss” am văzut singure la 35-40 de ani.

Dezvoltă-ți personalitatea: bărbații adevărați sunt atrași de femeile cu personalitate.

Dar, atenție! Personalitate puternică nu înseamnă că, în compania ta, el nu mai poate scoate o vorbă pentru că tu tot timpul ai dreptate sau pentru că tu vorbești întruna și nu-i lași loc să scoată o vorbă. Bărbații fug de femeile acaparatoare ca de ciumă. Nici un bărbat nu vrea să aibă lângă el o femeie orgolioasă care se crede buricul Pământului, care vorbește non-stop și care are tot timpul dreptate. Dacă găsiți un astfel de bărbat, vă rog să sunați la grădina zoologică și la protecția animalelor pentru că este un exemplar unicat și trebuie protejat (sau împăiat).

Atunci când spun personalitate mă refer la atitudine. Iar o femeie știe când să fie aprigă, dârză, curajoasă, dar și delicată, elegantă și feminină.

Deși „feminitatea” derivă din substantivul „femeie”, din ce în ce mai puține femei sunt feminine în ziua de azi. Multe dintre ele se îndepărtează de feminitate pentru a deveni feministe.

Ca urmare, înainte de a încerca să iei ceva pentru tine, oferă ceva.

Oferă valoare. Atunci când spun asta nu mă refer la faptul că trebuie să-i permiți să se folosească de tine.

Pot să vă spun că femeile cu astfel de agende ascunse, cu astfel de “liste de cumpărături” sunt ușor de observat. Ca bărbat simți că ești privit și tratat ca o unealtă, ca un instrument de atins obiectivele de pe agendă.

Așa cum o femeie se simte folosită de un bărbat care nu vrea să obțină de la ea nimic altceva decât o distracție în pat, tot la fel un bărbat simte atunci când femeia din fața sa îl privește ca pe un mijloc de atingere a obiectivelor ei și nu ca pe o persoană.

Iar acest lucru nu va fi considerat deloc atractiv din punct de vedere al bărbatului.

Tu, ca femeie, ce faci atunci când un bărbat are, în mod clar, o agendă proprie pe care încearcă s-o împingă înainte, s-o impună, cu unicul scop de a te băga în pat (cât mai repede posibil)? Te opui, nu-i așa? Ei, la fel se întâmplă și cu un bărbat care simte că tu ai o agendă (mai mult sau mai puțin ascunsă) pe care vrei să i-o impui.

Eu nu spun că nu e bine să visezi, să-ți stabilești obiective, să ai agende. Ceea ce vreau să-ți spun este că e bine ca, atunci când cunoști un bărbat, să uiți de ele și să-l privești ca pe o persoană

În ziua de azi, bărbații (în special cei de succes) sunt foarte atenți la astfel de femei care nu au nici un interes real pentru ei ca persoană, ci vor doar să-i prindă și să se folosească de ei.

Cum rata divorțurilor este la cote ridicate, un bărbat de succes este adesea extrem de îngrijorat că ar putea să cadă în capcana căsătoriei cu o femeie care să îl ia doar din interes, și care ar putea pleca în orice moment cu toți copiii și cu jumătate din banii lui.

Perspectiva este completată și de pensiile alimentare substanțiale care ar putea fi câștigate de fosta soție în urma divorțului. Lumea mondenă de aiurea, dar și de la noi, este plină cu exemple multiple de foste soții care au câștigat averi fabuloase de pe urma divorțului de unul sau mai mulți soți de succes.

Evident, eu nu spun că acestea sunt și intențiile voastre. Departe de voi gândul acesta!

Însă ceea ce spun eu este că aceste temeri sunt percepute de bărbați ca fiind extrem de reale. Un pas greșit, o alegere în pripă și femeia de lângă ei le poate distruge viața. Nu vreau să pară că sar în apărarea bărbaților sau că toate femeile au astfel de gânduri de parvenire, dar astfel de femei cu agende ascunse (poate chiar paranoide) pot determina bărbații să evite sau să întârzie implicarea lor emoțională într-o relație de lungă durată.

De aceea este foarte important să renunți la orice agendă pe care o poți avea (cel puțin inițial) și să ai încredere că, dacă vei găsi un tip minunat, îți va oferi tot ceea ce dorești și ai nevoie – dacă lucrurile progresează mai departe. În caz contrar s-ar putea să-i sperii pe bărbații din jurul tău.

Pe de altă parte, înțeleg – de exemplu – că femeile nu au atât timp la dispoziție pentru a face copii cât au bărbații, dar încercarea femeilor de a împinge bărbații într-o relație folosind un astfel de motiv va fi contraproductivă.

Cei mai mulți te vor ocoli și va trebui să începi din nou căutarea.

Motivul pentru care bărbații evită femeile ale căror “ceasuri biologice” au început să sune este că astfel de femei par/sunt insistente și disperate. În plus, în fața unor astfel de femei, un bărbat s-ar gândi:

Oare chiar s-a îndrăgostit de mine sau vrea doar să facă un copil, indiferent cu cine?”.

Nu este rău că o femeie vrea să aibă copii, dar a folosi un astfel de argument pentru a intra într-o relație cu un bărbat este total neinspirat.

Dacă vrei să simplifici lucrurile, atunci de ce nu începi de la bun început cu întrebarea:

Vrei să faci un copil sau mai mulți cu mine?

În acest caz, nu mai pierde timpul cu cei care răspund “Nu” și caută până găsești pe cineva care să spună “Da”.

Desigur, la un moment dat în viața lor, cei mai mulți dintre bărbați vor dori, de asemenea, să aibă copii cu femeia potrivită. Atunci când ești femeia potrivită, probabil că el va fi mai mult decât dispus să îți dea ceea ce dorești în acest domeniu.

Bun! Și ce este de făcut?

În primul rând, relaxează-te și nu încerca să forțezi lucrurile.

În al doilea rând, încearcă să vezi ce gândește bărbatul pe care vrei să-l ai lângă tine și care sunt dorințele și nevoile sale specifice într-o relație. Dacă poți, încearcă să te concentrezi mai mult pe acestea decât pe ale cele ale tale.

În al treilea rând, ar fi o idee bună să nu pui întrebări delicate prea devreme în relație (mai ales în primele 2-3 zile!) bărbatului abia venit lângă tine. De exemplu, nu pune întrebări despre locul de muncă/carieră, cât de mult câștigă, dacă dorește copiii (și dacă da, când și câți), unde se vede el peste cinci ani etc. – de parcă ai fi șefa de la Resurse Umane.

Toate aceste lucruri pot ridica semne de întrebare în mintea oricărui bărbat, chiar dacă motivele tale de a le afla sunt absolut nevinovate, ori că dorești să faci puțină conversație cu el, ori că ești cu adevărat interesată de el.

Concentrează-te mai mult pe bucuria de a fi în compania lui și pe faptul că te simți bine, decât pe “interviul de angajare”.

Lucrurile vor progresa în mod firesc atunci când voi doi sunteți potriviți unul pentru celălalt.

Dar cum poți să fii potrivită pentru un bărbat?

Ei bine, pentru asta trebuie să știi ce caută bărbați la o femeie și să fii o astfel de femeie.

Ți-am dat niște indicii referitoare la aceste lucruri în acest articol care ar trebui să fie foarte utile în această privință.

Cu toate acestea, simpla renunțare la agenda personală nu va funcționa de la sine.

Căci chiar dacă fată timidă din colț nu pare să aibă vreo agendă ascunsă, probabil că nu va fi băgată în seamă de nici un bărbat. Evident că bărbații caută și alte lucruri la o femeie.

Și atunci de ce să renunț la agenda ascunsă?

Pentru că este condiția de bază de la care trebuie să pornești pentru a-ți pune în evidență celelalte calități pe care le ai. De pomană ai o grămadă de calități, dacă bărbații te miros de la o poștă că vrei să intri într-o relație din interes (indiferent care este acel interes).

Vrei să ai șansa ca cineva să-ți vadă aceste calități? Atunci renunță la agenda ascunsă. Când spun asta, nu mă refer să renunți la idealurile și obiectivele tale, ci doar să le pui în așteptare până întâlnești pe cel care are și el idealuri asemănătoare.

Despre următorul lucru la care trebuie să renunți povestesc aici.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *