Totul în viață este o reflectare a alegerilor pe care le-am făcut, a deciziilor pe care le-am luat.

Oamenii obisnuiți iau decizii având în vedere situația curentă. Oamenii de succes iau decizii având în vedere locul în care vor să ajungă.

Deciziile pe care le luăm în viață sunt cele care ne modelează caracterul și drumul pe care îl parcurgem.

Una din cele mai grele decizii cu care te confrunți în viață este dacă să renunți sau să încerci și mai mult. La fel de greu este să iei o decizie atunci când trebuie să alegi între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce ai vrea să faci.

Atunci când alegem să deschidem ușa care nu trebuie, ratăm ușa care ne-ar fi dus mai rapid la fericire. Însă orice ușă pe care o deschidem ne poate aduce și achiziții (de lecții învățate, sfaturi, competențe, virtuți, întărirea caracterului etc.). Diferența dintre ușa bună și cea rea este că cea rea ne încetinește atingerea obiectivului, ne îndepărtează de la drumul cel bun. Iar asta face să se pună în mișcare mecanismul corector prin lecții mai dure sau mai puțin dure în funcție de cât de mult ne-am îndepărtat de la drum

Există, însă, o categorie de oameni care refuză să își asume până și cel mai mic risc în deciziile pe care le iau în viață. Apoi se plâng de faptul că nu sunt multumiți de viața pe care o au sau că nu sunt fericiți.

Nu ai cum să fii fericit dacă nu riști. Să riști să te îndrăgostești, să riști să fii rănit de cel/cea pe care îl/o iubești, să riști să începi o afacere, să riști să pleci în călătoria vieții, să riști să faci ceea ce îți place.

Nu uitați că oamenii sunt ca vapoarele: sunt în siguranță la mal, dar nu de asta au fost construite.

Gândiți-vă câți dintre voi ați fi dorit să riscați și n-ați făcut-o (ori din teamă, ori din cauza unor experiențe anterioare neplăcute) …

Oricum, în final, nu regretăm decât acele decizii pe care nu le-am luat, relații de care ne-a fost frică să le inițiem sau să le continuăm, și decizii pe care am așteptat prea mult pentru ca să le luăm.

Numai tu poti sa schimbi ceva in viata ta. Nimeni altcineva n-o va face. Si nimeni altcineva nu este responsabil de asta.

Dacă vrei să obții rezultate diferite, atunci trebuie să faci ceva diferit. Să încerci alte opțiuni față de cele pe care le-ai ales până acum.

În managementul schimbării se spune că nu poți schimba ceva dacă faci tot ceea ce ai făcut și până acum. Dacă persiști în a face ceea ce ai făcut și până acum, vei ajunge în același loc. Pe același drum înfundat.

Drumurile vechi nu pot deschide porți noi.

Dacă vrei să schimbi ceva la tine, la viața ta, la relația ta trebuie să faci altceva decât ceea ce ai făcut până acum. Să alegi alte variante, alte opțiuni – diferite de ceea ce ai făcut până acum. Schimbă coafura/frizura, schimbă modul în care te îmbraci, schimbă ceva în rutina zilnică, schimbă starea de inerție în care te afli.

Dar, mai ales, schimbă modul în care gândești, schimbă modul în care iei decizii, schimbă modul în care te raportezi la celălalt, schimbă ceva în comunicarea cu celălalt, schimbă starea de spirit anxioasă pe care o ai, schimbă relația. Nimeni nu îți garantează că lucrurile se vor îmbunătăți pe loc sau ca vei găsi instantaneu pe alesul/aleasa inimii tale.

Dar vei vedea că cei din jur se vor uita altfel la tine. Vei vedea că tu te vei simți mai bine în propria-ți piele.

Și nu uita:

Viața întotdeauna ne mai dă o șansă.

Șansa asta se cheamă … MÂINE.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *