Săptămâna asta, citind postările mele despre relații toxice, una dintre prietenele mele de pe facebook mi-a mărturisit:

“Am fost și eu într-o astfel de relație. Atunci când am fost în relația mea toxică, îmi amintesc că cel cu care eram atunci mi-a spus că el m-a ales pentru că știa că niciodată nu aș fi putut să fiu femeia cu care să aibă copii pentru că nu aveam „stofă” de soție și mamă (aveam doar 20 de ani atunci) și că acest lucru l-a făcut să se simtă în siguranță știind că această relație nu avea să dureze.

Atunci când mi-a spus asta m-am simțit extrem de rușinată de faptul că îmi plăcea să ies cu prietenele mele sau cu colegii de facultate la o terasă, în cluburi sau în discoteci (din nou, nu uitați, aveam doar 20 de ani!).

Poate că ți-a căzut falca auzind cele spuse de fostul meu prieten și poate că ai crezut că am părăsit imediat un asemenea specimen. Ei, bine, nu am făcut-o! Din contra: am vrut să-i demonstrez cât de grijulie, de gospodină și de matură pot fi. Și așa, în loc să-l fi părăsit atunci, m-am afundat și mai tare în relație.

Bine înțeles că lui nu i-a păsat de schimbarea mea.

În schimb am renunțat la ieșiri, la prieteni, la tot ceea ce însemna socializare pentru mine și m-am transformat în roboțelul-gospodină. Eu aveam grijă de toate ale casei, de la zugrăvit la cumpărături.

El nu catadicsea să cumpere nici măcar o pâine. Tot universul meu era doar el. Ajunsesem să-l iubesc și să-i slujesc ca o sclavă. Însă asta nu l-a împiedicat să mă umilească în continuare, mai ales în fața prietenilor săi (căci eu nu mai aveam demult prieteni pentru că mi-i îndepărtasem unul câte unul).

În cele din urmă m-a părăsit pentru o altă fată.

Pierdusem cinci ani din viață și cu greu am reușit să-mi revin.

Acum, când mă uit în urmă, nu-mi vine să cred ce am putut să fac pentru cineva care nu avea alt interes în mine decât să se culce cu mine atunci când avea chef și atât.

Într-o relație toxică, umilirile, înjosirile și jignirile sunt în largul lor. Unele sunt evidente, dar altele sunt ascunse, mascate, voalate atât de bine încât s-ar putea să nu realizezi daunele interne pe care ți le provoacă.”

Concluzia este simplă:

Nu fă niciodată o prioritate din cineva care te vede doar ca pe o opțiune.

Mulțumesc, Ioana, pentru acordul de a posta textul tău! Și felicitări pentru modul în care ai reușit să te redresezi după ce ai închis ușa acestei relații!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *