Există vreo legătură între caracterul tău ca fata și tipul de personalitate al tatălui tău? Ce conexiune subtilă poate fi între fete și tați? Un tată poate uneori să-şi iubească prea mult fiica? Ce impact au tații asupra fetelor lor?

Destinul de femeie al fiecărei fete depinde de relaţia pe care o are cu tatăl ei.

Această relaţie îi va consolida întreaga existenţă atunci când, din fetiţă, ea va deveni adolescentă, apoi femeie, iubită sau soţie.

A înţelege relaţia pe care o fată o are cu tatăl ei înseamnă a înţelege rolul pe care acesta îl joacă în formarea ei ca tânără şi, apoi, ca femeie.

Amprenta lăsată este pozitivă atunci când fiicele se simt încurajate de dorinţa taţilor şi de nevoia ca aceştia să fie mândri de ele.

Mândria este un stimulent nemaipomenit, fără egal pentru viaţa profesională, familială şi amoroasă, şi fetele au nevoie să fie motivate de dorinţa paternă, cu condiţia ca aceasta să nu fie una superficială sau egoistă. Dar această amprentă poate fi şi una negativă atunci când, de exemplu, există prea multă iubire sau când relaţia a lăsat o rană adâncă.

În ziua de azi, numeroase femei aşteaptă de la un bărbat ca el să fie la înălţimea tatălui lor, dar să nu aibă defectele acestuia, ci să le trezească admiraţia şi, în acelaşi timp, să ştie să le dea afecţiunea pe care n-au primit-o îndeajuns sau deloc.

Oare faptul că aşteptările legate de „tatăl ideal” nu le-au fost satisfăcute să fie motivul pentru care ele continuă uneori să-l caute mult timp?

Oare pentru că vor un bărbat care să aibă toate calităţile tatălui lor, unele fete nu găsesc „perla rară” care ar putea să se ocupe de ele şi să le ajute să se realizeze în viaţa lor de femei?

Toţi taţii au un rol determinant în destinul fiicelor lor, şi asta se adevereşte încă din primele zile, din primele luni de viaţă. Aşadar, cum trebuie ei să se comporte pentru a elibera fetei lor acest paşaport de feminitate de care ea va avea atâta nevoie mai târziu pentru a-şi edifica viaţa de femeie? Ce trebuie ei să facă şi ce trebuie să nu facă pentru ca fiica lor, crescând mare, să poată fi fericită alături de ei, datorită lor, şi nu împotriva lor?

Bineînţeles, nu putem rezuma povestea unei femei la relaţia pe care o are cu tatăl ei, dar câte satisfacţii şi insatisfacţii feminine pot fi totuşi analizate în cadrul ei, dacă ne dăm osteneala să ne gândim la acest lucru!

Cât de importantă a fost pentru tine legătura ta cu tatăl tău? Te-a ajutat sau ți s-a părut că așteptările sale erau prea mari? Te-ai simțit încurajată sau demotivată?


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *