Orice despărțire este dureroasă pentru că am investit emoțional în cealaltă persoană. Șocul resimțit după despărțire este cu atât mai puternic cu cât investiția emoțională a fost mai mare. După orice despărțire este foarte important să fii capabil(ă) să privești înainte cu speranță și să gândești pozitiv, deoarece contrariul te împiedică să ai o viață fericită. Ca urmare, ar fi bine dacă ai medita la ideile de mai jos:

Fă-ți timp pentru a te gândi la ceea ce s-a întâmplat și pentru a-ți pune gândurile în ordine. Poate că ceea ce s-a întâmplat a fost pentru binele tău.

Nu toate relațiile sunt menite să supraviețuiască pentru totdeauna. Sunt foarte multe alte persoane în lume care sunt potrivite pentru tine.

Lucrurile nu se petrec întotdeauna așa cum ai planificat/prevăzut. Oricând pot interveni momente dureroase/tragice în relație. Câteodată nu poți să faci nimic mai mult decât ai făcut pentru a salva relația. Poate că ai făcut tot ceea ce ai putut. În orice caz – relația s-a terminat acum. Încearcă să nu petreci prea mult timp scormonind trecutul.

Dacă continui să trăiești într-o stare de negare a ceea ce s-a întâmplat (refuzi să accepți că relația s-a terminat) sau continui să fii supărat(ă), va fi mult mai greu să te recuperezi/să-ți revii. Prin asta nu faci decât să-l lași pe fostul sau s-o lași pe fosta să continue să fie prezent(ă) în viața ta. Lasă-l/Las-o să plece. Nu-ți fă singur(ă) rău. Nu meriți asta!

Probabil știi deja regula asta, dar nu strică s-o mai repet: nu lua legătura cu fostul/fosta cel puțin două săptămâni. În modul ăsta te protejezi mental și emoțional,  și îți faci astfel timp pentru a te gândi la ceea ce s=a întâmplat și a te recupera.

Orice sfârșit este, în fond, un nou început. Și totuși, mulți oameni aleg să rămână în trecut, permițând prezentului lor să fie afectat de depresie, resentimente, furie și stima de sine scăzută pe care le moștenesc de la relația anterioară. Nu numai că acest lucru este extrem de negativ, dar ne împiedică să ieșim de acolo cu o mentalitate pozitivă și să fim deschisi la schimbare și la noi oportunități. Fiecare nouă zi reprezintă o șansă de a face sau de a crea ceva frumos. În loc să ne ocupăm mintea cu ceea ce nu mai avem, ar fi de preferat să ne îndreptăm privirea spre ceea ce am putea avea. Și am putea avea ceva cu mult mai bun și mai frumos decât ceea ce am avut până atunci. Pentru că indiferent de ceea ce a fost, putem începe oricând de la început. De noi ține asta. Numai să vrem!

“Să crezi cu adevărat că poți să faci ceva și deja ai parcurs jumătate din drum spre a avea acel lucru” – Theodore Roosevelt


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *