Unii oameni suferă de o dependență de adrenalină și caută experiențe care să îi ajute să obțină această adrenalină ori de câte ori pot. Înșelătorii “cronici” sau “în serie” – persoanele care își înșală frecvent partenerul/partenera – se numără adesea printre acești căutători de senzații tari.

Profilul de personalitate al “înșelătorilor în serie”

Adrenalina este un hormon produs de glandele suprarenale sau de unii neuroni de la nivelul sistemului nervos central care determină un răspuns de tip „luptă sau fugi” într-o situație de stres crescut. Are efecte intense asupra circulației sanguine, mușchilor și metabolismului glucidic. Căutătorii de senzații tari experimentează un sentiment de euforie la eliberarea de adrenalină în organism. Deoarece se simt foarte bine în astfel de situații, personalitățile de acest tip caută deseori activități care duc la eliberarea adrenalinei în corp, precum sporturile extreme sau înșelarea partenerului (care este tot un fel de “sport extrem”). Bărbații și femeile care au personalitate de “înșelător în serie” adesea trăiesc senzații de euforie atunci când sunt implicați în relații interzise sau secrete.

“Ceea ce are cealaltă femeie și eu nu am?”

Păi ar putea fi mai multe lucruri. Poate că e mai tânără. Poate că e mai disponibilă. Poate că e mai comunicativă. Poate că e mai bună la pat. Cum la fel de bine s-ar putea să realizezi că cealaltă femeie să nu aibă nimic din ceea ce nu ai și tu. În unele cazuri s-ar putea să fie chiar mai în vârsta decât tine și poate nici chiar atât de frumoasă pe cât ești tu de frumoasă. “Și atunci de ce mă înșală?” – o să spui. Am să-ți explic puțin mai jos. Ceea ce trebuie să știi acum este că bărbatul tău te va înșela cu ea din cauza oportunității unice pe care i-o oferă. La ce mă refer când spun asta?

Femeile care “vânează” bărbații căsătoriți o fac adesea cu o tenacitate aproape animalică, ceea ce îi excită pe bărbații care adoră fiorul de a fi vânați ca o pradă. La urma-urmei, cui nu-i place să fie curtat?

Când astfel de femei își dezlănțuie puterea feminină, bărbații sunt fermecați și vrăjiți de ceea ce li se întâmplă, de obicei înainte de a-și da seama ce pierd.

Ceea ce îți spun aici este extrem de important și ar trebui să citești cu atenție:

În timp ce o femeie se îndrăgostește de un bărbat pentru cine este, un bărbat se îndrăgostește de o femeie pentru felul în care ea îl face să se simtă.

Ca urmare, bărbatul tău înșală nu pentru că cealaltă femeie este mai tânără sau arată mai bine, ci pentru că cealaltă femeie știe cum să-l facă pe bărbatul tău să se simtă entuziasmat, apreciat și adorat. Senzația, încântarea și emoțiile pe care le simte atunci când  primește o astfel de atenție de la cealaltă femeie pot fi captivante.

Și mai trebuie să știi că așa s-a simțit el și atunci când te-a întâlnit pe tine pentru prima dată. Numai că acum el nu mai simte acest lucru de la tine și ar trebui să te întrebi “de ce?”.

Ce are el de câștigat din relația asta extra-conjugală?

În afară de a face dragoste cu o persoană nouă și incitantă, bărbatul tău retrăiește acel sentiment de “fluturi în stomac” atunci când se gândește la cealaltă femeie sau atunci când se întâlnește cu ea. Dacă se află într-o criză de vârstă mijlocie, o aventură poate fi energia de care are nevoie pentru a se simți mai bine în legătură cu viața sa. Este și o recunoaștere a faptului că încă este “valid” pe piață, ceea ce îi induce un sentiment de bucurie, îi „gâdilă” orgoliul și îl face să se simtă bine (sau, oricum, mai bine decât îl faci tu să se simtă).

Pot fi și alte motive, mai profunde, De exemplu: un bărbat mămos, care a stat prea mult pe lângă fusta mamei și care cu greu s-a desprins de ea (oare chiar s-a desprins?), s-ar putea să înșele doar pentru a găsi o altă “mămică” care să aibă grijă de el, o femeie mămoasă care să-l facă să se simtă în siguranță.

Indiferent de motivele sale pentru a înșela, un bărbat trișează pentru a-și îndeplini nevoi care nu-i sunt îndeplinite în relația sa actuală (entuziasm, varietate, companie, adrenalină, apreciere etc.).

Ce are cealaltă femeie de câștigat?

Banii lui

Multe femei caută bărbați căsătoriți pur și simplu pentru bani și cadouri. Unora dintre femei le place să ia masa în oraș și să aibă o seară plăcută pe banii altcuiva. Alte femei o fac pentru cadouri (bijuterii, bani, îmbrăcăminte, lenjerie, excursii etc.) pe care le primesc de la prietenii lor căsătoriți. Unele femei chiar vânează cu precădere bărbații căsătoriți pentru ca, mai apoi, să le solicite bani pentru a păstra secretul aventurii.

Confort

De ce ar dori orice femeie cu mintea la cap un bărbat căsătorit în locul unui bărbat singur cu care ar putea să fie tot timpul împreună (și nu doar pe apucate ca și cu prietenul ei căsătorit)? De-a lungul istoriei, femeile au fost atrase de bărbații căsătoriți din diverse motive. În primul rând, o femeie independentă nu s-ar simți prea bine să aibă un bărbat în preajma ei 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. O astfel de femeie preferă să se distreze cu un bărbat căsătorit și apoi să-l trimită acasă pentru ca ea să se poată bucura de pace și liniște. Nu dorește să aibă de-a face cu un bărbat zilnic. Un bărbat căsătorit nu este doar distractiv și „interzis”, ci este și mai ușor de ținut la distanță.

Atunci când o femeie caută o relație cu un bărbat căsătorit, ea realizează că scapă de o mulțime de probleme cum ar fi: spălatul rufelor lui, curățenia după el, creșterea copiilor, relația cu familia lui, pregătirea mâncării, ordonarea lucrurilor sale, îngrijorarea față de sănătatea lui (sau de dieta lui) sau mirosul respirației lui dimineața. Din fericire pentru ea, el are o soție care se ocupă de aceste probleme triviale (adică de aia te are pe tine).

O relație fără obligații

În general, cealaltă femeie caută o relație cu un bărbat căsătorit deoarece își dorește numai părțile bune ale unei relații, în timp ce scapă de aspectele mai puțin dorite ale relației. Cealaltă femeie îl dorește pe soțul tău pentru că el are o soție exemplară care gestionează aspectele plictisitoare ale unei relații reale.

Ea ia doar ceea ce este mai bun de la soțului tău, atenția lui, energia sa sexuală, banii săi, timpul său liber (inclusiv vacanțele), conversațiile cu el și gândurile împărtășite cu el. Apoi îl trimite pe acest bărbat căsătorit acasă la o soție care trebuie să se ocupe de realitatea relației, inclusiv de oboseala sa, lipsa sa de interes sexual, cu atenția distrasă și cu gândul plecat la ultima sa escapadă. Cealaltă femeie nu trebuie să aibă de-a face cu bărbatul tău atunci când el are nevoi emoționale, când este bolnav sau are probleme de familie.

3 lucruri pe care el nu le poate înțelege

Din păcate, fiind prins în vraja acestei aventuri, bărbatul nu se gândește la efectele pe termen lung ale acțiunilor sale. Indiferent dacă planurile sale cu cealaltă femeie se referă la o aventură interesantă pe termen scurt sau la construirea unei relații de durată, pe termen lung, există trei lucruri pe care el ar trebui să le conștientizeze (însă nu le face).

1. Ce își dorește cu adevărat cealaltă femeie?

Femeile care caută, în mod special, să aibă relații cu bărbații căsătoriți se află într-o astfel de aventură pentru că le plac fiorul/plăcerea vânătorii și bărbații „interziși”. Le place provocarea de a-l face pe un bărbat căsătorit să-și compromită căsnicia și familia, și să obțină un sentiment de împlinire și victorie atunci când o alege pe ea în locul soției sale. În cele mai multe cazuri, femeia nu este neapărat interesată de bărbat, cât este interesată de „vânarea” acestuia. Pentru ele vânătoarea este mult mai interesantă decât prada.

2. Ce se întâmplă după ce se termină aventura?

Pentru acest gen de femei, relația se încheie de obicei atunci când fiorul urmăririi dispare. Odată ce îl va avea pe bărbatul căsătorit în gheare, poate că se va juca puțin cu el, dar se va plictisi repede. L-a cucerit, a luat ceea ce a vrut de la el și aventura s-a terminat. Acum ea se pregătește să treacă la următoarea sa “victimă”. Foarte puține astfel de femei intră în relații pe termen lung cu iubiții lor, dar mai devreme sau mai târziu se plictisesc de cucerirea lor și doresc alta.

Din păcate, atunci când intră într-o astfel de aventură, bărbații nu realizează că intră într-o relație cu o persoană care nu respectă limitele relațiilor (ceea ce probabil nu este foarte important pentru ei deoarece evident că nici ei nu au respect pentru limitele relației lor conjugale). Cu toate acestea, acești bărbați devin ulterior șocați și uimiți atunci când femeile pentru care au renunțat la orice îi înșală sau se desparte de ei.

3. Ce înseamnă cu adevărat infidelitatea sa

În unele cazuri, aventurile extraconjugale se întâmplă deoarece doi oameni se îndrăgostesc unul de celălalt. Cu toate acestea, o femeie care își propune să cucerească un bărbat căsătorit cu copii nu dă dovadă de o dragoste adevărată. Adevărata iubire nu rupe un bărbat de familia sa și nici nu distruge viitorul copiilor săi. Atunci când un copil cu o mână ţine pe mama, iar cu cealaltă pe tata, trebuie să ai o inimă de piatră ca să te hotărăşti să rupi această legătură sau să divorţezi.

Orice bărbat căsătorit care se îndrăgostește de altcineva ar trebui să ia în considerare nevoile familiei sale la fel de intens ca și propriile sale nevoi.

Înainte de a se implica într-o aventură, bărbatul căsătorit ar trebui să manifeste responsabilitate și să arate maturitate în gândire. El ar trebui să mediteze la impactul acțiunilor sale, la efectele profunde pe care o astfel de aventură le poate avea asupra soției și copiiilor.

Nu poți să spui numai: “Iubesc o altă persoană, pe tine nu te mai iubesc și nu vreau să trăiesc în minciună”. Nu poți să ai o abordare egoistă de genul: “Mie vreau să-mi fie bine; de ceilalți nu mă interesează”.

Te-ai gândit cât de tare îi va durea pe copii să vadă că părinții se despart? Te-ai gândit cât de afectate vor fi sufletele lor în momentul în care vor vedea că punctele de sprijin ale lumii lor – mama și tata – se destramă? Te-ai gândit cum îi va afecta mai departe acest puternic impact emoțional? Cum vor fi răsucite inimile lor pe tot parcursul vieții lor?

Este extrem de dureros să realizezi că cel de lângă tine nu-ți mai este fidel. Dacă ți s-a întâmplat acest lucru, dacă te-a înșelat și a plecat cu cealaltă femeie, nu te amărî peste măsură. Amintește-ți că cealaltă femeie ți-a făcut, de fapt, o favoare. Acum te poți concentra pe găsirea unei persoane care chiar merită dragostea ta.

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *