Există o regulă simplă de urmat în orice relație: să nu faci pe cel de lângă tine să se simtă singur. Niciodată.

Mai ales atunci când ești lângă ea/el. Într-o relație în criză/pericol, te simți mult mai singur(ă) decât atunci când erai singur(ă).

Mă fascinează comportamentul cuplurilor. Mai ales acolo unde sunt multe, adică în public. Mă uit la ele și încerc să ghicesc etapa în care se găsesc și cât de puternică este relația.

Două exemple: el și ea – greci – întinși pe șezlong, la plajă. Ambii tineri, 27-30 de ani, ambii cu telefoane în mână. Necăsătoriți. Fiecare butonează ceva. El – vădit pasionat de ceea ce face, ea – vădit plictisită. Din când în când, ea se mai oprește din butonat pentru ca să-l mai întrebe câte ceva. Doar-doar i-o capta atenția. El răspunde monosilabic, fără a se uita la ea. La un moment dat ea termină și îl întreabă ceva pe el. El răspunde scurt, puțin deranjat. Ea se ridică și pleacă. Revine cu o bere și un cocktail. Berea i-o dă lui, iar el o ia fără să se uite la ea și fără a-i spune ceva. Și așa decurge prima parte a zilei …

În spatele meu – un sârb și o sârboiacă, cam de 35-38 de ani. Căsătoriți. Fără mobile (sau, cel puțin, nu sunt la vedere). Nu m-aș fi uitat la ei dăcă nu ar fi vorbit non-stop. Ea îi povestea lui ceva, el o asculta sorbind-o din priviri. Apoi a fost rândul lui să spună ceva și ea îl ascultă fascinată. În timpul conversației ea îl atinge pe braț, în timp ce el, din când în când, îi mai îndreaptă o șuviță rebelă. La un moment dat, el îi spune ceva ei și pleacă amândoi în mare ținându-se de mână …

După cum spuneam și într-o postare anterioară, de multe ori, după ce am cucerit persoana iubită, uităm să mai facem acele lucruri și gesturi pe care le-am făcut atunci când doream s-o cucerim. Sau uităm să facem și alte lucruri și gesturi noi, inedite, neașteptate.

Și-atunci se strecoară singuratatea în doi care macină relația precum valurile plaja. Încet, dar sigur …

Așa că, chiar dacă ești departe, dă măcar un mesaj persoanei la care ții.

Iar dacă ești aproape, vorbește-i.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *