Cum poți să-ți dai seama dacă ai găsit femeia potrivită pentru a te căsători cu ea? Bărbații care doresc relații de lungă durată vor ajunge într-o zi în punctul în care trebuie să se întrebe: este aceasta cu adevărat persoana cu care vreau să-mi petrec restul vieții? Femeia cu care sunt este cu adevărat cea potrivită?

Oamenii de știință din întreaga lume cercetează problemele extrem de complicate din jurul iubirii și relațiilor și au petrecut mii de ore încercând să-și dea seama cum se potrivesc oamenii într-o relație și de ce calități au nevoie pentru a face ca o relație să fie fericită și de durată.

Am compilat mai jos cele mai interesante rezultate ale unor astfel de studii. Dacă femeia pe care o curtezi are aceste 14 calități și comportamente, știi că ți-ai găsit perechea. Nu mai zăbovi pentru că foarte greu vei mai găsi alta la fel.

1. Inteligentă

Când cauți o parteneră pe viață, asigură-te că este inteligentă. În mod ideal, ar trebui să fie mai inteligentă decât tine. Și știința este de acord cu asta. Lawrence Whalley, profesor emerit al Universității din Aberdeen, cercetează demența de mult timp și a descoperit că o femeie inteligentă te poate proteja de demență mai târziu în viață. Sfatul său: „Lucrul care nu i se spune niciodată unui băiat – dar ar trebui să i se spună dacă vrea să ducă o viață mai lungă – este să se căsătorească cu o femeie inteligentă. Nu există un lucru mai bun decât inteligența”.

Un partener inteligent nu se oprește niciodată să te provoace intelectual, ceea ce te ajută să-ți păstrezi în permanență facultățile mintale.

2. Sinceră

Toată lumea face greșeli și ia decizii proaste. Acest lucru face și mai important să ai pe cineva care să te poată readuce pe drum și să-ți spună atunci când pornești pe o cale greșită. Studiile arată că bărbații doresc să aibă o parteneră onestă lângă ei atunci când caută o relație pe termen lung. Dacă ai găsit o femeie așa, nu o lăsa niciodată să plece.

3. Gândește pozitiv

Prietena ta este tipul de persoană care vede întotdeauna jumătatea plină a paharului? Ai putea să o acuzi uneori de un optimism naiv? Atunci s-ar putea să fi găsit femeia visurilor tale.

Privește lucrurile din următorul punct de vedere: oamenii negativi sunt toxici și afectează negativ sănătatea noastră pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că avem tendința de a prelua negativitatea oamenilor cu care petrecem cea mai mare parte din timpul nostru. Acest lucru a fost arătat într-o lucrare de cercetare a psihologului Elaine Hatfield. Și această negativitate interiorizată poate duce la creșterea frecvenței cardiace, ne îngreunează digestia și scade capacitatea noastră de concentrare.

4. Flexibilă

Viața nu poate fi întotdeauna numai lapte și miere, și – la un moment dat – s-ar putea ca să nu fi de acord cu partenera de viață. Este complet normal și, chiar, inevitabil. Dar relația nu poate funcționa decât dacă ambii parteneri sunt dispuși să facă compromisuri.

Psihologii UCLA au urmărit 172 de cupluri căsătorite timp de 11 ani și au ajuns la o concluzie simplă: „Este ușor să fii implicat în relația ta atunci când merge bine”, a declarat autorul principal al studiului, Thomas Bradbury. „Cu toate că o relație se schimbă, totuși, ar trebui să spui la un moment dat ceva de genul:„ Sunt implicat în această relație, dar nu merge foarte bine – trebuie să mă gândesc la o soluție, să fac niște sacrificii și să fac pașii pe care trebuie să-i fac pentru a menține această relație. “

Oamenii de știință spun că cei dispuși să găsească o soluție și să facă compromisuri vor avea o căsătorie lungă și fericită.

5. Râde la glumele tale

Desigur, ne dorim întotdeauna să avem lângă noi pe cineva care chiar râde la glumele pe care le spunem. În 2006, un studiu realizat de psihologii Universității de Stat din Westfield a sugerat că a avea un partener care crede că ești amuzant este mai important pentru bărbați decât pentru femei. Dacă ai găsit deja o femeie cu care poți râde, asigură-te că ai grijă de ea.

6. Comunicativă

A avea un partener care strălucește în lumina reflectoarelor publice și se poate face ușor auzit într-un grup, face ca viața ta să fie mult mai ușoară.

Un studiu realizat de Universitatea din Westminster sugerează că persoanele care comunică bine cu ceilalți și care împărtășesc informații personale sunt considerate ca fiind deosebit de atractive. Autorii studiului spun chiar că această calitate este atât de importantă încât oamenii vor percepe oamenii comunicativi ca fiind mult mai frumoși sau mai atractivi decât sunt în realitate.

7. Perseverentă

Se referă la faptul că ea îți susține obiectivele, în timp ce își urmărește propriile obiective.

Mult timp oamenii de știință au încercat să demonstreze că bărbații preferă să se căsătorească cu femei slabe. În cartea ei „De ce bărbații deștepți se căsătoresc cu femei inteligente”, Christine C. Whelan demontează temeinic acest mit și dovedește – cu statistici – că femeile de succes, bine educate și care câștigă bine, nu se căsătoresc mai rar decât altele.

Și nu uita care sunt avantajele: o femeie puternică de partea ta te va motiva și nu va depinde de tine. Nu trebuie să-ți faci griji pentru ea și nu va avea nevoie de o validare constantă.

O persoană slabă tinde adesea să-și uite propriile obiective. În schimb, o femeie perseverentă nu numai că prioritizează obiectivele partenerului, ci tinde să-l motiveze în atingerea obiectivelor personale și de familie. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu al Universității din Columbia Britanică. Însă pentru asta ai nevoie de o pondere echilibrată între obiectivele personale și obiectivele pe care doriți să le atingeți împreună.

8. Are o relație bună cu părinții

Dacă vrei să știi cum va fi partenerul tău peste 30 de ani, uită-te la părinții săi. Dacă vrei să știi cum te va trata peste 30 de ani, vezi cum își tratează părinții acum.

Cercetătorii Universității din Alberta au făcut o cercetare pe un eșantion de 2.970 de persoane de toate vârstele și au descoperit o corelație clară între relația copiilor cu părinții lor în perioada lor de adolescență și viața amoroasă a copiilor atunci când aceștia devin adulți.

Asta nu înseamnă că relația ei cu părinții trebuie să fie întotdeauna perfectă. „Înțelegerea contribuției pe care o ai în [a dezvolta] relația cu părinții tăi ar fi importantă pentru recunoașterea oricărei tendințe de replicare a comportamentului – pozitiv sau negativ – în relația intimă [cu partenerul tău]”, scrie Matt Johnson. Singura modalitate de a învăța cum să te descurci mai bine în alte relații este să fii conștient de comportamentul respectiv.

9. Amabilă

Știința spune că cheile unei relații de lungă durată și fericite sunt bunătatea și generozitatea. Psihologul John Gottmann de la Universitatea statului Washington a început cercetările asupra cuplurilor căsătorite în urmă cu patru decenii.

El a identificat două tipuri de cupluri: Maeștri (Masters) și Dezastruoși (Disasters). Conform studiului dezastruoșii, după cum probabil ați ghicit, divorțează în primii șase ani de relație. Maeștrii stau împreună pentru o lungă perioadă de timp și au întotdeauna în comun acest lucru: „Scanează mediul social pentru lucruri pe care le pot aprecia și pentru care pot fi recunoscători. Ei construiesc intens o cultură a respectului și aprecierii (partenerului)”, a spus el într-un interviu acordat periodicului “The Atlantic”.

10. Calmă

Atunci când lucrurile sunt încordate, ea rămâne mereu calmă și te calmează și pe tine. Certurile sunt inevitabile în orice relație. A fi mereu de acord cu celălalt nu este un semn al unei relații stabile. Important este însă cum faceți față dezacordurilor și cum vă împăcați după astfel de certuri.

Cercetători de la Universitatea California Berkeley și Universitatea de Nord-Vest au studiat 80 de cupluri timp de 13 ani și au descoperit că o relație durează mai mult dacă femeia se poate calma în timpul unei dispute cu partenerul și dacă poate transfera aceste sentimente și bărbatului cu care este în dezacord. Interesant este faptul că efectul nu este același dacă bărbatul este cel care trebuie să se calmeze mai întâi.

11. Are aceleași pasiuni ca și tine

Ai văzut vreo femeie care să nu fie supărată pe tine dacă ai petrecut prea mult timp la o petrecere? De cele mai multe ori, ea este cu tine la acea petrecere și îți spune că vrea să meargă acasă (îți spune asta pentru că, de cele mai multe ori, tu ai sărit calul cu băutura). Însă tu insiști să mai rămâneți sau chiar îi spui să plece sigură pentru că tu o să vii mai târziu. Ei, bine, data viitoare n-o mai lăsa să plece și pune-i un pahar în față …

Un studiu pe termen lung efectuat de Universitatea statului Michigan pe 4.864 de persoane căsătorite a arătat că cele mai fericite cupluri sunt cele în care cei care partenerii stau împreună la poveste la câte un pahar de alcool. Desigur, acest lucru nu înseamnă că alcoolicii sunt cei mai fericiți parteneri. Studiul se referă la un singur pahar, nu la mai multe sticle sau butoaie. „Se pare că cuplurile care fac mai multe activități de petrecere a timpului liber să aibă o calitate conjugală mai bună”, spune Kira Birditt, autorul studiului.

12. Independentă

Să ai intimitate și propriul spațiu este și mai important pentru relația ta decât o viață sexuală bună. Acest lucru a fost demonstrat de un studiu pe termen lung al Universității din Michigan. „Atunci când indivizii au propriii prieteni, propriul set de interese, atunci când sunt capabili să se definească nu prin soț sau relație, asta îi face mai fericiți și mai puțin plictisiți”, a declarat Terry Orbuch, autorul studiului, într-un interviu cu Jurnalul Wall Street.

13. Acceptă defectele tale

Prea multe relații par a fi șablon: un partener care îl critică pe celălalt. Ținuta lui neîngrijită, glumele lui proaste, obiceiul lui enervant de a mesteca cu gura deschisă sau de a sorbi supa zgomotos etc. – sunt exemple de defecte care sunt mereu criticate de ea.

Dacă ai găsit o femeie care te poate accepta așa cum ești, ar trebui să te consideri norocos. „O abordare optimistă a lumii nu numai că îți va face bine, dar te va apropia de alte persoane care văd jumătate plină a paharului”, spune psihologul Terry Orbuch în rubrica sa din „Huffington Post”.

14. Iertătoare

Dacă ai dat de o femeie care îi poate ierta pe ceilalți, o poți avea alături de tine pentru toată viața. Un studiu realizat de cercetătorii de la Luther College, Duke University și Harvard Divinity School a arătat că oamenii care îi pot ierta necondiționat pe ceilalți trăiesc vieți mai lungi.

Dar poate și mai important este faptul că iertarea este fundamentul unei relații sănătoase. Oamenii nu sunt perfecți și nici tu nu ești. Vor fi momente în care, din neatenție, faci ceva care va supăra persoana de lângă tine. Și atunci vei avea nevoie de o femeie care să poată să te ierte.

Dacă ai găsit o femeie care are unele dintre aceste calități sau le are pe toate, atunci n-o lăsa să plece din viața ta. Viața ta va fi minunată cu o asemenea soție. Sau preferi un alt tip de femeie?

(Traducere și adaptare după articolul “Dacă o femeie are aceste 14 calități nu o lăsa niciodată să plece, spun oamenii de știință” apărut în ediția online a publicației “The Independent”)

Categories: Relații

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *