Relațiile sunt precum plantele. La început trebuie să alegi cu grijă locul în care vrei să pui sămânța pentru a încolți. Este poate cea mai importantă decizie de care depinde, în mare măsură, modul în care va evolua relația.

Apoi trebuie să o uzi cu lacrimi de bucurie, să o hrănești cu vorbe de laudă și mângâieri, și să-i asiguri căldura sufletească. Apoi să începi s-o sprijini cu strângeri de mână și îmbrățișări atunci când crește. Până va înflori în săruturi și-n șoapte foșnitoare.

Bine înțeles că aceste lucruri trebuie făcute de ambii parteneri. Dacă numai unul dintre ei face acest lucru – și aici mă refer la relațiile toxice – planta ajunge să se usuce.

Chiar și așa există cazuri în care persoana care dorește cu disperare ca relația să meargă mai departe continuă să ude planta, să hrănească relația, să o întrețină. Însă, dacă vezi că celălalt nu este deloc interesat să facă vreun efort pentru a avea grijă de relație, cel mai bine ar fi să-i dai drumul. Să ieși dintr-o astfel de relație.

Câteodată trebuie să încetezi să mai uzi plantele moarte.

Pentru că nu le mai poți aduce la viață oricât de multă apă ai turna. Ba, din contra, dacă mai rămăsese ceva din plantă, există șansa să putrezească datorită excesului de apă pe care o torni la rădăcină.

Relațiile toxice sunt ca o investiție proastă. Indiferent cât de multe resurse ai băga în ea, nu vei obține nimic din ea.

Vine o vreme când nu mai trebuie să traversezi oceane pentru cineva care nu ar traversa nici măcar o baltă pentru tine.

Una din cele mai mari greșeli pe care o poți face într-o relație este să permiți să fii tratat ca un NIMIC de persoana care reprezenta TOTUL pentru tine. Una din cele mai crude abordări este să trezești dragostea în cineva de care nu-ți pasă.

Găsește pe cineva în care merită cu adevărat să investești.

Găsește o floare care într-adevăr merită să fie îngrijită și de care să te bucuri.

Găsește fericirea!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *