Unele dintre binecuvântările unei căsnicii ar trebui să fie liniștea sufletească și fericirea. Atât soțul, cât și soția ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru rolul pe care îl joacă fiecare într-o căsnicie. Mai jos sunt prezentate cele mai frecvente 10 greșeli specifice bărbaților care pot distruge complet o căsnicie.

1. O faci să se simtă singură

Una dintre cele mai rapide modalități de a-ți distruge căsnicia este să o faci pe soția ta să se simtă singură. Asta înseamnă, de exemplu, să stai multe ore peste program la locul de muncă, după care – în loc să te duci acasă – mai petreci câteva ore bune cu băieții la o bere. Atunci când ajungi acasă, nu vorbești cu ea sau cu copiii tăi, și nici nu îi bagi în seamă. În schimb, te plantezi în fața televizorului și urmărești meciul de fotbal sau joci jocuri pe calculator. De asemenea, la sfârșit de săptămână, te plângi de câtă dezordine este în casă fără a face nimic în acest sens, apoi pleci cu diverse treburi mai mult sau mai puțin inventate și nu te mai întorci decât seara târziu.

Una dintre experiențele cele mai nefericite pentru o soție este acel sentiment de izolare pe care îl simte atunci când soțul ei a părăsit emoțional relația. O să spui că și ea are prietene cu care își petrece timpul și cu care discută, și că și ea are o slujbă care îi mănâncă suficient timp. O să spui că ea petrece mult timp cu îngrijirea și plimbarea copiilor sau că și ea participă la activități în care nu este implicat soțului ei. Nu este acelați lucru! Dorința ei cea mai mare este de a-și petrece timpul cu tine, cu bărbatul pe care îl iubește. Femeile resimt o durere profundă atunci când sunt lăsate singure și sunt ignorate de soți. Atunci când se simte abandonată de soț, femeia contraatacă cu un comportament violent și lipsit de respect. Capacitatea ei de a te răni verbal este cea mai puternică armă a sa pe care ea o folosește din teamă, într-un efort de a încerca să îți atragă atenția.

Atunci când soția începe să te bată la cap pentru că stai prea puțin timp pe acasă, că nu îți faci niciodată timp să povestești cu ea și că nu te implici în activitățile legate de creșterea și educarea copiilor, sunt mari șanse ca ea să se simtă abandonată și izolată. Atunci când încetați să vă petreceți timpul împreună, distanța emoțională dintre voi doi crește rapid. Singurătatea în doi distruge rapid o căsnicie.

2 .Nu simte că ești destul de apropiat de ea

Soția ta se simte plină de energie atunci când simte că-i ești apropiat și când se simte conectată cu tine . A nu te deschide spre ea, a nu-i spune gândurile și problemele tale este distrugător atât pentru ea, cât și pentru căsnicia voastră. În timp ce tu te strădui să-ți păstrezi independența, ea dorește să se conecteze cu tine. Nu este corect (pentru nici unul dintre voi) dacă ești afectuos și atent cu ea numai în zilele în care vrei să faci dragoste sau atunci când dorești altceva de la ea. Afecțiunea și apropierea ar trebui să fie un scop în sine, nu un mijloc spre un alt scop.

A comunica cu ea nu este singura modalitate prin care femeile se simt aproape de soți (deși este una dintre cele mai importante modalități). A o îmbrățișa de mai multe ori pe zi, a o ține de mână sau a petrece ceva timp singur cu ea sunt câteva dintre modalitățile prin care poți să-i arăți că ești aproape de ea. Atunci când nevoia ei de apropiere față de tine este îndeplinită, ea va fi mai înclinată să respecte nevoia ta de independență. Atunci când soția ta se simte aproape de tine, va fi și mai dispusă să se angajeze cu tine la un nivel mai intim, sexual.

Ceea ce trebuie să reții este faptul că tu trebuie să o ajuți să se simtă conectată cu tine. Încearcă să vorbești cu ea despre cum a fost ziua ta, despre temerile, speranțele si visele tale. Ține-o mâna atunci când ieșiți împreună. Sărut-o pe neașteptate în bucătărie in timp ce face cina. Stai alături de ea. Întreabă-o ce mai face și, pentru câteva minute, acordă-i întreaga ta atenția în timp ce ea îți răspunde. Un pic de atenție contează foarte mult atât pentru ea, dar mai ales pentru căsnicia voastră.

3. Nu te deschizi față de ea

Mulți dintre voi o să fiți surprinși de ceea ce vă spun acum, dar e singurul mod care îmi trece acum prin minte pentru ca să vă fac să înțelegeți: femeile sunt ca niște circuite integrate. Mintea, corpul și sufletul unei femei sunt strâns legate/conectate. Ca urmare, dacă sentimentele lor sunt rănite, acest lucru afectează întregul sistem. O soție cu sufletul rănit poate suferi de oboseală și confuzie. Asemenea șirului de beculețe de Crăciun , atunci când un beculeț se stinge, toate celelalte se sting și totul se întunecă. Bărbații sunt altfel: ei sunt compartimentați. Dacă un beculeț se stinge, toate celelalte beculețe rămân aprinse și funcționează corect, neafectate de beculețul stins. Bărbații pot funcționa în continuare atunci când o zonă a vieții lor nu funcționează corect.

Soția ta nu înțelege atitudinea ta închisă și misterioasă pe care o ai. Lucrurile care se întâmplă în jurul vostru și care vă afectează nu par să te deranjeaze. Niciodată nu vrei să vorbești cu ea. Știe că ești stresat în legătură cu munca, dar nu-i arăți sau nu-ți exprimi asta. Se întreabă cum poți chiar să funcționezi. Soția ta nu vrea să-ți invadeze teritoriul. Pur și simplu vrea ca tu să fii deschis cu ea. Vrea să vadă persoana care ești cu adevărat. Ea se simte iubită atunci când împărtășiți temerile, grijile și necazurile. Ea vrea să fie pentru tine acea persoană cu care să împărtășești și cele bune și cele rele, „la bine și la greu”, și s-a angajat să fie așa atunci când s-a căsătorit cu tine. Nu va încerca să te repare sau să te schimbe, ci doar vrea să te asculte.

Încearcă să vorbești cu ea despre ce se întâmplă în viața ta. Femeile doresc să se elibereze de problemele lor (fără a te presa să le dai o soluție) și consideră că – la rândul lor – sunt datoare să-ți asculte problemele cu care te confrunți și emoțiile pe care le trăiești.

4. Cauți mereu soluții la problemele ei, deși ea nu vrea decât să o asculți

Chiar dacă nu ți-o spune mereu, soția te vede ca fiind un om foarte puternic care o poate ajuta. Ca urmare, atunci când vine la tine pentru a-ți cere ajutorul spre a-și ușura din poverile pe care le duce, este un compliment. Știe că te descurci.

În loc să încerci să rezolvi și să remediezi fiecare problemă pe care ți-o împărtășește, încearcă totuși să o asculți. S-ar putea chiar să te întrebi dacă chiar are nevoie de o soluție sau doar de cineva care să o asculte. Va fi o ușurare pentru amândoi să realizați că, uneori, nu trebuie să rezolvați toate problemele. În plus, atunci când o asculți, ea va simți că o înțelegi (chiar dacă nu este așa, dar asta contează mai puțin).

5. Niciodată nu spui “Îmi pare rău”

În toate căsniciile apar conflicte mai mari sau mai mici. Nu există căsnicie în care să nu apară conflicte. Refuzul de a-ți cere scuze este o cale rapidă de distrugere a căsniciei. Deși conflictul nu este un lucru plăcut, dezvoltarea personală a ambilor soți (datorată faptului că au găsit o modalitate de a trece cu bine prin conflict și faptului că au învățat ceva împreună care să nu mai repete) și apropierea dintre soți se pot intensifica odată cu rezolvarea conflictului. Pentru soția ta, o scuză înseamnă că a ieșit din conflict și că acum căută pace.

Mulți soți văd scuzele ca un semn sigur de slăbiciune. Ei gândesc: “Dacă îmi cer scuze, nu mă va mai respecta”. Dimpotrivă, dacă-ți ceri scuzi, îți recunoști greșeala și îi ceri iertare, soția ta va fi cucerită. Micul tău gest de recunoaștere o va calma și va acționa ca un balsam de vindecare asupra inimii sale. În plus, asta îi va arata că ești deschis și dispus să faci ca lucrurile să funcționeze, că îți pasă suficient de mult pentru a-ți recunoaște greșelile și pentru a lăsa conflictul de o parte, a recăpăta liniștea sufletească.

6. Tratezi cu prea mare ușurință incertitudinile ei

Soția ta știe că îți este foarte devotată. Atunci când vede că te uiți la alte femei (în mall, pe stradă, în parc, la televizor, pe calculator etc.) se teme că i-ai putea fi necredincios. Asta, în cel mai bun caz, o va face să se simtă inconfortabil și să creadă că nu mai este atractivă pentru tine. Se simte nesigură și are nevoie de reasigurarea ta, nu de glume sau tachinări care nu îi iau în considerare sentimentele sale pentru tine. Atunci când te uiți lung după o tânără drăguță în timp te plimbi cu soția, nu numai că este un gest total lipsit de politețe, dar poate fi interpretat ca o amintire pentru soția ta a multiplelor ei imperfecțiuni. De multe ori femeile se simt nesigure și vor să știe că încă le mai iubești. A te uita după alte femei nu este cea mai utilă și liniștitoare metodă de a le spune asta. Asta nu înseamnă că nu mai ai voie să te uiți la nici o femeie și că trebuie să mergi pe stradă cu privirea în pământ. Nu despre asta e vorba și tu știi bine la ce mă refer. Pericolul nu constă în faptul că te-ai uitat la o femeie, ci la modul evident și agresiv în care faci asta, ignorând sentimentele soției tale și continuând să privești lung în ciuda disconfortului pe care i-l produci soției tale. Și mai rău este să comentezi apreciativ și laudativ la adresa persoanei pe care o privești, comparând-o cu soția ta. Dacă vrei cale mai rapidă de a-ți distruge căsnicia, acum o știi.

Soția ta este motivată de dragostea ta și de loialitatea ta. Ea ți-a dat viața ei în mâinile tale și vrea să știe și să simtă că și tu ești la fel dedicat ei în egală măsură. Verigheta este simbolul loialității tale față de soția ta și a ei față de tine. Pentru o femeie, aceasta este un semn al fidelității tale. Un bărbat căsătorit fără verighetă pare că încearcă să ascundă ceva. A-i arăta loialitatea ta față de ea și a o liniști necesită foarte puțin efort, dar poate însemna totul pentru ea. Nu te costă nimic să-i spui că o iubești și că ții la ea. Face imens pentru pacea ei sufletească.

Atunci când soția ta se simte nesigură, te-ar putea întreba dacă tot mai crezi că este frumoasă. Te-ar putea întreba dacă o mai iubești. Te-ar putea întreba dacă crezi că altcineva este mai atractivă decât ea. Acestea nu sunt întrebări-capcană, ci strigăte de ajutor pentru reclădirea încrederii proprii spre cel căreia ea i-a dedicat întreaga viață. Prin faptul că pune întrebări, ea caută să pornească o conversație, vrea să se apropie de tine pentru ca să obțină confirmarea că este singura femeie din viața ta, că este frumoasă și atractivă, și că o iubești. Poate că asta sună foarte siropos, dar dacă vrei ca relația ta cu soția să fie extraordinară, trebuie să-i confirmi aceste lucruri din când în când. O poți face zilnic (soțiile nu se supără dacă faceți asta, ba din contra – vor fi extrem de încântate). A vobi/comunica este modul în care femeile se simt aproape de soți. Ele doresc să se asigure de dragostea și loialitatea soților. Nu trata cu superficialitate astfel de momente. Ascult-o, uită-te la ea și vorbește-i. Spune-i că este cea mai frumoasă femeie pe care ai văzut-o vreodată. Dă-i asigurarea pe care o caută și ușurează mintea ei tulburată de nesiguranță și incertitudine.

7. Ignori importanței gesturilor simple/mărunte

Soția ta nu are nevoie de bijuterii de lux sau de mese scumpe. Asta nu înseamnă că dacă îi oferi astfel de lucruri, nu le va aprecia. Cu toate acestea, nu este întotdeauna necesar.

Ea se simte cea mai iubită prin gesturile simple și mărunte care îi arată iubirea și aprecierea ta pentru ea. Atunci când neglijezi aceste gesturi mărunte, ea s-ar putea simți ca și cum ai încerca să-i cumperi afecțiunea (sau să-ți răscumperi propria vină) cu cadouri scumpe. Soția ta se va bucura mai mult dacă știe că te gândești la ea pe parcursul zilei sau atunci când ești plecat, decât dacă nu faci asta, dar îi oferi câte un cadou luxos din când în când. Un singur trandafir pe care i-l oferi atunci când vii de la serviciu înseamnă foarte mult în limbajul iubirii ei. Dă-i un telefon sau trimite-i un text în timpul zilei și spune-i că te gândești la ea. Oferă-i ajutor la cină sau la spălat vasele. Acestea sunt micile daruri care i le poți face și care înseamnă enorm pentru soția ta.

Cele mai importante zile din an pentru soția ta sunt: ziua ei și ziua în care v-ați căsătorit. Sărbătoriți aceste zile petrecând timpul doar cu ea. Va însemna mai mult decât orice cadou de pe lume. Ea vrea să se simtă că este specială și importantă pentru tine. Modalitatea cea mai bună de a o face să se simtă iubită este să-ți petreci timpul cu doar cu ea. Doar voi doi. Singuri. Chiar dacă decideți să stați acasă și vedeți un film, acordă-i întreaga ta atenție.

8. Neglijezi plăcerea ei atunci când faceți dragoste

Atunci când confunzi sexul cu intimitatea, nu este deloc plăcut. Când te concentrezi doar asupra propriului orgasm, nu este deloc plăcut. Când manifești interes pentru soția ta doar atunci când dorești să faci dragoste cu ea, iar nu este deloc plăcut. Când persiflezi profunzimea relației voastre sexuale cu glume nesărate și pornografice, nu este deloc plăcut. Când te aștepți ca ea să fie excitată instantaneu, nu e plăcut. Când neglijezi nevoile sexuale ale soției tale, nu e plăcut.

Atunci când ești căsătorit, sexul ar trebui să fie plăcut, amuzant, relaxant, fantastic. O împărtășire intimă a unuia de celălat destinată să vă aducă mai aproape, sexul ar trebui să cimenteze legătura dintre voi.

Gândește-te la soția ta ca la un cuptor cu lemne. Prin comparație, tu ești ca un cuptor cu microunde. Pui ceva de mâncare într-un cuptor cu microunde și în trei minute e gata. În schimb, la un cuptor cu lemne, ai nevoie de mai multă preocupare pentru a găti și a ieși ceva bun. Ai nevoie de ingredientele potrivite. Trebuie să pui totul împreună, să aprinzi focul, să încingi cuptorul și să aștepți. Câteva ore mai târziu, vă bucurați de o masă delicioasă. Soția ta are nevoie de aceeași atenție. Începe dimineața cu un sărut. Spune-i că e frumoasă. Femeile nu obosesc niciodată să audă asta de la bărbatul pe care îl iubesc. Ajut-o să pregătească  copiii pentru școală. După ce a venit de la muncă, întreab-o cum a fost ziua ei. Apoi, când sunteți împreună, în intimitate, mângăie-o, sărut-o, vorbește-i – nu trece direct la sex. Femeile au nevoie de preludiu. Cuptorul cu lemne se încinge mai greu decât cel cu microunde.

Încet, încet, încet. Dacă dorești ca să regăsiți plăcerea de a face dragoste împreună, atunci gândește-te la cuptorul cu lemne, nu la microunde.

9. Te închizi în amărăciune și în furie în momentele grele

Atunci când nu împărtășești cu soția ta problemele cu care te confrunți, atunci când te închizi în tine și o lași pe soția ta pe dinafară, ea se umple de teamă. Femeilor le place să vorbească despre problemele cu care se confruntă. Bărbații, în schimb, se închid în fața problemelor pe care le au și nu vor să discute despre ele. Atunci când te simți stresat de munca pe care o faci, de lipsa banilor, de modul în care evoluează relația voastră, te închizi în tine și nu vrei să discuți.

Atunci când faci așa, soția ta crede că motivul tristeții, tăcerii și interiorizării tale este … ea. Și atunci se naște în sufletul ei teama de abandon și de respingere. Atunci când refuzi să vorbești, ea crede că nu o mai iubești. Această teamă și dorința ei de a rezolva conflictul o determină pe soția ta să te urmărească. Ea nu vrea să te pună în inferioritate sau să te facă de râs, ci dorește să te facă să vorbești pentru că așa se apropie de tine, așa te simte aproape și așa se simte și ea că este mai aproape de tine. Vrea ca tu să ai încredere în ea pentru ca și ea să poată avea încredere în tine. Ea te urmărește, întrebând dacă totul este bine, dar tu fugi de ea și eviți să discuți ceea ce te deranjează. Știe că ceva nu este bine și începe să presupună că ea este problema.

Poți opri această deraiere a trenului înainte ca ea să se întâmple prin deschiderea pe care poți s-o arăți soției tale. Ea te iubește. Ai încredere în ea. Împărtășește-i ceea ce simți cu adevărat și ceea ce te frământă și ea își va deschide inima la rândul ei.

10. Nu îți asumi responsabilitatea

Indiferent dacă este vorba de o dependență, de o relație extraconjugală sau de o performanță slabă în viața, de cele mai multe ori, soții indică soțiile lor drept motiv principal al slăbiciunii lor.

  • “M-am apucat de băut pentru că mă cicălea mereu”.
  • „Am înșelat-o pentru că nu avea grijă de mine”.
  • „Nu o duc bine financiar pentru că ea nu m-a încurajat niciodată în proiectele mele”.

Este timpul să îți asumi întreaga responsabilitate pentru propriul comportament. Trebuie să preiei controlul asupra acțiunilor tale.

  • Tu alegi să bei.
  • Tu alegi să înșeli.
  • Tu alegi să lucrezi sau să nu lucrezi.
  • Tu faci toate aceste lucruri pe cont propriu.

Decât să dai vina pe cineva sau ceva, ridica-te și preia controlul asupra vieții tale. Fă ca viața să reflecte valorile pe care le dorești. Viața ta este complet sub controlul tău. Poți începe să faci asta chiar de acum. Puteți crea exact viața pe care ți-o dorești. De tine (și numai de tine) depinde asta. Mai mult, dacă soția ta este într-adevăr rădăcina tuturor problemelor din viața ta, atunci trebuie să preiei controlul asupra situației și să-i spui adevărul. Nimic nu se va schimba dacă nu ești dispus să-i exprimi problema.

11. Alegi femeia nepotrivită

O femeie cu probleme și care nu știe ce vrea, care merge dintr-o criză în alta, va continua să fie stresată și să nu știe ce vrea și după ce te vei căsători cu ea. O femeie care critică în fiecare zi deciziile pe care le iei, va continua să te cicălească și după căsătorie. O femeie obsedată de control va continua să fie obsedată de control și după nuntă. Pe scurt: dacă ea era femeia nepotrivită înainte de căsătorie, va continua să fie femeia nepotrivită și după căsătorie.

Dacă vrei o soție bună, atunci caută o fată bună și căsătorește-te cu ea. Trateaza-o cu iubire si respect si ea te va răsplăti din plin. Încercarea de a salva o femeie cu probleme nu te va face decât să te simțiți folosit și neapreciat. O căsnicie puternică începe cu o femeie fără probleme și cu un bărbat fără probleme. O astfel de căsnicie va înflori în timp pe măsură ce amândoi cresc în dragoste și respect unul față de celălalt.

Alegerea femeii nepotrivite te poate duce la eșec cu prima ocazie. Deși sentimentul de a fi cavaler în armură strălucitoare care salvează o damă în primejdie s-ar putea să-ți placă, realitatea căsniciei este mult mai dificilă și mult mai puțin idealistă. Căsnicia presupune eforturi și sacrificii, atât de la soț, cât și de la soție. Atunci când ambii sunt hotărâți să facă din căsnicie o experiență fericită, șansele ca acest lucru să se întâmple cresc.

Deși această listă poate părea descurajantă, este important să ne amintim că scopul principal al căsniciei ar trebui să fie liniștea sufletească și fericirea. Dacă viața este stresantă, lucrează la schimbarea percepției proprii. Poți alege să vezi liniștea din suflet în loc de stresul din jur. Ești doar la un gând distanță de o viață liniștită. Dacă te simți nefericit(ă), atunci caută să faci acele lucruri care te fac să te simți împlinit(ă) în viață. Alege să fii fericit(ă). De tine depinde. Cea mai simplă cale spre ceva este de a fi ceea ce vrei să obții. Și nu uita că singura persoană pe care o poți schimba ești tu.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *