Femeia începe prin a rezista avansurilor bãrbatului și sfârșește prin a-i bloca orice posibilitate de retragere.

Femeia poate fi satisfãcutã cu o singurã iubire, care o poate împlini pe deplin, cãci ea nu privește mai întâi de toate trupul bãrbatului, ci calitãțile sale lãuntrice, sufletești.

Ea nu se îndrãgostește de trupul frumos și musculos al unui bãrbat, ci de carisma sa, de acel ceva indefinibil, dar atât de atrãgãtor, de misterul care poate fi explorat. Ea își dorește ca bãrbatul ei sã nu fie un simplu bãrbat, ci o adevãratã aventurã a descoperirii conștiinței.

Bãrbații sunt foarte slabi în ceea ce privește sexualitatea; ei nu pot avea decât un singur orgasm.

Femeile le sunt infinit superioare din acest punct de vedere, putând avea orgasme multiple. Aceastã chestiune a provocat dintotdeauna mari necazuri cuplurilor. Orgasmul bãrbatului este local, limitat la organele sale genitale. Orgasmul femeii este total și nu este limitat numai la organele sexuale. Întregul corp al femeii este sexual, lucru care îi permite sã trãiascã minunate experiențe orgasmice, de mii de ori mai mari, mai profunde, mai satisfãcãtoare decât orgasmul bãrbatului.

Tragedia constã însã în faptul cã trupul ei trebuie mai întâi trezit, iar bãrbatul nu este deloc interesat de acest lucru.

El s-a folosit întotdeauna de trupul femeii ca de un instrument sexual, pentru a-și elibera propriile tensiuni sexuale. Câteva secunde îi sunt suficiente pentru acest lucru. În clipa când el a terminat, femeia nici mãcar nu a început. Când a terminat de fãcut dragoste, bãrbatul se întoarce pe partea cealaltã și adoarme. Actul sexual îl ajutã sã doarmã mai bine, mai relaxat, cãci toate tensiunile sale au fost eliberate în urma actului sexual.

Toate femeile din lume au plâns și s-au lamentat vãzând aceastã atitudine. Ele nici mãcar nu au început, nu au trãit nimic deosebit, ci au fost folosite ca un obiect, ca un instrument, lucru îngrozitor pentru oricine. Femeia nu îl poate ierta pe bãrbat pentru faptul cã se folosește de ea în acest fel.

Pentru ca femeia sã poatã deveni cu adevãrat o partenerã de cuplu, pentru ca ea sã poatã împãrtãși orgasmul bãrbatului, acesta trebuie sã învețe arta preludiului, nu sã se grãbeascã sã ajungã în pat. El trebuie sã facã din actul sexual o artã.

Bãrbatul trebuie sã se apropie de femeie numai atunci când se aflã într-o dispoziție bunã, fericitã, astfel încât partenera sa sã i-o poatã împãrtãși. De regulã, lucrurile stau cu totul altfel. Înainte sã facã dragoste, bãrbatul se ceartã cu femeia, iar acest lucru nu poate decât sã otrãveascã iubirea. Actul lor sexual devine astfel un fel de pact de neagresiune pentru restul serii respective, un fel de mitã, un act de înșelãciune.

Un bãrbat ar trebui sã facã dragoste la fel cum picteazã un pictor, atunci când simte în inima sa impulsul de a pune mâna pe pensulã, sau cum compune un poet, ori un compozitor.

El ar trebui sã priveascã trupul femeii ca pe un instrument muzical, ceea ce și este de altfel. Când bãrbatul este cu adevãrat fericit, actul sãu sexual nu mai este o metodã de relaxare, de detensionare, de facilitare a somnului.

Atunci se naște în mod spontan preludiul. Bãrbatul danseazã cu femeia, cântã alãturi de ea, iar muzica lor minunatã umple templul cu vibrațiile iubirii, cu mireasma ei. Actul sexual ar trebui sã fie ceva sacru, cãci dacã iubirea nu este sacrã, nimic altceva din viața de zi cu zi nu poate fi sacru.

Iubirea nu ar trebui sã fie niciodatã forțatã.

Ea nu ar trebui sã ia niciodatã forma unei tentative. Iubirea nu are nimic de-a face cu mintea, ea este un dans, un joc, un cântec, o bucurie. Dacã se petrece, atunci este frumoasã. Atunci când iubirea apare în mod natural, frumusețea este și ea prezentã. Atunci când ea este forțatã sã aparã, singura care o însoțește este urâțenia.

Femeia are capacitatea de a trãi orgasme multiple; de aceea, bãrbatul trebuie sã acționeze cât mai lent cu putințã. Din pãcate, de cele mai multe ori lucrurile stau exact invers: bãrbatul se grãbește întotdeauna și distruge întreaga relație de cuplu. El ar trebui sã fie foarte relaxat, astfel încât femeia sã poatã experimenta mai multe orgasme. Orgasmul lui ar trebui sã vinã numai la sfârșit, când femeia a ajuns la apogeu.

Totul este atât de simplu, dar este o realitate care trebuie înțeleasã.

(Osho – “Cartea despre femeie“)


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *