În articolele: Cum ne influențează emoțiile nerezolvate captive? și Care este legătura între emoțiile nerezolvate captive, gânduri și vibrații? am arătat ce sunt emoțiile nerezolvate captive, cum ne influențează comportamentul și care este legătura lor cu energiile din Univers. De asemenea, am explicat câteva fenomene care se petrec la nivel cuantic cu corpul nostru și am scos în evidență faptul că putem explica aceste fenomene tocmai prin natura cuantică a corpului nostru.

Efectul unui dezechilibru

Atunci când ne trezim dimineaţa, noi ne aşteptăm să ne vedem corpul arătând exact la fel ca în ziua de dinainte. De aceea, acesta ni se pare solid şi previzibil. Atunci când ne îmbrăcăm şi ne uităm în oglindă, nu ne aşteptăm niciodată să vedem în locul braţelor şi picioarelor noastre vârtejuri de energie. Şi totuşi, pe un anumit nivel chiar asta suntem.

Indiferent cum îl percepem, corpul nostru este un set de energii în vibraţie, care sunt foarte strâns asociate. Atunci când introducem vibraţia negativă a unei emoţii nerezolvate captive în această ecuaţie, noi modificăm inevitabil rata de vibraţie a ansamblului.

Diferenţele nu sunt neapărat vizibile cu ochiul liber, dar ele pot fi totuşi sesizate pe alte canale.

Îţi mai aduci aminte de efectul diapazonului? Atunci când găzduieşte o emoţie nerezolvată captivă, corpul nostru atrage automat alte emoţii cu aceeaşi frecvenţă de vibraţie.

Spre exemplu, dacă emoţia captivă este teama, noi devenim din ce în ce mai temători. Cu cât energia respectivă rezidă mai mult timp în corpul nostru, cu atât mai mult ne obişnuim cu ea. În timp ajungem chiar să ne considerăm noi înşine o persoană temătoare, iar acest lucru nu ne mai deranjează atât de mult. În realitate, doar o parte a corpului nostru vibrează pe frecvenţa fricii captive, manifestată sub forma unei sfere energetice în locaţia respectivă. Acea parte a corpului nostru simte în permanenţă vibraţia fricii, determinându-ne să intrăm mai uşor în această stare de spirit atunci când trecem printr-o situaţie dificilă. Cu alte cuvinte, datorită faptului că o parte a corpului nostru vibrează pe frecvenţa fricii, nu trece mult şi întregul nostru corp se ia după ea, datorită fenomenului de rezonanţă.

Unde se ataşează emoţiile nerezolvate captive în corpul nostru?

Mulţi oameni mă întreabă de ce se ataşează emoţiile nerezolvate captive în anumite părţi ale corpului şi nu în altele. Experienţa m-a învăţat că:

Aceste emoţii se ataşează întotdeauna de părţile corporale cele mai vulnerabile, fie datorită unei susceptibilităţi genetice, fie datorită unei răni sau unui deficit nutriţional care slăbeşte sau dezechilibrează energia din zona respectivă.

Uneori, locul ales de emoţia captivă reprezintă şi un mesaj simbolic sau metaforic al subconştientului, care ne guvernează corpul şi visele.

Limbajul minţii subconştiente foloseşte simboluri şi metafore. De aceea, este firesc ca emoţiile nerezolvate captive să se localizeze în zone care au o anumită semnificaţie simbolică.

Spre exemplu, să spunem că o prietenă a pierdut o sarcină, iar acest lucru te îndurerează. Dacă nu reuşeşti să te detaşezi de această emoţie după ce ai experimentat-o, aceasta devine captivă în corpul tău. Într-un astfel de caz, nu m-ar mira dacă emoţia durerii ar deveni captivă în pântecul său sau într-unul din sâni, adică în organele creatoare şi hrănitoare.

La fel, dacă treci printr-o perioadă dificilă în viaţă în care nimic nu pare să-ţi meargă bine, te simţi frustrat(ă) şi copleşit(ă), părându-ţi-se că porţi întreaga povară a lumii pe umerii tăi. Într-adevăr, emoţiile nerezolvate captive se localizează într-unul din umeri. Dincolo de aceste exemple simbolice însă, realitatea este că emoţiile nerezolvate captive se pot ataşa de orice parte corporală.

Dacă nu observi dezechilibrul creat, acesta se poate perpetua ani la rând. În cele din urmă, el îţi poate cauza mari probleme de sănătate, deopotrivă la nivel fizic şi psihic.

Natura duală a emoţiilor nerezolvate captive

Emoţiile nerezolvate captive ne pot afecta în două feluri distincte:

  • psihic şi
  • fizic.

Pentru început, vom vorbi de efectele psihice sau mentale ale acestor emoţii. Acestea au tendinţa de a genera reacţii emoţionale excesive sau exagerate.

Să vedem mai întâi de toate câteva situaţii din viaţa reală în care emoţiile nerezolvate captive au generat efecte mentale evidente.

Energia corpurilor

În anul 1939, un electrician rus pe nume Semion Kirlian a descoperit ceea ce de atunci a rămas cunoscut sub numele de metoda de fotografiere Kirlian. Această metodă de fotografiere foloseşte frecvenţe pulsatorii de mare voltaj pentru a surprinde imaginile câmpurilor energetice ce înconjoară toate fiinţele vii. Tehnica mai este cunoscută şi sub numele de Vizualizare prin Descărcarea Electrică a Gazelor, sau GDV (de la Gas Discharge Visualization).

În ultimii 65 de ani, savanţii ruşi au făcut foarte multe cercetări legate de tehnica de fotografiere Kirlian şi au descoperit că toate obiectele au un câmp energetic asociat cu ele, deşi în cazul fiinţelor vii acesta este mult mai puternic.

Poate cele mai şocante fotografii Kirlian cunoscute sunt cele ale frunzelor tăiate în două, al căror câmp energetic a rămas însă intact, reproducând conturul întregii frunze.

Este oare posibil ca aceste imagini Kirlian să reveleze natura spirituală profundă a lucrurilor?

Vindecătorii din toate timpurile au susţinut cu convingere existenţa unui „Câmp al Energiei Umane”. De pildă, hinduşii ştiau încă de acum 5.000 de ani că există o forţă vitală care penetrează toate lucruri- le şi dă viaţă fiinţelor vii, pe care au numit-o Prana. Chinezii au vorbit de aceeaşi energie, dar au numit-o Chi. Terapeuţii chinezi din vechime ştiau că dacă Chi este dezechilibra- tă, individul se îmbolnăveşte.

De-a lungul istoriei, nu mai puţin de 97 de culturi diferite au crezut în câmpul energetic uman.

Cum îi influenţează gândurile noastre pe ceilalţi oameni?

Gândurile noastre provin de la inteligenţa spiritului nostru şi pot avea un efect profund asupra celor din jurul nostru. Ele reprezintă o formă de energie şi emană în permanenţă din corpul nostru, trecând prin toate obstacolele.

Energia gândurilor şi sentimentelor noastre exercită un efect subtil asupra celorlalţi oameni, dar şi asupra tuturor formelor de viaţă.

Noi ne aflăm într-un contact permanent cu restul Universului, indiferent dacă suntem sau nu conştienţi de el, căci întreaga energie este continuă şi interconectată.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *