S-au scris multe cărţi despre această lege şi mulţi o consideră ca esenţială pentru înţelegerea condiţiei umane. “Legea atracţiei” – una dintre CELE 7 LEGI ALE CONTROLULUI MENTAL – afirmă că noi suntem un magnet viu. Invariabil, atragem în viaţa noastră persoane şi situaţii ce corespund gândurilor noastre predominante.

Cine se aseamănă, se adună. Tot ceea ce aţi atras în viaţa voastră s-a datorat persoanei care sunteţi şi, în special, gândirii voastre.

Prietenii, familia, relaţiile, serviciul, problemele şi posibilităţile voastre au fost atrase spre voi, datorită modului obişnuit de a gândi în fiecare dintre aceste domenii.

În muzică există un exemplu de acest fel – ceea ce se numeşte principiul rezonanţei prin simpatie. Dacă aveţi două piane într-o încăpere mare şi apăsaţi clapa notei do a primului pian, iar apoi traversaţi încăperea spre celălalt pian, veţi constata că nota do a celui de-al doilea pian vibrează cu aceeaşi frecvenţă ca şi nota do a primului pian.

Conform aceluiaşi principiu, veţi avea tendinţa să întâlniţi şi să aveţi legături cu oameni şi situaţii care se află în armonie cu propriile voastre gânduri şi emoţii dominante.

Pe măsură ce treceţi în revistă fiecare aspect al vieţii, pozitiv sau negativ, veţi vedea că întreaga voastră lume, este numai produsul vostru. Cu cât adăugaţi mai multă emoţie unui gând, cu atât mai mare va fi frecvenţa vibraţiei acestuia si cu atât mai rapid veţi atrage oameni şi situaţii în armonie cu acel gând.

Vedeţi această lege acţionând peste tot în jurul vostru. Vă gândiţi la un prieten – şi exact atunci sună telefonul, iar la capătul firului se află tocmai prietenul la care v-aţi gândit. Vă hotărâţi să faceţi ceva – şi imediat după aceea, vă vin ideile si ajutorul. Sunteţi asemeni unui magnet care atrage pilitura de fier.

Mulţi oameni nu progresează, pentru că nu ştiu cum să ajungă de acolo de unde sunt, acolo unde doresc să fie. Dar, datorită Legii atracţiei, nu e necesar să aveţi toate răspunsurile, înainte să vă apucaţi de treabă. Atâta vreme cât vă este clar ce anume vă doriţi şi cu ce fel de persoane vreţi să vă asociaţi. Îi veţi atrage în viaţa voastră.

Gândurile voastre sunt o formă de energie, care vibrează cu o viteză determinată de nivelul de intensitate emoţională ce acompaniază gândul.

Cu cât sunteţi mai agitaţi sau mai speriaţi, cu atât mai rapid emiteţi gânduri şi atrageţi oameni şi situaţii similare.

Oamenii fericiţi par să atragă alţi oameni fericiţi şi plăcuţi. O persoană care ţinteşte spre prosperitate pare să atragă idei profitabile şi posibilităţi de afaceri din care ies bani. Agenţii de vânzări optimişti, entuziaşti, atrag clienţi mai mulţi şi mai fideli. Oamenii de afaceri optimişti atrag resursele, clienţii, furnizorii si bancherii de care au nevoie pentru a clădi afaceri de succes. Legea atracţiei acţionează în permanenţă, pretutindeni.

Asemeni altor legi mentale, Legea atracţiei este neutră. Ea vă poate ajuta sau vă poate face rău în funcție de gândurile pe care le cultivați.

De fapt, această lege poate fi considerată o variantă a Legii cauzei şi efectului, sau a semănatului şl recoltatului. Se spune că:

  • Cultivi un gând, si culegi un fapt;
  • Cultivi un fapt, şi culegi un obicei;
  • Cultivi un obicei, şi culegi un caracter;
  • Cultivi un caracter, şi culegi un destin.

Puteţi avea mai mult, puteţi fi mai mult si face mai mult, deoarece puteţi să vă schimbaţi ca persoană. Vă puteţi schimba gândurile predominante, practicând un control mental riguros. Vă puteţi autodisciplina, concentrându-vă gândurile asupra a ceea ce doriţi şi refuzând să vă gândiţi la ceea ce nu doriţi.

Persoanele care folosesc Legea atracţiei m mod pozitiv, sunt deseori catalogate drept norocoase. Aceasta este doar o altă încercare de a explica de ce atâtea lucruri bune şi oameni de ajutor sunt atraşi în vieţile celor ce ştiu cu exactitate care le sunt idealurile şi sunt absolut optimişti, având convingerea că le vor atinge.

Categories: Coaching

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *