“Legea concordanţei” – una dintre CELE 7 LEGI ALE CONTROLULUI MENTAL – este una dintre cele mai importante şi, în multe privinţe, ea explică în mod concis multe alte legi. Ea ne spune: „Cum e în interior aşa e şi în exterior”. Această lege afirmă că lumea noastră exterioară este o reflecţie a lumii noastre interioare. “Legea concordanței” afirmă că poţi spune ceea ce se întâmplă în interiorul unei persoane, privind la manifestările exterioare ale acelei persoane.

În popor există zicala: „Pomul după roade se cunoaşte”. Tot ceea ce este în viaţa voastră se manifestă din interior spre exterior.

Lumea exterioară de manifestări corespunde cu lumea interioară a gândurilor şi emoţiilor noastre.

  • Lumea exterioară a relaţiilor va corespunde persoanei care eşti cu adevărat în interior, adevăratei tale personalităţi interioare.
  • Lumea exterioară a sănătăţii va corespunde atitudinilor mentale interioare.
  • Lumea exterioară a venitului şi realizării financiare va corespunde lumii interioare a gândirii şi pregătirii personale.

Modul în care oamenii reacţionează la tot ceea ce faceţi şi spuneţi reflectă atitudinea şi comportamentul pe care-l aveţi faţă de aceştia.

Maşina pe care o conduceţi şi felul în care o păstraţi, corespunde stării voastre de spirit, la un anumit moment. Atunci când sunteţi încrezători şi simţiţi că deţineţi controlul asupra vieţii voastre, atunci casa, maşina şi locul vostru de muncă vor fi mai bine organizate şi mai eficiente. Atunci când vă simţiţi copleşiţi de muncă sau sunteți frustraţi şi nefericiţi, maşina, casa, locul de muncă, chiar hainele voastre au tendinţa să reflecte această stare de dezordine şi confuzie.

Puteţi observa peste tot efectele Legii corespondenţei.

Lumea noastră exterioară este o reflecţie a lumii noastre interioare.

Totul are loc dinspre interior spre exterior. Marea greşeală pe care am făcut-o în tinereţe a fost să mă concentrez pe „a face” mai mult decât pe „a fi”. Simţeam că pot obţine lucrurile pe care mi le doream, practicând anumite metode si tehnici. În cele din urmă, am învăţat că practica era necesară, dar nu suficientă.

„Omul trebuie să fie ceva pentru a fi în stare să facă ceva.” – Goethe 

Trebuie să vă schimbaţi. Trebuie să deveniţi o persoană diferită în interior, înainte de a obţine rezultate diferite în exterior. Nu vă puteţi preface multă vreme – sau nu vă puteţi preface chiar deloc. Mulţi oameni vor să îmbunătăţească sau să modifice anumite aspecte din viaţa lor, încercând să-i schimbe pe alţii. Nu le place ceea ce văd că se reflectă înapoi în oglinda vieţii lor, aşa că îşi irosesc energia lustruind oglinda, în loc să meargă la sursa reflecţiei.

„Ceea ce eşti strigă la mine atât de tare, încât nu aud nici un cuvânt din ceea ce îmi spui.”- Emerson

Ceilalţi vă văd așa cum sunteţi. Rareori păcăliţi pe cineva. Si singurul mod prin care puteţi schimba, pentru totdeauna, lucrurile din exterior este să le schimbaţi pe cele din interior.

„Cea mai mare realizare din viaţă a fost să descopăr că oamenii pot modifica aspectele exterioare ale vieţii lor schimbându-şi atitudinile mentale interioare.” – William James 

Una din cele mai importante întrebări pe care vi le puteţi pune este:

„Ce fel de persoană trebuie să fiu pentru a câştiga respectul celor la care ţin şi pentru a trăi viaţa pe care o doresc?”

Categories: Coaching

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *